Σχόλια 14/01/15

0
Οι μάγκες κι αν υπάρχουνε κι αν δεν τους πάτησε το τραίνο είναι γιατί ανέλαβε μηχανοδηγός ο Καμμένος…


Θέμα χρόνου
Γκαζώνουν τα κόμματα και οι υποψήφιοι. Αιτία βέβαια ο ελάχιστος χρόνος που απομένει μέχρι την Κυριακή των εκλογών. Ο χρόνος είναι ο χειρότερος εχθρός τους, αντίπαλος ανίκητος και οι μέρες τους φαίνονται μικρές…
Για τους υποψήφιους όλα αυτά που ζουν με ένταση και αγωνία, που τρέχουν να τα προλάβουν όλα, πρωί και βράδυ, σε πόλη και χωριά.
Μέρες αγωνίας, έντασης και φυσικά λίγες, πολύ λίγες για εκλογές.
«Ε»


Εκλογολόγοι
Δεν υπάρχουν μόνον οι μεγάλοι γνωστοί εκλογολόγοι των κομμάτων και των τηλεοπτικών παραθύρων. Υπάρχουν και οι ντόπιοι που τους βρίσκεις στα καφενεία του νομού, κυρίως όμως της πόλης. Αναλύουν νούμερα και ποσοστά, κάνουν σενάρια περί αυτοδυναμίας και εν γένει προσπαθούν να προβλέψουν (αν είναι δυνατόν), ποσοστά και κατανομή εδρών στην Ξάνθη.
-Ακούστε τους με κατανόηση.
«Ε»


Τηλεοπτικά μηνύματα
Θα έχετε δει, είμαι βέβαιος, τα πρώτα τηλεοπτικά μηνύματα των μονομάχων των εκλογών. Της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Μελετημένα για να βρουν τον στόχο τους. Αν θα τα καταφέρουν, αυτό είναι το ζητούμενο. Το κάθε μήνυμα δίνει το δικό του στίγμα και ξεχωρίζει αμέσως και καταλαβαίνεις από ποιο κόμμα προέρχεται. Στόχος να κερδίσουν επικοινωνιακά τον αναποφάσιστο ψηφοφόρο μέσω του πολιτικού μηνύματος.
«Ε»


Εκλογικό
Διαλέγει κανείς και παίρνει. Το πανέρι έχει για όλους. Εκλογές γαρ και περίοδος προσφορών. Έτσι, ο Σαμαράς δηλώνει ότι δεν θα κατεβούν οι εικόνες, ιερά και όσια της Ελλάδας, ο δε Τσίπρας δηλώνει κι αυτός ότι δεν θα καταργηθεί το κυνήγι και οι θιασώτες του σπορ θα σκοτώνουν κανονικά φτερωτά και τετράποδα.
Θα ρωτήσει ο σοβαρός αναγνώστης και θα έχει δίκιο: Είναι αυτά θέματα σημαντικά; Κάθε άλλο θα πούμε εμείς. Είναι ψηφοθηρικά τερτίπια και δυστυχώς για τη χώρα μας, αρχές του 21ου αιώνα, οι πολιτικοί αρχηγοί ασχολούνται με θέματα ήσσονος σημασίας. Όταν τα διεθνή ΜΜΕ και οι δανειστές στέλνουν σκληρά μηνύματα για την επόμενη ημέρα των εκλογών.
-Λυπηρό μεν, αληθινό δε.
«Ε»


Η έκθεση των ρολογιών συνεχίζεται
Η έκθεση φωτογραφίας «Ρολόγια μιας άλλης εποχής» που συνδιοργανώνουν το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (Ρέθυμνο) και η Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, θα λειτουργεί στη δημοτική Πινακοθήκη «Χρήστος Παυλίδης» έως τις 18 Ιανουαρίου καθημερινά από τις 9 πμ έως τις 1.30 μμ και από τις 6 μμ έως τις 8.30 μμ.
Είναι μία ευκαιρία για τους ξανθιώτες να γνωρίσουν την ιστορία των πύργων ρολογιών ανά την Ελλάδα παλαιότερα οικοδομήματα από το δικό μας ρολόι, αλλά και νεότερα κτίσματα, την αρχιτεκτονική και την ιστορία τους.
Στην έκθεση συμπεριλαμβάνεται και το ρολόι της Ξάνθης με την πρώτη του μορφή, με την ξύλινη κατασκευή στο επάνω μέρος.
Ε.Δ.


Τον είχαν στο ΠΑΣΟΚ και συζητούσε να κατεβεί με το Ποτάμι…
Αληθεύει ότι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Πέμπτης μιας μέρας δηλαδή πριν την κατάθεση των υποψηφιοτήτων συνδιαλέγονταν και διαπραγματεύονταν με παράγοντες από το Ποτάμι με σκοπό να κατεβεί στο δικό τους ψηφοδέλτιο; Πληροφορίες μου αναφέρουν ότι ο εν λόγω υποψήφιος υποκινήθηκε από άλλο τοπικό παράγοντα και είχε σκοπό να εκθέσει το ΠΑΣΟΚ αφού την τελευταία στιγμή θα αποχωρούσε για το Ποτάμι αν τελικά τον αποδέχονταν και θα άφηνε σύγκρυο το ΠΑΣΟΚ. Όμως το ψέμα έχει κοντά πόδια και το πήραν χαμπάρι εγκαίρως κάποιοι στο κόμμα και έτσι ο εν λόγω υποψήφιος έμεινε απ’ έξω και από το ΠΑΣΟΚ και από το Ποτάμι.
Αυτά παθαίνει κανείς όταν πατάει σε δύο βάρκες… και είναι πολλοί οι πολιτικοί γυρολόγοι …δυστυχώς!
Μ.Ξ.


