Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Αστέρας Τρίπολης – Skoda Ξάνθη 2-1

Αστέρας Τρίπολης – Skoda Ξάνθη 2-1

0
asteras skoda14

Έμεινε με την προσπάθεια στην Τρίπολη στην ξανθιώτικη ομάδα

Super League: Χειμερινή διακοπή δύο εβδομάδων και επιστροφή το… 2015 με την 17η αγωνιστική

Έμεινε με την προσπάθεια η Skoda Ξάνθη στο «Θ. Κολοκοτρώνης» το απόγευμα της Κυριακής. Η ξανθιώτικη ομάδα δέχθηκε δύο γκολ από τις κόντρα επιθέσεις του Αστέρα και οι γηπεδούχοι με το γρήγορο γκολ του Γιαννιώτα (6’) και το τέρμα του Μάσα (58’) έφτασαν στον στόχο τους παίρνοντας τους βαθμούς της νίκης. Ο Κλέιτον μείωσε στο 81’ από τα 11 βήματα.

Το τελευταίο τους παιχνίδι για το 2014 έδωσαν Αστέρας Τρίπολης και SKODA ΞΑΝΘΗ το απόγευμα της Κυριακής στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Superleague δύο ομάδες που βρισκόταν στην 4η και την 5η βαθμολογική θέση αντίστοιχα και είχαν διαφορά μόλις ενός πόντου, διασταύρωσαν τα ξίφη τους ζητώντας τους βαθμούς της νίκης.

Ο προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας συγκριτικά με το 4-2 επί του Παναθηναϊκού επέλεξε να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές στην 11άδα. Πιο συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κυριακίδης, στα άκρα της άμυνας οι Μπαξεβανίδης – Μπέρτος, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Λισγάρας – Καρυπίδης ενώ στον άξονα προτιμήθηκαν οι Βασιλακάκης, Ομπόντο, Παπαστεριανός. Κλέιτον και Λουσέρο είχαν πιο δημιουργικούς ρόλους ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καπετάνος.

Μετά τις πρώτες αναγνωριστικές στιγμές, ο Αστέρας Τρίπολης εκμεταλλεύτηκε την πρώτη του καλή ευκαιρία. Ο Γιαννώτας δέχθηκε την κεφαλιά πάσα από τον συμπαίκτη του, μπήκε στην περιοχή της Skoda Ξάνθη και με πλασέ νίκησε τον Κυριακίδη ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6’. Με το 1-0 και την ψυχολογία με το μέρος του ο Αστέρας πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του αγώνα και έχασε άλλη μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Κυριακίδη να πραγματοποιεί σπουδαία απόκρουση στην προσπάθεια του Γιαννιώτα στο 17’. Η ξανθιώτικη ομάδα από αυτό το χρονικό σημείο και μετά, ξεκίνησε να ανεβάζει την απόδοσή της και να είχε 62% κατοχή της μπάλας στα πρώτα 23 λεπτά αγώνα. Ωστόσο, οι πρώτες τελικές προσπάθειες της ήρθαν προς το τέλος του ημιχρόνου με τα σουτ των Ομπόντο, Λουσέρο και Κλέιτον. Η ομάδα της Τρίπολης στο 39ο λεπτό έκανε την πρώτη της – αναγκαστική – αλλαγή με τον Μπαράλες να δίνει την θέση του στον Μούκαμ.

Στο β’ οι παίκτες του Λουτσέσκου πήραν μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν να πιέσουν για την ισοφάριση χωρίς όμως να εκμεταλλευτούν κυρίως τις στημένες φάσεις που κέρδισαν. Στο 58ο λεπτό οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί και στην 3η τους τελική προσπάθεια στο παιχνίδι σημείωσαν δεύτερο γκολ όταν ο Μάσα δέχθηκε την μπάλα στην κόντρα επίθεση. Ο επιθετικός του Αστέρα σημείωσε με πλασέ το 2-0 σε μία πανομοιότυπη φάση με το πρώτο γκολ του Γιαννιώτα ως προς το τελείωμά της. Οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων απέφεραν το 2-1 με το πέναλτι του Κλέιτον στο 81’ όμως η καλή παράδοση της Ξάνθης στην Τρίπολη σταμάτησε στο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής και στο τελευταίο παιχνίδι του 2014.

Οι καλύτερες στιγμές:

6’ Ο Γιαννιώτας με πλασέ έκανε το 1-0.

17’ Εκπληκτική απόκρουση του Κυριακίδη στο σουτ στην κίνηση από τον Γιαννιώτα.

18’ Σέντρα του Μπέρτου, γύρισμα του Λουσέρο έδιωξε ο Γκοϊάν προ του Καπετάνου.

37’ Καλό σουτ του Ομπόντο πέρασε άουτ.

42’ Το σουτ του Λουσέρο μετέτρεψε σε κόρνερ με όμορφη απόκρουση ο Κοσίτσκι.

58’ Ο Μάσα έφυγε στην κόντρα επίθεση και με πλασέ έκανε το 2-0

72’ Το σουτ του Μπαξεβανίδη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

80’ Η μπάλα βρήκε το χέρι του Μούκαμ μετά την προσπάθεια του Μπαξεβανίδη και ο Κουκουλάκης καταλόγισε πέναλτι.

81’ Ο Κλέιτον στο πέναλτι ευστοχεί και κάνει το 2-1.

89’ Το φάουλ του Μάσα μπλόκαρε ο Κυριακίδης.

Διαιτητές

Διαιτητής: Κουκουλάκης Μιχαήλ (ΕΠΣ Ηρακλείου)

Βοηθοί: Ευθυμιάδης (ΕΠΣ Πιερίας) – Ακριβός (ΕΠΣ Αθηνών)

Κίτρινες: 7’ Καρυπίδης, 35’ Γκοιάν, 57’ Τιε Μπι, 79’ Κουρμπέλης, 85’ Φλίσκας, 86’ Κομεσίδης, 90+’ Κοσίτσκι.

Συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Τιε Μπι (69’ Μουνάφο), Κουρμπέλης, Γιαννιώτας, Μπαράλες (39’ Μούκαμ), Φερνάντες (83’ Ζησόπουλος), Μάσα.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας (46’ Γούτας), Καρυπίδης, Ομπόντο, Παπαστεριανός (76’ Φλίσκας), Βασιλακάκης (76’ Κομεσίδης), Κλέιτον, Λουσέρο, Καπετάνος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Το πανόραμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου

Αποτελέσματα, σκόρερς και βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρ…