Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Γύρισε πλάτη» στον προϋπολογισμό ο Καραλίδης

«Γύρισε πλάτη» στον προϋπολογισμό ο Καραλίδης

0
perifereiako noe1

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση εγκαλώντας τον περιφερειάρχη για «προχειρότητα και αλαζονεία»

Για στείρα αντιπολίτευση τους κατηγορεί ο Παυλίδης: «Δεν ψήφισαν το συγκεκριμένο, προϋπολογισμό από τους ίδιους καταρτισμένο…»

Την πλάτη της γύρισε η μείζονα αντιπολίτευση στο περιφερειακό συμβούλιο αποχωρώντας κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού εις ένδειξη διαμαρτυρίας εγκαλώντας την συμπολίτευση για «προχειρότητα, απαξίωση των θεσμών και αλαζονεία».

Για «προχειρότητα και αλαζονεία» εγκαλεί τον Παυλίδη ο Καραλίδης

Ειδικότερα στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη ο κ. Καραλίδης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξη «Κοινωνική Συμμαχία» αποχώρησαν από την αίθουσα και την ψήφιση του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τον κ. Καραλίδη που μίλησε για το θέμα στο «Ε» η διαμαρτυρία τους έγκειται στο γεγονός ότι : «ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως ο προϋπολογισμός το έφεραν εκτός ημερησίας με μια πρόχειρη διαδικασία. Για το ίδιο λόγο αποχωρήσαμε και από την συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή. Δεν διαφωνούμε στο τυπικό μέρος στην λογιστική αποτύπωση που άλλωστε έγινε από τις υπηρεσίες αλλά στο ουσιαστικό. Στον τρόπο που η διοίκηση αντιλαμβάνεται του θεσμούς. Θεωρούμε ότι επέδειξε αλαζονεία απαξιώνοντας τη θεσμική λειτουργία των οργάνων και προχειρότητα. Είναι θέμα συμπεριφοράς και αντίληψης και δεν είμαστε διατιθεμένοι να το δεχτούμε», τόνισε ο κ. Καραλίδης.

Τα απαντά ο Περιφερειάρχης

Για το θέμα εξεδόθη ανακοίνωση από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας το οποίο αναφέρει: «Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία χτες, 12 Νοεμβρίου 2014, ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας ΑΜ-Θ του οικονομικού έτους 2015. Ο Περιφερειάρχης, από το Περιφερειακό Συμβούλιο, σχολίασε σχετικά: «Η Αιρετή Περιφέρεια είναι θεσμός που υπηρετεί τους πολίτες και όχι μικροπολιτικές. Η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας κατάρτισε, ψήφισε στην Εκτελεστική Επιτροπή, στην Οικονομική Επιτροπή το καλοκαίρι του 2014 και απέστειλε στην Αθήνα προς αποδοχή τον συγκεκριμένο Προϋπολογισμό. Χθες, οι ίδιοι, από τη θέση της αντιπολίτευσης, δίνοντας στίγμα της στείρας θέσης κατά του θεσμού της Περιφέρειας, της Διοίκησης και των συμφερόντων των συμπολιτών μας, δεν ψήφισαν το συγκεκριμένο, από τους ίδιους καταρτισμένο, Προϋπολογισμό. Αντί να υπηρετούν το θεσμό, έδωσαν το στίγμα της στείρας αντιπολίτευσης που θα ακολουθήσουν.»

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…