Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Νέα καθυστέρηση για την υπογραφή σύμβασης του δημοτικού πάρκινγκ

Νέα καθυστέρηση για την υπογραφή σύμβασης του δημοτικού πάρκινγκ

0
dimotiko parking 01-empros

Συνεδρίασε αλλά… δεν συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή

Μετά από κατ’ ιδίαν διαβουλεύσεις και καθυστέρηση μιας ώρας, αποφάσισαν να μην συζητήσουν το θέμα

Συνεδρίασε, και ας άργησε, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης, το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου. Η συνεδρίαση, που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 12:00, άρχισε τελικά μία ολόκληρη ώρα αργότερα, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση των παρισταμένων μελών της Επιτροπής. Διαψεύστηκαν έτσι όσοι θεώρησαν ότι με μόνο δύο θέματα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη, η διαδικασία θα ολοκληρωνόταν σύντομα. Στις 12:00, ο δήμαρχος Ξάνθης, κ. Δημαρχόπουλος, κάλεσε στο γραφείο του τους δικηγόρους κ. Αθανάσιο Ξυνίδη, δημοτικό σύμβουλο και μέλος της Επιτροπής, και τον κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη, για να συζητήσουν σχετικά με το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης. Το προς συζήτηση θέμα περιγραφόταν ως «λήψη απόφασης σχετικά με την από 21-1-2015 αίτηση της Π.Μ.» χωρίς να διαφαίνεται κάπου ότι αφορά την υπογραφή της σύμβασης για το πολυαναμενόμενο δημοτικό πάρκινγκ. Ο κ. Ξυνίδης ενημέρωσε εξαρχής τον δήμαρχο και το Σώμα, ότι δεν θα μετέχει στην συζήτηση του θέματος αυτού ως μέλος της Επιτροπής, καθότι εκπροσωπεί νομικά την άμεσα ενδιαφερόμενη, κα Μαργαρίτα Πατρικίου. Στην κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου συμμετείχαν και τα μέλη της νομικής υπηρεσίας του δήμου Ξάνθης.

Μία ώρα για… τον λευκό καπνό

Μυστική εκλογή Ποντίφικα θύμισε το όλο σκηνικό, μόνο που στην περίπτωση αυτή κανείς δεν γνώριζε τι ακριβώς να περιμένει από τον λευκό καπνό. Δυσανασχέτησαν όμως όλοι, όταν αντιλήφθηκαν ότι αδίκως περίμεναν επί μία ώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων, ακυρώνοντας ραντεβού και επαγγελματικές συναντήσεις, για μια σύσκεψη που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ο δήμαρχος, με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, νωρίτερα. Εν τέλει, ο κ. Δημαρχόπουλος ενημέρωσε το Σώμα ότι δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης, καθόσον η κα Πατρικίου απέσυρε την αίτησή της. Στην ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Μπαντάκ αναφορικά με την πορεία υπογραφής της σύμβασης για το δημοτικό χώρο στάθμευσης, ο δήμαρχος Ξάνθης απάντησε ότι αυτό δεν είναι θέμα της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά θα προχωρήσει από την αρμόδια για αυτό Οικονομική Υπηρεσία. Το ίδιο αντέτεινε και στον δικηγόρο κ. Κουρτίδη, ο οποίος ζήτησε τον λόγο και επέμενε να ενημερώσει την Επιτροπή γύρω από την υπόθεση. Το δεύτερο θέμα της συνεδρίασης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και εγκρίθηκε ομόφωνα, με την συνεδρίαση να διαρκεί, επί της ουσίας, μόνο λίγα λεπτά.

Το ιστορικό της υπογραφής της σύμβασης

Το θέμα της λειτουργίας του δημοτικού πάρκινγκ έχει απασχολήσει επανειλημμένα το δημοτικό συμβούλιο και έχει καθυστερήσει, ήδη, αρκετούς μήνες. Από την προηγούμενη χρονιά αναμενόταν η ολοκλήρωση των εργασιών αποχωμάτωσης στην οροφή του δημοτικού πάρκιγνκ επί της πλατείας Διοικητηρίου, ώστε να προχωρήσει η στεγανοποίηση του κτηρίου, που εμφάνιζε προβλήματα κατερχόμενης υγρασίας. Το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκαν διάφορα γραφειοκρατικά θέματα που καθυστέρησαν περαιτέρω την δυνατότητα προκήρυξης διαγωνισμού για την παράδοση του χώρου και την υπογραφή της σύμβασης λειτουργίας του χώρου στάθμευσης. Στον διαγωνισμό, που τελικά προκηρύχθηκε, πλειοδότησε η κα Μαργαρίτα Πατρικίου.

Προς ανεύρεση νέου εγγυητή

Εγγυητής είχε οριστεί αρχικά ο κ. Ευστρατίου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμούσε να συμμετέχει ως συνέταιρος στην επιχείρηση. Όταν αυτό δεν έγινε δεκτό από την κα Πατρικίου, ο εγγυητής δήλωσε ότι δεν προτίθεται να υπογράψει και για τον λόγο αυτό η πλειοδότης απέστειλε την επιστολή προς την Οικονομική Υπηρεσία. Με την επιστολή της αυτή αιτούνταν την δυνατότητα αντικατάστασης του εγγυητή, κάτι όμως που άλλαξε την τελευταία στιγμή, αφού ο κ. Ευστρατίου μετέβαλε την προφορική του δήλωση και απέστειλε εξώδικη επιστολή με την οποία δήλωσε οτι θα προσέλθει, τελικά, κατά την υπογραφή της σύμβασης ως εγγυητής. Όπως ανέφερε στο «Ε» ο δικηγόρος της κας Πατρικίου, κ. Αθ. Ξυνίδης, η σύμβαση υπογράφηκε χθες, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, από την μισθώτρια κα Μαργαρίτα Πατρικίου, όχι όμως και από τον εγγυητή κ. Ευστρατίου, ο οποίος επιφυλάχθηκε. Σύμφωνα με τον κ. Ξυνίδη «ο νόμος προβλέπει την δυνατότητα αντικατάστασης του εγγυητή, με την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων προς την Οικονομική Υπηρεσία, η οποία καλείται να ελέγξει την οικονομική αξιοπιστία του νέου εγγυητή. Εμείς έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, οπότε απόκειται στην Υπηρεσία η άμεση ολοκλήρωση της υπογραφής της σύμβασης». Νέα καθυστέρηση, λοιπόν, σε ένα έργο που έχει συναντήσει αλλεπάλληλα εμπόδια και φαντάζει πλέον… στοιχειωμένο.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρώτος στόχος της ΔΕΥΑΞ η μείωση του ενεργειακού κόστους

Μιλά στον «Ε» ο πρόεδρος Γιάννης Ζερενίδης   Ενεργειακές επενδύσεις: Ξεκίνησε η κατασκευή …