Σχόλια 21/01/15

0
mouroutsos spyros
Η Λεπέν λέει ότι ελπίζει σε νίκη ΣΥΡΙΖΑ…Νάτος κι ο πρώτος σύμμαχος στην Ευρώπη!


Παγιώθηκε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Παγιωμένη δείχνει η πρώτη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα ελάχιστες ημέρες πριν από την 25η Ιανουαρίου.
Η διαφορά λοιπόν υπάρχει και μάλλον αδύνατο ή απίθανο να ανατραπεί.
Εκτός των άλλων δεν υπάρχει και ο απαραίτητος χρόνος πλέον για να γίνουν σημαντικά γεγονότα που θ’ αλλάξουν τα δεδομένα.
Όλα δείχνουν ότι οι εκλογές αυτές θα είναι ένα σκληρό ντέρμπι στο οποίο ο νικητής θα πάρει τη νίκη στα σημεία.
«Ε»


Αναβαθμίζει το πολιτικό τοπίο
Η υποψηφιότητα του καθηγητή του ΔΠΘ κ. Σπύρου Μουρούτσου με το Ποτάμι είναι δισυπόστατη. Αρχικά για τον ίδιο το συνδυασμό που του δίνει μια άλλη εικόνα και στη συνέχεια για το τοπικό πολιτικό πεδίο. Το ανεβάζει ποιοτικά κι αυτό είναι σημαντικό διότι αυτό έλλειψε από την προηγούμενη βουλή.
Ακούσαμε και είδαμε απερίγραπτα πράγματα από άσχετους, άξεστους, αγροίκους και αμόρφωτους που από το πουθενά βρέθηκαν στα έδρανα της βουλής.
Ο Σπύρος Μουρούτσος γέννημα θρέμμα της Πολυτεχνικής Ξάνθης μετά από μια διαδρομή στον ιδιωτικό τομέα και τον επιστημονικό, αποφασίζει και εκτίθεται ως υποψήφιος βουλευτής με ένα νέο πολιτικό σχηματισμό.
Κι αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό για την πολιτική αλλά και τον τόπο μας.
«Ε»


Νέος μεν, ώριμος δε
grigoriadis dimitrisΣτις φετινές βουλευτικές εκλογές οι οποίες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες ανάμεσα στους πολλούς νέους υποψήφιους που εκτίθενται για πρώτη φορά, υπάρχει κι ένας πραγματικά νέος στην ηλικία.
Πρόκειται για τον Δημήτρη Γρηγοριάδη, Ξανθιωτάκι, γιος του Ηλία, μορφωμένος, με ειδίκευση σε θέματα Περιβαλλοντικής Προστασίας, με σπουδές και με διάθεση προσφοράς.
Διανύει το 27ο χρόνο της ζωής του, έχει όνειρα κι ελπίδες, θέλει να προσφέρει και ν’ αλλάξει προς το καλύτερο στην Ξάνθη με ώριμες ιδέες και προτάσεις.
«Ε»


«Μάχη» για την τρίτη έδρα
Πραγματική μάχη γίνεται στην Ξάνθη τις ημέρες αυτές και θα συνεχιστεί μέχρι το Σάββατο το βράδυ, από τους υποψηφίους για την τρίτη έδρα. Είναι σκληρή και απρόβλεπτη η εξέλιξη αυτή. Άγνωστος Χ που θα κάτσει η τρίτη έδρα.
Αγωνιούν και προσπαθούν στο Ποτάμι, στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ελπίζουν για πιθανή δεύτερη τόσο στη ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μνηστήρες πολλοί, έδρα μία!
«Ε»


Κοπή πίτας και γλέντι
Εκλογές μεν, ένταση και τρέξιμο, αγωνία για το αποτέλεσμα. Αυτά για κάποιους. Υπάρχουν όμως και άλλα. Όπως το κόψιμο της βασιλόπιτας και το γλέντι. Κι αυτό διότι η ζωή έχει πολλές πλευρές δεν είναι μονοσήμαντη. Γι’αυτό λοιπόν ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη» μας προσκαλεί να γλεντήσουμε με ζωντανή παραδοσιακή μουσική στην κοπή της πίτας του. Η οποία θα γίνει το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στο κέντρο Απόλλων.
Ώρα προσέλευσης 20.00, με τιμές εισόδου 15€ και 10€ για τα παιδιά.
Περιττό να πούμε βέβαια ότι πέρα από την πίτα που θα κοπεί, θα υπάρχει ζωντανή μουσική και βέβαια χορός.
«Ε»


