Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μια συμμορία «νταήδων» σκορπά τον τρόμο στο Νυχτερινό Γυμνάσιο Ξάνθης

Μια συμμορία «νταήδων» σκορπά τον τρόμο στο Νυχτερινό Γυμνάσιο Ξάνθης

0
bulying

Απείλησαν 25χρονο συμμαθητή τους – Κλήθηκε η αστυνομία και τους πήρε τα στοιχεία

Πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν ότι επιτέθηκαν και στον Διευθυντή. Ο ίδιος υποβάθμισε το περιστατικό και δεν ενημέρωσε τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας

 

Θύμα bullying (σχολικού εκφοβισμού) έχει πέσει 25χρονος που φοιτά στο Νυχτερινό Γυμνάσιο Ξάνθης, από μια συμμορία 16χρονων συμμαθητών του που έχουν αναδειχθεί σε νταήδες του σχολείου σκορπώντας τον φόβο και τον τρόμο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν δίστασαν να επιτεθούν ακόμη και στον διευθυντή του γυμνασίου!

Συμμορία 16άρηδων σπέρνει τον τρόμο στο Νυχτερινό Γυμνάσιο Ξάνθης

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» που επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του νυχτερινού Γυμνασίου κ. Δούζης το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη μέσα στην τάξη. Η αφορμή ασήμαντη: Ο 25χρονος είπε στο 16χρονο που στεκόταν μπροστά του στο θρανίο να παραμερίσει. Αμέσως σηκώθηκε ο …νταής φίλος του για να ζητήσει το λόγο από τον 25χρονο λέγοντας γιατί πειράζει το φίλο του. Αυτό ήταν: Η συμμορία ανέλαβε δράση με βρισιές και απειλές εναντίον του 25χρονου. Μάλιστα τον απείλησαν λέγοντας να’ σαι τυχερός μη σε πετύχουμε έξω υπονοώντας τα χειρότερα… Ο 25χρονος τρομοκρατήθηκε και κάλεσε την αστυνομία.

Ήρθε η αστυνομία και τους πήρε τα στοιχεία

Σχεδόν αμέσως ήρθαν οι αστυνομικοί οι οποίοι και πήραν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων. Αφού έκαναν τις απαραίτητες συστάσεις προς τους ανήλικους και ενημέρωσαν τον 25χρονο ότι έχει δικαίωμα να καταθέσει μήνυση εναντίον τους – πράγμα του δεν έκανε – αποχώρησαν. Ο κ. Δούζης μιλώντας στο «Ε» προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα κάνοντας λόγο για μια παρέα 4 – 5 παιδιών που δημιουργούν «μικροπροβλήματα». Ωστόσο ανέφερε ότι τα παιδιά αυτά συνδέονται και με εξωσχολικούς και το «παίζουν νταήδες» γι’ αυτό και έχουν αυτή την συμπεριφορά.

Πολύ ψύχραιμος ο διευθυντής- Ούτε κάλεσε την αστυνομία ούτε ενημέρωσε τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας

Παρότι πρόκειται για τυπικό περιστατικό με χαρακτηριστικά bullying που ασκείται από μια συμμορία που και άλλες φορές έχει δημιουργήσει προβλήματα ο διευθυντής του γυμνασίου κάνει λόγο για «μικροπροβλήματα» και ούτε καλεί την αστυνομία αλλά ούτε ενημερώνει και τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Παπαδόπουλο που δήλωσε άγνοια για το περιστατικό. Πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν ότι η συμμορία επιτέθηκε και στον ίδιο τον διευθυντή όμως ο ίδιος αυτό δεν το επιβεβαίωσε. Ωστόσο η υποβάθμιση τέτοιων περιστατικών και η προσπάθεια απόκρυψης σίγουρα δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων που παρουσιάζουν ολοένα και αυξητική τάση. Το γεγονός δε ότι η αστυνομία απλά είναι σε γνώση και έχει τα στοιχεία της συμμορίας δεν διασφαλίζει τον 25χρονο ότι δεν θα πραγματοποιήσουν τις απειλές τους, δεδομένου ότι τον έχουν στοχοποιήσει.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …