– 400γρ. κολοκύθα κόκκινη ξυσμένη στον τρίφτη
– 400γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 1 κουτ. γλυκού κανέλα
– 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη ή 1 κουτ. σούπας ξύσμα από φρέσκο
– 1 πρέζα αλάτι
– 70γρ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή
– 10 δαμάσκηνα ξερά, ψιλοκομμένα
– 100γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
– 250ml ελαιόλαδο
– 360γρ. ζάχαρη καστανή
– 4 αβγά
– ξύσμα και χυμό από 1 ζουμερό πορτοκάλι
– 1 κουτ. γλυκού σόδα
ÂÂ Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175-180˚C και λαδώνετε τη φόρμα σας. Την πασπαλίζετε παντού με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ. Καθαρίζετε και τρίβετε στον τρίφτη την κολοκύθα ή τη βάζετε σε κομμάτια στο multi και την ψιλοκόβετε. Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι και το ανακατεύετε με το αλάτι, την κανέλα και το τζίντζερ. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες με τα καρύδια και τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα. Χτυπάτε σε μπολ με αβγοδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη να αφρατέψουν λίγο και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού μέσα στον οποίο ανακατεύετε την τελευταία στιγμή τη σόδα.
Ενσωματώνετε στο μίγμα πρώτα την τριμμένη κολοκύθα, μετά το μίγμα με το αλεύρι και μετά το μίγμα με τις σταφίδες. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του και να ψηθεί σε βάθος.