Ο δεύτερος εκλεκτός
Είναι ζητούμενο και μυστήριο προς τα πού θα κατευθυνθούν οι ψήφοι της Μειονότητας εκτός από αυτές προς τον Ζεϊμπέκ. Το μεγάλο κομμάτι θα το πάρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό φαίνεται και έτσι θα γίνει.
Ερωτηματικό παραμένει προς τα πού θα πάνε πολλές από τις υπόλοιπες οι οποίες και θα δημιουργήσουν ειδική στήριξη σε όποιο κόμμα πάνε. Πάντως με ασφάλεια δεν μπορεί κανείς να πει ποιος θα είναι ο δεύτερος εκλεκτός της μειονότητας στο νομό μας κι αν υπάρξει τέτοιος τελικά.
«Ε»


Με βάρκα την ελπίδα
Εμείς οι Έλληνες καθ’ όλη τη διάρκεια της χιλιόχρονης ιστορίας μας λατρεύουμε τους μύθους. Μας αρέσει να πιστεύουμε σε από μηχανής θεούς που έρχονται να δώσουν ως εκ θαύματος τις λύσεις σε αδιέξοδα, σε ξανθούς λαούς που θα ικανοποιήσουν ανιδιοτελώς όλους τους μεγαλοϊδεατισμούς μας καθώς σε κάθε λογής απελευθερωτές και σωτήρες.
Έτσι πορευόμαστε στην ιστορία, με ελπίδα, χωρίς σχέδιο, χωρίς διάθεση να συνεννοηθούμε, να εργαστούμε σκληρά για να πετύχουμε τους εθνικούς στόχους. Κι ενώ η συνέπεια είναι πάντα στο τέλος να καταστρεφόμαστε, εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε μύθους.
Συνεχίζουμε και σήμερα να ελπίζουμε το ανέφικτο, το ουτοπικό, κόντρα σε κάθε έννοια λογικής, αγνοώντας τις απερίφραστες προειδοποιήσεις των συμμάχων μας, ξεχνώντας την τόσο νωπή πανωλεθρία που έχουμε υποστεί. Θεωρούμε ότι θα μπορούμε να έχουμε δωρεάν υγεία και παιδεία χωρίς να πληρώνουμε φόρους, ότι θα ξεχάσουν οι τράπεζες τα δάνεια που μας έδωσαν και ότι θα μας χαρίσουν χρήματα λαοί φτωχότεροι από μας, χωρίς όρους και χωρίς να υποστούμε καμία συνέπεια…
Βαδίζουμε με βάρκα την ελπίδα και πάλι. Μία ελπίδα που δεν στοχεύει σε λογικές προσδοκίες και θα καταλήξει να γίνει εφιάλτης. Αλλά εμείς παρόλα αυτά συνεχίζουμε ολοταχώς…


Θα αλλάξουν τους νόμους της φύσης;
Την Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε εκτενώς και σε υψηλούς τόνους το θέμα της εικοσαετούς παράτασης της άδειας λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης. Τον λόγο πήρε και ο ιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης, ο οποίος μεταξύ των όσων είπε σχετικά με την ασύμφορη για τον δήμο λειτουργία του ραδιοφώνου, έθεσε και θέμα αλλαγής καθεστώτος σχετικά με τις ραδιοφωνικές συχνότητες. Το θέμα αυτό συζητήθηκε όντως πρόσφατα σε μια πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τον περιφερειακό τύπο και διατυπώθηκε εκεί η θέση του κόμματος αναφορικά με την εκχώρηση αδειών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών συχνοτήτων. Θέλοντας ο κ. Καμαρίδης να δείξει ότι ακόμη και αν εγκριθεί μια εικοσαετής παράταση, μια πιθανή αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα, απευθύνθηκε στο κ. Ανταμπούφη ως ‘’εκπρόσωπο’’ του ΣΥΡΙΖΑ στο δημ. συμβούλιο. «Αν βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανταμπούφη, είπατε ότι θα καταργήσετε τις συχνότητες» είπε ο κ. Καμαρίδης, για να λάβει την απάντηση από τον κ. Ανταμπούφη: «είπαμε ότι θα αλλάξουμε τα πράγματα, κ. Καμαρίδη, αλλά δεν θα αλλάξουμε και τους φυσικούς νόμους». Χρειάστηκε λίγο χιούμορ για να αποφορτιστεί λίγο η ατμόσφαιρα.
Χ.Δ.


