Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο με αγκινάρες, καρότα και σπανάκι

Κοτόπουλο με αγκινάρες, καρότα και σπανάκι

0
kotopoulo-agginares

-1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

-2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

-4-6 κομμάτια κοτόπουλου (μπούτια, στήθος, φτερούγες, κλπ.)

-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-1 κονσέρβα (400γρ.) αγκινάρες, πλυμένες, στραγγισμένες και κομμένες στα 4

-1 κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

-1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

-1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

-230γρ. σπανάκι

-½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που είναι ασφαλές για φούρνο ή ένα ταψί. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη, αφήνοντας λάδι στο τηγάνι. Ρίχνουμε τις αγκινάρες, τα κρεμμύδια και τα καρότα στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να γίνουν ελαφρώς μαλακά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το σπανάκι, συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό και το κοτόπουλο. Βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 18 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κάτσει για 5 λεπτά. Βάζουμε το κοτόπουλο στα πιάτα και ρίχνουμε από πάνω το ζουμί με τα λαχανικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…