Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο Πάνος Καμμένος των ΑΝ.ΕΛ. στην Ξάνθη

Ο Πάνος Καμμένος των ΑΝ.ΕΛ. στην Ξάνθη

0
kammenos sunenteuski

Παρέλαση πολιτικών αρχηγών στην Θράκη – 3 σε 4 μέρες

Π. Καμμένος: «Ο Σαμαράς θα πάει στην πολιτική του ερημιά να γλιτώσει ο τόπος»

Την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου βρέθηκε στην Ξάνθη ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Τέρενς Κουίκ. Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Θράκη ο κ. Καμμένος επισκέφτηκε τον Έβρο και την Κομοτηνή και ήταν ο τρίτος πολιτικός αρχηγός που επισκέφθηκε την Θράκη της τελευταίες τέσσερεις μέρες. Στα γραφεία του κόμματος επί της οδού Ηρώων έδωσε την συνέντευξη Τύπου ο κ. Καμμένος, παρόντος του Φίλιππου Τσαλίδη, όχι όμως και του Παναγιώτη Σγουρίδη. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ: «Η Ξάνθη έχει για τους Ανεξάρτητους Έλληνες ιδιαίτερη σημασία και λόγω της Θράκης, που αποτελεί για εμάς την πρώτη εθνική προτεραιότητα, αλλά και γιατί δύο από τα βασικά στελέχη των ΑΝΕΛ κατάγονται από εδώ και μάλιστα είναι πρώην βουλευτές στην Ξάνθη: ο Φίλιππος Τσαλίδης, πρόεδρος του Ιδρύματος Στρατηγικών Μελετών των ΑΝΕΛ και ο Παναγιώτης Σγουρίδης, επικεφαλής της συγκρότησης ψηφοδελτίων και πρόεδρος του Συνεδρίου μας».

Παρουσίαση ψηφοδελτίου

Ο Πάνος Καμμένος, αφού ευχαρίστησε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την αντικειμενική τους στάση όλα αυτά τα χρόνια, παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στην Ξάνθη. Οι υποψήφιοι με τους ΑΝΕΛ, όπως ανακοίνωσε και επισήμως ο κ. Καμμένος, είναι οι: Γιώργος Μπαλτατζής από το Πατριωτικό Μέτωπο, Διαμαντής Σκουλαρίκης, Μεχμέτ Αλή Ιρφάν που εκπροσωπεί ιδιαίτερα τους Έλληνες Πομάκους, Χρήστος Παρασχούδης που εκπροσωπεί το κόμμα των Κτηνοτρόφων, το ΑΚΕΛ και ο Γιάννης Πυρίλης. Για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου ανέφερε: «Κάναμε ένα κάλεσμα για την δημιουργία μιας μεγάλης πατριωτικής δημοκρατικής συμμαχίας, ανταποκρίθηκαν πολλά κινήματα και το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης είναι χαρακτηριστικό αυτής της κίνησης».

Επίθεση σε Σαμαρά

Σχολιάζοντας την πρόσφατη περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά στη Θράκη ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο πρόεδρος της ΝΔ “προσπέρασε” την Ορεστιάδα, γιατί είχαν συγκεντρωθεί εκεί εργαζόμενοι της ΕΒΖ που περίμεναν να διαμαρτυρηθούν. «Εμείς πήγαμε στον Βόρειο Έβρο,  ανεβήκαμε στο Διδυμότειχο, είδαμε τον Δήμαρχο, επισκεφθήκαμε το Νοσοκομείο Διδυμότειχου, είδαμε τις τεράστιες καταστροφές από την πλημμύρα του Έβρου. Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας μας εξέφρασε την πικρία του για το ότι την ‘’κοπάνησε’’ ο Πρωθυπουργός ως κλέφτης από εκεί» σημείωσε ο ίδιος, για να προσθέσει πως «ένας Πρωθυπουργός που εκβιάζει και απειλεί τους πολίτες του είναι ένας Πρωθυπουργός επικίνδυνος για τη χώρα. Αυτό δεν το έχω ξαναδεί πουθενά στον κόσμο, να υπάρχει Πρωθυπουργός που να απειλεί τους πολίτες. Ελπίζω να είναι απλώς πολιτική αγοραφοβία αλλά πολύ φοβάμαι ότι είναι αλαζονεία».

Ενάντια στα μνημονιακά κόμματα

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτός από την επίθεσή του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έριξε ευθείες βολές στα κόμματα που χαρακτήρισε ως μνημονιακό τόξο, δηλαδή την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και το Ποτάμι. Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν πράγματι θεωρεί το Ποτάμι μνημονιακό απάντησε «Δεν υπάρχει πιο μνημονιακό κόμμα από το Ποτάμι. Η συνεργασία του με την Δράση έρχεται να το ενισχύσει αυτό» χαρακτηρίζοντας το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ‘’κόμμα των εργολάβων’’.

Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με όρους 

Ερωτηθείς σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Καμμένος διευκρίνισε πως οι ΑΝΕΛ, εφόσον μπουν στη Βουλή, θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας όμως κόκκινες γραμμές στα εθνικά ζητήματα. Χαρακτηριστικά ο αρχηγός των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι «δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας. Αν δεν τηρηθούν οι όροι που θα θέσουμε, θα ρίξουμε την κυβέρνηση, όπως κάναμε και με την προηγούμενη». Διευκρίνισε μάλιστα πως στόχος δεν είναι απλά μια δικομματική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, αλλά μια πολυσυλλεκτική κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα είναι πιο διεκδικητική στο εξωτερικό. 

Άνοιγμα σε βουλευτές που έφυγαν 

Σε ερώτηση σχετικά με τους βουλευτές που αποχώρησαν και την πρόθεση καλέσματος, ο κ. Καμμένος τόνισε πως οι ΑΝΕΛ έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους σε όλους όσοι συμφωνούν με τις θέσεις τους όχι όμως σε όσους ψήφισαν τα Μνημόνια ή για ΠτΔ στην πρόσφατη ψηφοφορία, ενώ ταυτόχρονα απεύθυνε κάλεσμα σε Βουλευτές που έχουν αποχωρήσει να επιστρέψουν, λέγοντας πως είναι καλοδεχούμενοι. «Αυτοί που ψηφίσαν το μνημόνιο είναι ξεκάθαρο ότι πρόδωσαν τον κόσμο και τους πολίτες που τους ψήφισαν. Αυτοί που ψήφισαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι τελειωμένοι και στη συνείδηση του ελληνικού λαού και τη δική μας. Όσον αφορά αυτούς που επέλεξαν τον δικό τους δρόμο, εμείς τους κάναμε προσκλητήριο αλλά με όρους δεν πρόκειται να συζητήσουμε. Εκείνοι που προτιμούν την καρέκλα ή τον μισθό ή την αντιπαροχή μπορούν να πάνε σε άλλους χώρους που τα διαπραγματεύονται, εμείς δεν τα διαπραγματευόμαστε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος για να προσθέσει «για να σας δώσω ένα παράδειγμα, αν αύριο το πρωί η κα Γιαταγάνα, η οποία δεν έχει ψηφίσει τίποτα το μνημονιακό ούτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θέλει να έρθει στα δικά μας ψηφοδέλτια βεβαίως και είναι καλοδεχούμενη».

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …