«Πρασίνισε» η ΔΗΜΑΡ

0
prasinoi dimar

Ανακοινώθηκε η συνεργασία της με το κόμμα “Πράσινοι – Αλληλεγγύη”

Στο «ναυάγιο» της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ο εκπρόσωπος του κόμματος στην Ξάνθη Χ. Γκαρμπούνης – Σε ρευστή κατάσταση η ΔΗΜΑΡ

Μετά το «ναυάγιο» της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ που έχει χάσει μεγάλο μέρος των στελεχών της βρήκε «συμμάχους» στον πολιτικό χώρο των Πρασίνων. Οι δυο χώροι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις εκλογές ευελπιστώντας να συγκεντρώσουν το κρίσιμο ποσοστό 3% για να μπουν στην Βουλή. Η απόφαση από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ για κοινή κάθοδο στις εκλογές με το κόμμα “Πράσινοι – Αλληλεγγύη” έχει ληφθεί στο έκτακτο συνέδριό της που πραγματοποιήθηκε στις 3 – 4 Ιανουαρίου 2015.  

«Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά»: Η επίσημη ανακοίνωση

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Δυο πολιτικοί χώροι, οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» αναλαμβάνουν πολιτική πρωτοβουλία για να αλλάξουμε τις κυρίαρχες σήμερα πολιτικές, με ένα τρόπο, όμως, που θα προσφέρει λύσεις τόσο στα άμεσα προβλήματα των πολιτών όσο και στα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά και δημοσιονομικά. Προσκαλούμε ενεργούς πολίτες και κοινωνικές ομάδες να συμμετάσχουν σε ένα ευρύ ψηφοδέλτιο «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ». Είναι μια υπέρβαση των αδυναμιών μας αλλά και ανάδειξης των θετικών των χώρων της οικολογίας και της ανανεωτικής αριστεράς. Ισότιμης συνάντησης, επίσης, με πολίτες που εκφράζουν κοινωνικά και οικολογικά καινοτόμες πρωτοβουλίες».

Το «ναυάγιο» της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Έντονος είναι ο προβληματισμός των στελεχών (όσων απέμειναν) της ΔΗΜΑΡ αλλά και η διάθεση άσκησης κριτικής για τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας καθώς η ΔΗΜΑΡ μετά την αποχώρησή της από την τρικομματική κυβέρνηση ουσιαστικά περιπλανιέται στο πολιτικό σκηνικό χωρίς σαφή προσανατολισμό και στρατηγική. Κι αυτό είναι ένα θέμα που θα τεθεί στο νέο συνέδριό της μετά τις εκλογές και θα τεθεί θέμα ηγεσίας όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του κόμματος στην Ξάνθης κ. Χρήστο Γκαρμπούνης που συμμετείχε στο συνέδριο. Ο κ. Γκαρμπούνης αναφερόμενος στην προσπάθεια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχθηκε τις δύο προϋποθέσεις συνεργασίας που θέσαμε. Πρώτον την πολιτική μας αυτοτέλεια και την αμετάκλητη ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Ζήτησε να ενταχθούν στα ψηφοδέλτιά του μεμονωμένα πρόσωπα από την ΔΗΜΑΡ και να αποδεχτεί η ΔΗΜΑΡ το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτό παρουσιάστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη. Έτσι η προσπάθεια ναυάγησε».

Σε ρευστή κατάσταση η ΔΗΜΑΡ

Στο ερώτημα αν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ επιρρίπτουν προσωπική ευθύνη στον πρόεδρο Φώτη Κουβέλη για τις επιλογές του και αν θα του τις καταλογίσουν ο κ. Γκαρμπούνης συμφώνησε ότι: «Υπάρχουν προσωπικές ευθύνες του κ. Κουβέλη και θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο συνέδριο μετά τις εκλογές. Για το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια ρευστοποιημένη κατάσταση και έχουμε χάσει πολλά από τα στελέχη μας είναι ότι μετά την αποχώρησή μας από την συγκυβέρνηση είμαστε είναι συγκυριακό κόμμα χωρίς πολιτική συνοχή και χωρίς σαφές στρατηγικό σχέδιο. Όλα αυτά είναι ζητήματα που θα τεθούν μετά τις εκλογές».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες με απόφαση του Αρείου Πάγου

Τι θα γίνει με τις 12 έδρες που κατέχουν στη Βουλή Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε …