Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Εκλογές ΕΠΣ Ξάνθης: Νέος πρόεδρος ο Γ. Πανίδης

Εκλογές ΕΠΣ Ξάνθης: Νέος πρόεδρος ο Γ. Πανίδης

0
panidis spiridopoulos

Μεγάλη νίκη με «σκορ» 11-0 επί της ομάδας Γ. Γκιρτζίκη

Έντεκα μέλη εξελέγησαν στο Δ.Σ. από τη νικήτρια παράταξη – κανένα από την απελθούσα διοίκηση

Σε… περίπατο του Γιώργου Πανίδη εξελίχθηκαν οι εκλογές της ΕΠΣ Ξάνθης που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (05/02) στο «Motel Natassa».

Ο Γιώργος Πανίδης εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της ξανθιώτικης Ένωσης ποδοσφαίρου επικρατώντας στην εκλογική διαδικασία επί του υποψηφίου Γιώργου Γκιρτζίκη με το ευρύ… 11-0 διαψεύδοντας έτσι τα προγνωστικά που έκαναν λόγο για «ντέρμπι».

Αυτό σημαίνει ότι και οι 11 υποψήφιοι από την ομάδα του Πανίδη που ήταν στο ψηφοδέλτιο εκλέχθηκαν συγκεντρώνοντας περισσότερες ψήφους, ενώ από την ομάδα Γκιρτζίκη δεν μπαίνει κανείς στο 11μελές Δ.Σ. καθώς όλοι κατετάγησαν από τη 12η θέση και κάτω.

Οι προχθεσινές εκλογές της ΕΠΣ Ξάνθης έγιναν – όπως πάντα – με κοινό ψηφοδέλτιο κι έτσι δεν μπορεί να βγει ακριβές αποτέλεσμα σχετικά με το πόσα από τα 48 σωματεία που ψήφισαν επέλεξαν τη μία ή την άλλη ομάδα, με τις εκτιμήσεις όμως βάσει της σταυροδοσίας να υπολογίζονται σε 35-12 υπέρ Πανίδη, ενώ υπήρξε και ένα «λευκό».

Η αγωνία μετατράπηκε σε… έξαλλους πανηγυρισμούς

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση λόγω της μαζικής προσέλευσης των εκπροσώπων των σωματείων και τις τυπικές διαδικασίες (καταγραφή, ταυτοποίηση πληρεξούσιων αντιπροσώπων κλπ.). Μόλις αυτές ολοκληρώθηκαν και με παρόντες εκπροσώπους όλων των ξανθιώτικων ερασιτεχνικών σωματείων πραγματοποιήθηκε η τακτική ΓΣ όπου εγκρίθηκαν ομόφωνα διοικητικός/οικονομικός απολογισμός του 2014 και ο προϋπολογισμός του 2015. Στη συνέχεια στην αίθουσα παρέμειναν μόνο οι εκλέκτορες με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και τους δικαστικούς αντιπροσώπους για να ξεκινήσει η ψηφοφορία που ήταν μυστική και η οποία κράτησε περίπου μία ώρα, ενώ άλλη μία ώρα διήρκεσε η καταμέτρηση. Την ίδια στιγμή έξω από την αίθουσα είχαν σχηματιστεί «πηγαδάκια» με τους παρευρισκόμενους να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις και τους υποψήφιους να περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα.

Τελικά λίγο μετά τις 10 το βράδυ έγινε γνωστή η εκλογή Πανίδη και λίγο αργότερα οριστικοποιήθηκε η επικράτηση με 11-0, οδηγώντας τον – νέο πλέον – πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης σε πανηγυρισμούς μαζί με τα μέλη της ομάδας του και τους υποστηρικτές του. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την αποχώρηση τους τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης που γνώρισαν την ήττα συνεχάρησαν τον νικητή των εκλογών, με τον Γιώργο Πανίδη να δέχεται επίσης τα συγχαρητήρια μέσω τηλεφώνου και από τους Αλέξανδρο Κοντό, Χρήστο Πανόπουλο, Θωμά Μίχογλου, Μπάμπη Χατζημεστή κ.α. που στήριξαν από την αρχή την υποψηφιότητα του.

Μετά την επικράτηση στις εκλογές, η ομάδα του Γ. Πανίδη με υποστηρικτές και άλλους παράγοντες πήγε στο «Freshco» για να γιορτάσουν τη νίκη.

«Αλλαγή σελίδας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης»

«Είναι μία μεγάλη νίκη που την περιμέναμε, όπως περίμεναν και τα σωματεία την αλλαγή σελίδας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης. Θα αρχίσουμε άμεσα δουλειά με στόχο να βελτιώσουμε την εικόνα του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου και να το φέρουμε ξανά στη θέση που του αξίζει. Ευχαριστώ όλα τα σωματεία για τη στήριξη τους και όσους στάθηκαν δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Γιώργου Πανίδη, ενώ ο μεγάλος… ηττημένος των εκλογών, Γιώργος Γκιρτζίκης, που αν και πρόεδρος στην ΕΠΟ δεν κατάφερε να εκλεγεί στην τοπική εκλογική «μονομαχία» αρκέστηκε στο να εκφράσει τα συγχαρητήρια του προς τον Γ. Πανίδη και να δηλώσει: «Σέβομαι την απόφαση των σωματείων της ΕΠΣ Ξάνθης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, την επομένη των εκλογών, ο Γιώργος Πανίδης με συνεργάτες του επισκέφθηκαν από νωρίς το πρωί τα γραφεία της ΕΠΣ Ξάνθης ώστε να ενημερωθούν για τρέχοντα ζητήματα, πιάνοντας έτσι άμεσα δουλειά, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί και το πρώτο Δ.Σ. της νέας διοίκησης όπου θα γίνει και η κατανομή αξιωμάτων.

Εκλογές ΕΠΣ Ξάνθης 2015

Η κατανομή των ψήφων:

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ

1. Πανίδης Γιώργος 35

2. Τριάντης Γιώργος 34

3. Ζουρνατζίδης Χρύσανθος 34

4. Μπέρτος Παναγιώτης 33

5. Γκούρτσας Γιώργος 32

6. Δαλακούρας Ιωάννης 32

7. Κατσαρός Αθανάσιος 32

8. Πιστόλας Ιωάννης 32

9. Ισμέτ Ογλού Χακάν 25

10. Λεσκόφτσης Νικόλαος 22

11. Κουτσουρλής Αντώνιος 19

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

12. Χαλήλ Ογλού Μουσταφά 18

13. Γουναρίδης Γεώργιος 16

14. Μελισσάς Χρήστος 16

15. Γκιρτζίκης Γιώργος 16

16. Δαλάτση Χρυσούλα 15

17. Τσατράλης Φώτης 15

18. Αμανατίδης Δημήτρης 14

19. Γκλαβίνης Ανδρέας 13

20. Χατζηγεωργίου Δημήτρης 13

21. Τσιλιγγίρης Δήμος 13

22. Σπυριδόπουλος Νίκος 13

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

(εκλέγονται οι τρεις πρώτοι):

1. Παπατζής Αλέξανδρος 30

2. Νετζήπ Ογλού Χουσεΐν 27

3. Χιλμή Ογλού Νεβζάτ 16

4. Αποστολίδης Νίκος 15

5. Κατράνας Σάββας 14

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …