-400γρ. ρεβίθια βρασμένα
-400γρ. στήθος κοτόπουλο, σε μικρά κομμάτια
-1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
-3 καρότα σε λεπτές φέτες
-1 κλωνάρι σέλερι σε λεπτές φέτες
-4 – 5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
-2 φύλλα δάφνης
-1 λίτρο ζωμό λαχανικών
-50ml ελαιόλαδο
– ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
– χυμό από 2 λεμόνια
– φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα
– 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
– αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτετε το θυμάρι, τη δάφνη, το ζωμό, τα ρεβίθια που τα έχετε μουλιάσει από βραδύς, την πάπρικα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα ρεβίθια. Σερβίρετε τη σούπα με φύλλα μαϊντανού και εάν θέλετε με φρυγανισμένο ψωμί.