Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4
st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Κανονικός πίνακας”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}
1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
500γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1 σκελίδα σκόρδο
2 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένο
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 μερίδα ζωμό βοδινού (κύβο ή
Αλάτι, πιπέρι
Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μαζί με το λάδι προσθέστε το δεντρολίβανο για να αρωματιστεί το λάδι. Μετά από 1-2 λεπτά αφαιρέστε το δεντρολίβανο. Προσθέστε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι μέχρι να ροδίσoυν ελαφρώς. Όταν ροδίσουν προσθέστε και το κρεμμύδι.
Ύστερα προσθέστε το κορν φλάουρ, αφού πρώτα το έχετε ανακατέψει με ελάχιστο νερό, και ανακατέψτε. Σβήστε με το κρασί και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό αφού πρώτα τον έχετε αραιώσει σε ζεστό νερό. Θα πρέπει το νερό να καλύψει το κρέας.
Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το κρέας να σιγοβράσει περίπου 1 ώρα. Κατά τη διάρκεια μπορείτε να προσθέτετε λίγο ακόμα ζωμό αν χρειαστεί. Τέλος βάζετε τα βρασμένα κάστανα στο φαγητό και ανακινείτε προσεκτικά την κατσαρόλα. Αφήνετε για ακόμα 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύεται υπέροχα με καστανό ρύζι και ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Â