-1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
-2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-4-6 κομμάτια κοτόπουλου (μπούτια, στήθος, φτερούγες, κλπ.)
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-1 κονσέρβα (400γρ.) αγκινάρες, πλυμένες, στραγγισμένες και κομμένες στα 4
-1 κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
-1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
-1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-230γρ. σπανάκι
-½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που είναι ασφαλές για φούρνο ή ένα ταψί. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη, αφήνοντας λάδι στο τηγάνι. Ρίχνουμε τις αγκινάρες, τα κρεμμύδια και τα καρότα στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να γίνουν ελαφρώς μαλακά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το σπανάκι, συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό και το κοτόπουλο. Βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 18 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κάτσει για 5 λεπτά. Βάζουμε το κοτόπουλο στα πιάτα και ρίχνουμε από πάνω το ζουμί με τα λαχανικά.