Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Σκληρό ροκ» από Δ. Σταμάτη με ειδική αφιέρωση στον ΣΥΡΙΖΑ!

«Σκληρό ροκ» από Δ. Σταμάτη με ειδική αφιέρωση στον ΣΥΡΙΖΑ!

0
stamatis panel

«Φρούδες» οι ελπίδες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Αδαής ο Τσίπρας» είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Ξάνθη

«Το πλοίο μπήκε στο λιμάνι αλλά δεν πρόλαβε να …δέσει», ανέφερε επαναφέροντας το σενάριο της χρεοκοπίας

Σκληρό προεκλογικό ροκ από τον Δημήτρη Σταμάτη στην Ξάνθη! Ο υπουργός Επικρατείας εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ υψώνοντας τους τόνους της προεκλογικής αντιπαράθεσης, πολώνοντας το ήπιο σχετικά κλίμα με προφανή στόχο την συσπείρωση της βάσης της ΝΔ αλλά και στοχεύοντας στο σώμα των αναποφάσιστων προτάσσοντας και ενισχύοντας το δίλημμα ότι: ψήφος στην ΝΔ σημαίνει εγγύηση για το μέλλον της χώρας μας στην ευρωζώνη και οικονομική σταθερότητα, ενώ αντίθετα ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει κίνδυνος χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας και οικονομική και κοινωνική καταστροφή! Να σημειώσουμε ότι ο κ. Σταμάτης επισκέφτηκε την Ξάνθη στα πλαίσια της περιοδείας του στην ΑΜΘ και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου στις 8 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ελισσώ» ενώ λίγο νωρίτερα είχε συνάντηση με τους υποψήφιους της ΝΔ και τα τοπικά κομματικά στελέχη . Παρόντες στην συνέντευξη ήταν οι υποψήφιοι κύριοι, Κοντός, Μαλάκης, Ανδρέου, Χατζηγκενέ, Μπαντάκ., ο περιφερειάρχης κ. Παυλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαγναφερης, ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης καθώς επίσης και μέλη της ΝΟΔΕ Ξάνθης με τον πρόεδρο κ.. Ιγνατιάδη να συντονίζει την συνέντευξη.

«Φρούδες» οι ελπίδες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Αδαής ο Τσίπρας

Χαρακτήρισε δε ως «φρούδες» τις ελπίδες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ για νέα συμφωνία με τους εταίρους, επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, κοινωνικές ελαφρύνσεις για χαμηλά κοινωνικά στρώματα και μια σειρά από παροχές που συμπεριλαμβάνονται στο οικονομικό τους πρόγραμμα καταλογίζοντας στον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα ελλιπή γνώση γύρω από τα θέματα και αδαή σ’ ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά για να είναι εφικτές και υλοποιήσιμες οι παροχές που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ: «Οι άνθρωποι είναι άσχετοι από τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Η φράση εμείς θα βαράμε νταούλια και οι άλλοι θα χορεύουν σας πληροφορώ ότι έχει δημιουργήσει ένα πολύ αρνητικό κλίμα στα ξένα Κοινοβούλια. Ο κ. Τσίπρας δεν γνωρίζει βασικά πράγματα. Είπε ότι είναι 17 οι χώρες της ΕΕ ενώ είναι 19, προστέθηκαν άλλες 2 πρόσφατα. Δεν ξέρει ποιο είναι το σύνολο των δυνατοτήτων της χώρας για την έκδοση γραμματίων του Δημοσίου. Λένε ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και θα φέρουν άλλον φόρο, αλλά αυτός που θα φέρουν θα είναι τετραπλάσιος», είπε χαρακτηριστικά,

Σ’ ότι αφορά τις πρόσφατες τοποθετήσεις του κ. Δραγασάκη που αφορούν τη συμφωνία με τους εταίρους ο κ. Σταμάτης ανέφερε ότι: «Και ο κ. Δραγασάκης παραδέχεται πως εάν δεν κλείσουμε το συμφωνία και δεν πάρουμε αυτά τα 7 δις η χώρα θα πτωχεύσει, οι αντοχές της φτάνουν μέχρι τον Ιούνιο. Λησμονεί ο κ. Δραγασάκης ότι τον Μάρτιο έχουμε και τα επιπλέον 4,3 δις και λένε ότι θα εκδώσουν γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου και με αυτά θα καλύψουν τις υποχρεώσεις, και ποιος θα τα αγοράσει; Από την ώρα που εμείς είμαστε στον αέρα και δεν έχουμε κλείσει συμφωνία με τους δανειστές δεν υπάρχει κάποιος να εγγυηθεί. Οπότε τι μένει; Η όποια κυβέρνηση να βάλει χέρι στις καταθέσεις των πολιτών με υποχρεωτική αγορά γραμματίων του δημοσίου ή να προχωρήσει σε μια συμφωνία με τους δανειστές. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει, ο άλλος είναι η πτώχευση. Σήμερα ακούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να ψελλίζει για περί συμφωνίας με τους δανειστές, τότε γιατί πάμε σε εκλογές;”.

