Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Εκτελούνται έργα» καθημερινότητας στο Δήμο Ξάνθης

«Εκτελούνται έργα» καθημερινότητας στο Δήμο Ξάνθης

0
erga xanthi

Διάνοιξη του δρόμου στο Παζάρι με πάρκινγκ για τα τουριστικά λεωφορεία

Παρεμβάσεις στο γήπεδο της Ασπίδας – Μονοπάτι για περιπατητές στον Κόσυνθο

Σε εντατικούς ρυθμούς άρχισε να δουλεύει η «μηχανή» του δήμου Ξάνθης έχοντας … «ατμομηχανή» την υπηρεσία Τεχνικών έργων στην οποία προΐσταται ο αντιδήμαρχος Μανώλης Τσέπελης. Έτσι συντελείται μια …εργώδης προσπάθεια να εκτελούνται τα υπό εκτέλεση έργα μέσα στους χρόνους και να είναι συνεχώς εμφανής η παρουσία του δήμου στις γειτονιές με μικροέργα καθημερινότητας – σημαντικά όμως για την βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, που αποτελεί και το ζητούμενο για κάθε δημοτική αρχή.    

Διάνοιξη του δρόμου στο Παζάρι με πάρκινγκ για τα τουριστικά λεωφορεία

Σ’ αυτό το πλαίσιο ξεκινά η διάνοιξη του δρόμου πίσω από τη ΔΕΗ, στην περιοχή του παζαριού της Ξάνθης και η ένωσή της με την Βασ. Κωνσταντίνου. Παράλληλα όλα τα συνεργεία του δήμου που υπάρχουν στις εκεί κτιριακές εγκαταστάσεις του δήμου πρόκειται να μεταφερθούν στον Καπνικό Σταθμό ενώ κάποια εργαστήρια σιδηροκατασκευών ή ελαιοχρωματιστών θα μεταφερθούν στο κτίριο που φιλοξενούνται τα καρναβαλικά άρματα στην Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας απέναντι από την ΒΙΠΕ Ξάνθης. Μ’ αυτό τον τρόπο θα αποσυμφορηθεί ο χώρος που θα χρησιμεύσει για πάρκινγκ τουριστικών λεωφορείων αλλά και θα διευκολυνθεί η λειτουργία της λαϊκής αγοράς χωρίς τα προβλήματα που παρατηρούνται από την έξοδο ή είσοδο των οχημάτων του Δήμου,

Παρεμβάσεις στο γήπεδο της Ασπίδας – Μονοπάτι για περιπατητές στον Κόσυνθο

tsepelis closeΠαράλληλα πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις του γηπέδου της Ασπίδας, στις τουαλέτες και στο ταρτάν του γηπέδου που χρειάζεται συντήρηση. Όπως σημείωσε ο κ. Τσέπελης, μιλώντας στο «Ε» ο δήμος θα αναβαθμίσει τους χώρους άθλησης μικρών και μεγάλων καθώς θεωρεί σημαντική αυτή την δραστηριότητα.

Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί και η διαμόρφωση του μονοπατιού από τον Κόσυνθο μέχρι το 4ο χιλιόμετρο επισημαίνοντας ότι θα αξιοποιηθεί μελέτη της Διεύθυνσης Δασών ύψους 180.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στην ανάδειξη της πεζογέφυρας του Κόσυνθου και αναμένεται να αναπτύξει την προσέλκυση πολλών περιπατητών.

Να σημειώσουμε ότι έχει ήδη παραδοθεί στην κυκλοφορία η οδός Σάρδεων και απομένουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις για να ολοκληρωθεί το έργο όπως λουλούδια, μια βρύση, παγκάκι κ.λ.π.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…