Ξάνθη, αυτή η… άγνωστη
Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στο Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Γιάννης Παπαχρόνης, για να παραλάβει την προσφορά του Λυκείου από τα έσοδα της ‘’Γειτονιάς του Αϊ Βασίλη’’. Στην σύντομη προσφώνησή του μοιράστηκε ένα περιστατικό με τους παρισταμένους: 75χρονη κυρία από την Ξάνθη αποφάσισε αντί μνημοσύνου γεύματος, να παραθέσει ένα κυριακάτικο γεύμα στους ηλικιωμένους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου Ξάνθης. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ίδρυμα, ζήτησε να μάθει πού βρίσκεται το Γηροκομείο. Έκπληκτοι οι υπεύθυνοι την ρώτησαν αν είναι ξανθιώτισσα, αν ζει εδώ όλα αυτά τα χρόνια… για να πάρουν καταφατική απάντηση σε όλα. Ο κ. Παπαχρόνης δήλωσε ξαφνιασμένος που μια χριστιανή γυναίκα δεν είχε επισκεφθεί ούτε μία φορά το Γηροκομείο, απλά σαν επίσκεψη (καθότι υπάρχει και ο μοναδικός στην Ξάνθη ναός της Αγ. Αικατερίνης). Παρακάλεσε δε όλους να επισκέπτονται τους παππούδες, ακόμη και αν δεν έχουν κάποιο γνωστό τους εκεί, γιατί οι πόρτες του Γηροκομείου είναι πάντα ανοιχτές. Και είναι πολλά που δεν γνωρίζουν πολλοί γι’ αυτή την πόλη. Και ας είναι ξανθιώτες…
Χ.Δ.


Δε μας πείσατε κ. δήμαρχε
Δυσανασχέτησαν έντονα οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, και κυρίως ο κ. Πούλιος (που είχαμε ξεχάσει πόσο ορεξάτος και δυναμικός μπορεί να γίνει στα έδρανα) για το θέμα της σιωπηρής ουσιαστικά παράτασης της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην Επιτροπή Διαβούλευσης, αφού δεν είχε συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός φορέων και δημοτών. Να ‘ναι καλά δηλαδή και οι υποψήφιοι σύμβουλοι της «Κοινωνίας των Δημοτών» που ενδιαφέρθηκαν, προκειμένου συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός πολιτών.
Ρώτησαν τον κ. Δρεμσίζη γιατί δεν έγινε μια ανακοίνωση για την παράταση, λέγοντας ότι κάποιοι μπορεί να έχασαν την ευκαιρία, θεωρώντας ότι έληξε η προθεσμία.
Η αλήθεια είναι ότι όλοι είχαν την ευκαιρία αφού υπήρξε η εξαρχής δημοσίευση στο διαδίκτυο, αλλά η ευθύνη της δημοτικής αρχής, τόσο του δημάρχου όσο και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου είναι ότι, αν και εφόσον ήθελαν μια επιτροπή διαβούλευσης όχι «γλάστρα, αλλά με παρεμβάσεις και προτάσεις από ευαισθητοποιημένες ενώσεις και πολίτες, έπρεπε να προμοτάρουν πολύ περισσότερο τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων από μια δημοσίευση. Έπρεπε να εξηγήσουν τους λόγους που χρειάζεται μαζική συμμετοχή και να πείσει ότι η λειτουργία της θα είναι διαφορετική απ’ ότι στο παρελθόν.
Τώρα πάντως δε μας έχουν πείσει καθόλου.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…