Οι μουσουλμάνοι δεν έχουν καμιά σχέση με τους τζιχαντιστές …

Ο κ. Σταμάτης ξεκίνησε την εισήγησή του από την μειονότητα εκθειάζοντας τις σχέσεις της με την πλειονότητα ως πρότυπο ειρηνικής συνύπαρξης: «Στην Ελλάδα η ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων είναι ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Δεν υπάρχουν διαχωριστικοί φραγμοί που υπάρχουν σ ‘άλλες ευρωπαϊκές κοινωνίες όπου βλέπετε όπου φτάνουν σε ακραίες καταστάσεις ορισμένοι ακραίοι ώστε να εννοούν κάθε μουσουλμάνος είναι και εξτρεμιστής ή τρομοκράτης. Οι μουσουλμάνοι δεν έχουν καμιά σχέση με τους τζιχαντιστές και τους εξτρεμιστές που δημιουργούν προβλήματα. Εμείς στην Θράκη δίνουμε το παράδειγμα πως μπορούν να λειτουργήσουν οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Η Θράκη είναι πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων».

Η απασφαλισμένη χειροβομβίδα και …τα πλοία που οδεύουν στα λιμάνια αλλά δεν …δένουν!

Ο κ. Σταμάτης κάνοντας μια αναδρομή στα πρόσφατα γεγονότα με την προεδρική εκλογή τόνισε ευθέως ότι για το γεγονός ότι οδηγηθήκαμε σε εκλογές είναι υπεύθυνος ο πολιτικός εκβιασμός που ασκήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι πρόκειται για παραβίαση του Συντάγματος. Υποστήριξε ότι αυτές οι εκλογές δεν έπρεπε να γίνουν γιατί στην φάση αυτή η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ μεγάλες προκλήσεις και σε πολύ μεγάλες διεργασίες που γίνονται στην Ευρώπη και ότι έπρεπε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της με το «κλείδωμα» της συμφωνίας του Μαρτίου για τα ομόλογα και του Ιουνίου για τα 7 δις. Αυτό είναι και το βασικό επιχείρημα που στηρίζει την προεκλογική της ατζέντα η ΝΔ. Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμάτης ότι η κυβέρνηση Σαμαρά παρέλαβε μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα στα χέρια της, έτοιμη να σκάσει στα χέρια της και χρειάστηκε να πάρει επώδυνα μέτρα για να την …ασφαλίσει ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου του περιέγραψε με επίσης παραστατικό τρόπο την κατάσταση: «Η Ελλάδα ήταν ένα μικρό πλοίο που έπλεε σε τρικυμισμένη θάλασσα και φτύσαμε αίμα να το φέρουμε σε λιμάνι ηρεμίας και ασφάλειας». «Μόνο που δεν προλάβαμε να …δέσουμε!» είπε απαντώντας σε ερώτηση του «Ε» ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του και εφόσον η κυβέρνηση έχει επιτύχει στο έργο της γιατί επαναφέρει το σενάριο της χρεοκοπίας. Τότε ο κ. Σταμάτης είπε βεβαίως και δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας, τροφοδοτώντας σενάριο φόβου σε αντίθεση με την ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Και το δίλημμα των εκλογών κατά τον κ. Σταμάτη ήταν : «Πιστεύω ότι ο ψηφοφόρος όταν ψηφίζει επικρατεί η λογική. Δεν αποφάσισε ο ελληνικός λαός να αυτοκτονήσει με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα πρέπει να ξαναζήσουμε τον εφιάλτη του 2012», για να καταλήξει παρομοιάζοντας με …βόλτα στο φεγγάρι τις προγραμματικές εξαγγελίες και τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ!

Δέσμευση για εξόφληση του 12% αλλά όχι για συνέχιση – θα δοθεί το επίδομα στους Παλιννοστούντες

Στο πλαίσιο των εξαγγελιών της ΝΔ ο κ. Σταμάτης παραδέχτηκε ότι έγιναν αδικίες σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες οι οποίες άμεσα θα αρθούν. Ειδικότερα ανέφερε ότι θα δοθεί το επίδομα στους Βορειοηπειρώτες και τους Παλιννοστούντες που κόπηκε, ότι θα μειωθεί κατά 7% ο ΕΝΦΙΑ στο 2015 ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ που εξήγγειλε με παράλληλη Φορολόγηση της Ακίνητης Περιουσίας υποκρύπτει 4 φορές μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους φορολογούμενους. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση Σαμαρά οχύρωσε το τραπεζικό σύστημα και εγγυάται τις καταθέσεις και ότι έχει προτεραιότητα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις αφού προηγουμένως θεσπίσει και δημιουργήσει ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον που αποτελεί το κυριότερο κίνητρο για την προσέλκυση επενδύσεων. Σ’ ότι αφορά την επιδότηση του 12% του κόστους εργασίας για τις επιχειρήσεις της Θράκης που οφείλεται από το 2010 ο κ. Σταμάτης είπε ότι θα εξοφληθούν οι οφειλές μέχρι σήμερα αλλά το πέρασε στα …ψιλά αν θα συνεχιστεί υπονοώντας ότι το μέτρο αντιμετωπίζει αντιδράσεις στην Ευρώπη σε θέματα ανταγωνιστικότητας. Τέλος σ’ ότι αφορά τους αγρότες σημείωσε ότι οι επιδοτήσεις ήταν η καταστροφή τους γιατί τους έβγαλε από τα χωράφια τους και ότι αυτό που χρειάζεται είναι ο έλληνας αγρότης να επενδύσει στα ποιοτικά προϊόντα ώστε να είναι ανταγωνιστικός και εξαγώγιμος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…