Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ανανεωμένο και στενά κομματικό το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Ανανεωμένο και στενά κομματικό το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

0
syriza

Απαρτίζεται από τους: Χ. Ζεϊμπέκ – Ε. Γιαννακίδη – Μ. Λουκοπούλου – Κ. Πεταλά – Γ. Στογιαννίδη . Αποκλείστηκε ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης

Γκρίνιες» για τα ονόματα – Γ. Χατζηθεοδώρου: «Δεν μας ενδιαφέρουν τα μεγάλα ονόματα αλλά οι μεγάλοι άνθρωποι…»

Πανελλαδικά… πρώτη η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Πρόκειται για ένα πλήρως ανανεωμένο ψηφοδέλτιο αφού πέραν του βουλευτή Χ. Ζεϊμπέκ οι υπόλοιποι 4 είναι νέα πρόσωπα από τον στενό κομματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Αυτό απαρτίζουν οι: 1. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, βουλευτής – φαρμακοποιός 2.

Γιαννακίδης Ευστάθιος, οικονομολόγος, επιστημονικός υπεύθυνος στο γραφείο του βουλευτή Χ. Ζεϊμπέκ 3. Λουκοπούλου Μαρία, καθηγήτρια, πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης 4.Πεταλά Κλεοπάτρα, πρώην υπεύθυνη ΝΕΛΕ Ξάνθης 5. Στογιαννίδης Γρηγόρης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΚΑΖΙΝΟ και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Ως ψηφοδέλτιο: «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που αντικατοπτρίζει την κοινωνία μας. Άνθρωποι των κινημάτων, της εργασίας, της αλληλεγγύης, της εντιμότητας», χαρακτηρίζεται από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.

«Γκρίνιες» για τα ονόματα…

Ωστόσο – σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» – η επιλογή των συγκεκριμένων υποψηφίων που προέρχονται από τον στενό κομματικό πυρήνα και κινούνται κυρίως στον συνδικαλιστικό χώρο χωρίς να έχουν ευρύτερη αναγνωρισιμότητα και διεισδυτικότητα στον κοινωνικό ιστό εξέπληξε δυσάρεστα και προκάλεσε αρνητικά σχόλια ακόμη και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που επιζητούσαν πρόσωπο ανάλογου βεληνεκούς, ικανό να διεκδικήσει με αξιώσεις δεύτερη έδρα καθώς θεωρούν βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτο κόμμα και με διαφορά στο νομό. Ως τέτοια υποψηφιότητα θεωρούσαν τον Οδυσσέα Βουρβουκέλη, ο οποίος με επίσημη ανακοίνωσή του πριν λίγες μέρες γνωστοποίησε το ενδιαφέρον να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ανεπιβεβαίωτες και αντικρουόμενες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αποκλεισμός του οφείλεται στον Χ. Ζεϊμπέκ που άσκησε βέτο γιατί δεν θέλει ισχυρό χριστιανό υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο ενώ άλλες το διαψεύδουν σημειώνοντας ότι κ. Ζεϊμπέκ δεν ασχολήθηκε καθόλου με το ψηφοδέλτιο και υπεύθυνη για αυτό είναι η Νομαρχιακή μέλη της οποίας θεωρούν αναξιόπιστο τον κ. Βουρβουκέλη επειδή δεν συναίνεσε να εκπροσωπήσει την δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Χατζηθεοδώρου: «Δεν μας ενδιαφέρουν τα μεγάλα ονόματα αλλά οι μεγάλοι άνθρωποι…»

Απ’ την πλευρά του ο γραμματέας της Ν.Ε. Ξάνθης κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου ερωτηθείς από το «Ε» για τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων βουλευτών στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης είπε με παρρησία: «Δεν έχουμε ανάγκη από μεγάλα ονόματα αλλά από μεγάλους ανθρώπους. Είδαμε που μας κατάντησαν τα μεγάλα ονόματα. Οι υποψήφιοί μας είναι έντιμοι άνθρωποι, αξιοπρεπείς καταξιωμένοι στους χώρους τους. Η επιλογή έγινε με δημοκρατικές διαδικασίες μέσα σ το κόμμα και είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα πάμε πολύ καλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα στο νομό και με μεγάλη διαφορά. Θα υπάρξουν μεγαλύτερες επιπλήξεις από το 2012 σχετικά με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει ο κ. Χατζηθεοδώρου προθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα.

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις…

Αυτή η αισιοδοξία είναι διάχυτη στο ΣΥΡΙΖΑ και όπως υπαινίχθηκε ο κ. Χατζηδηθεοδώρου – απορρέει από δημοσκοπήσεις που κάνουν τα κόμματα στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με μια διάφορά πάνω από 8 μονάδες από την ΝΔ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ευρωεκλογές 2024 – Ανδρουλάκης: Εθνική ανάγκη η πατρίδα μας να αποκτήσει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση

Όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «Στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι να οικ…