«Je suis Charlie» αλλά οι εικόνες …εικόνες!
Είδαμε και επικροτήσαμε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να συμμετέχει μαζί με τους άλλους ηγέτες στην πορεία στο Παρίσι κατά του θρησκευτικού φανατισμού και του φονταμενταλισμού και υπέρ της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου με αφορμή τα τραγικά γεγονότα από την επίθεση στο σατυρικό περιοδικό Charlie hebdo από ομάδα εξτρεμιστών ισλαμιστών. Μια μέρα μετά όμως στην Ελλάδα έκανε επίδειξη θρησκευτικού «καθωσπρεπισμού» με τη δήλωσή του ότι δεν πρόκειται να γίνει καμιά …αποκαθήλωση των εικόνων από τα δημόσια κτίρια όπως κάποιοι θέλουν – υπονοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας μας τα ιδεώδη της λαϊκής δεξιάς και τον σφιχτό της εναγκαλισμό κράτους – εκκλησίας ως πολιτική θέση. Είναι εμφανές ότι άλλα λέμε έξω άλλα εντός των τειχών για ψηφοθηρικούς λόγους. Επιτέλους να πάψει αυτή η διγλωσσία από όλους στους πολιτικούς…
Μ.Ξ.


Θέση ΑΜΕΑ που ενοχλεί!
Στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής υπήρχε το θέμα της έγκρισης για την δημιουργία θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Πατρ. Κυρίλλου. Ο δρόμος βρίσκεται δίπλα στην οδό Ανδρέου Παπανδρέου, στα δεξιά μετά το Z Palace μπαίνοντας στην πόλη. Πριν λίγους μήνες άνοιξαν εκεί τα γραφεία του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία. Ως εκ τούτου, η θέση στάθμευσης εκεί είναι αναγκαία, για να έχουν πρόσβαση οι συμπολίτες μας με αναπηρία. Παρότι το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα, πριν την έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε συζήτηση από πλευρά του δημοτικού συμβούλου κ. Γουναρίδη, ο οποίος απευθυνόμενος σε συναδέλφους του είπε ότι θέλει να υποβάλει ένσταση για να αναβληθεί η απόφαση. Ο λόγος ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι στον χώρο όπου θα γίνει η θέση στάθμευσης έχει οικόπεδο και θίγονται τα συμφέροντά του. Τελικά, αφού συνομίλησε για λίγο με τον κ. Δημαρχόπουλο, αποχώρησε από την συνεδρίαση πριν αυτή ξεκινήσει, γιατί όπως ειπώθηκε ανεπίσημα υπήρχε έννομο συμφέρον του δημοτικού συμβούλου και δεν μπορούσε να παραστεί στην συζήτηση του θέματος. Άξιο απορίας πάντως πώς μπορεί να γίνει χώρος στάθμευσης σε οικόπεδο ιδιώτη. Εκτός και αν αφορά κάτι άλλο. Θα το εξετάσουμε πάντως στην πορεία.
Χ.Δ.


Πληρώνουμε τα σπασμένα της ΔΕΥΑΞ;
Το έχουμε αναφέρει και άλλες φορές ότι, ειδικά στα δημοτικά τέλη που αφορούν την ύδρευση, πληρώνουμε ως δημότες τα σπασμένα και ανεξόφλητα κάποιων περιοχών, που έχουν αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται να καταβάλουν τα τέλη που τους αναλογούν. Το ποσό που μένει απλήρωτο το μοιραζόμαστε όλοι, θέλουμε δεν θέλουμε, και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Ο δήμος Ξάνθης έχει να πληρώσει όμως και άλλα… σπασμένα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης. Όταν πριν χρόνια η ΔΕΥΑΞ χρειάστηκε κάποιο δάνειο, ο δήμος μπήκε ως εγγυητής, γιατί καμία τράπεζα δεν το έδινε. Όπως είπε χθες ο κ. Ξυνίδης, από την αρχή η παράταξη του κ. Πούλιου είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην ανάληψη αυτής της ευθύνης, δηλώνοντας ότι θα πρέπει η ΔΕΥΑΞ να αναλάβει τις ευθύνες της. Πέρυσι είχαν εγκριθεί σχεδόν 180.000 ευρώ για να καλύψουν την δόση του δανείου, σε περίπτωση που η ΔΕΥΑΞ αδυνατούσε. Ευτυχώς η δόση καλύφθηκε, αλλά πάντα υπάρχει αυτό το ποσό στην άκρη για λόγους ασφαλείας. Ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος ισχυρίζεται ότι επιχειρείται πλέον ένα συμμάζεμα όλων των οφειλών και σταδιακά ο δήμος Ξάνθης θα ξεπληρώσει κάποιες παλιότερες οφειλές της Δημοτικής Επιχείρησης, ώστε να ξεκινήσει πλέον σε υγιή βάση. Μη βρέξει και μη… στάξει την έχουμε, με λίγα λόγια. Ανταποδοτικά όμως τα τέλη και θα πρέπει να μας προσέχει και η ΔΕΥΑΞ και όχι να έχουμε τα πρόσφατα φαινόμενα με συνεχείς διακοπές νερού και ζημιές στο δίκτυο.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Προσοχή στο λάθος Σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε. Αυτό αποτελεί κορύφωση της δημοκρατι…