Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χταπόδι με πράσα και γλυκοπατάτες

Χταπόδι με πράσα και γλυκοπατάτες

0
xtapodi-prasa-glikopatates-web

-1200 γρ Χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο

-4 Πράσα

-4 Γλυκοπατάτες κομμένες κύβους

-1 φύλλο Δάφνη

-2 κόκκους μπαχάρι

-1 μικρό ξυλάκι Κανέλα

-1 κούπα του τσαγιού Ελαιόλαδο

-1 ποτήρι του νερού Κρασί κόκκινο

-1/2 ποτήρι του νερού Ντοματοχυμό

-1 γεμάτο κουτάλι της σούπας Ντοματοπολτό

-1 κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα γλυκιά- καυτερή

-Αλάτι – πιπέρι

-1 ποτήρι Νερό

-1,5 Κρεμμύδι

-2 σκελίδες Σκόρδο

Καθαρίζουμε, πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα να πάρει 2 -3 βράσεις. Αδειάζουμε το πρώτο νερό που βγάζει και το βάζουμε να στραγγίξει. Κόβουμε τα πλοκάμια του και την σακούλα του. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα πράσα και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, και τα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο και το χταπόδι. Προσθέτουμε την πάπρικα και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα, τον ντοματοχυμό και τον ντοματοπολτό διαλυμένα σε 1 ποτήρι με νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά κι αφήνουμε να σιγοβράσει. Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε να στραγγίξουν. Σε τηγάνι βαθύ βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γλυκοπατάτες με λίγο αλάτι μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφού έχει μισοβράσει το χταπόδι, προσθέτουμε τις πατάτες και τα πράσα μέσα στην κατσαρόλα με το χταπόδι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία. Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με ζουμί πηκτό γι’αυτό αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…