Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τριφτή βασιλόπιτα Καπαδοκίας

Τριφτή βασιλόπιτα Καπαδοκίας

0
vasilopita2

400 γρ. βούτυρο πρόβειο

100 γρ.βούτυρο αγελαδινό

150 γρ.γιαούρτι στραγγιστό

2 αυγά

100 γρ. γάλα

500 γρ. άχνη

10 γρ.baking powder

5 γρ. σόδα φαγητού

2 πορτοκάλια και το ξύσμα τους

1 βανίλια

1,200 γρ. αλεύρι μαλακό

200γρ αμύγδαλο φιλέ

Χτυπάμε τα βούτυρα με την ζάχαρη σε γρήγορη ταχύτητα μέχρι ν’ αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και τ΄ αυγά. Όταν ομογενοποιηθούν προσθέτουμε σιγά σιγά το μπέικιν, τη σόδα, το ξύσμα (και τον χυμό από τα πορτοκάλια) και την βανίλια. Σε χαμηλή ταχύτητα ή με το χέρι προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι.

Μοιράζουμε την ζύμη σε ίσα μέρη, βάζουμε νόμισμα και την τοποθετούμε στο ταψί μας. Πασαλείβουμε με αυγό, διακοσμούμε με αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…