Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μια ζεστή και… λαχταριστή βραδιά κυριών για καλό σκοπό

Μια ζεστή και… λαχταριστή βραδιά κυριών για καλό σκοπό

0
ypotrofies deipno

Ο Σύνδεσμος Σχολικών Επικουρικών Υποτροφιών Ν. Ξάνθης διοργάνωσε εκδήλωση για να ενισχύσει τις υποτροφίες του 2014

Προετοιμασία και «αγώνας» για τις φετινές επικουρικές υποτροφίες σε αριστούχους μαθητές από ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες

Απογευματινή εκδήλωση με άρωμα… γυναίκας διοργάνωσε την Τετάρτη ο σύνδεσμος σχολικών επικουρικών υποτροφιών Νομού Ξάνθης, προκειμένου να ενισχύσει το κονδύλι που και φέτος θα απονείμει μέσω υποτροφιών με αριστούχους μαθητές ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών.

Η βραδιά είχε μεγάλη επιτυχία. Ογδόντα περίπου γυναίκες συγκεντρώθηκαν στο εστιατόριο «Ξανθίππη» και απόλαυσαν πιάτα ζυμαρικών με ποικιλία από σάλτσες και με τη συνοδεία κρασιού. Ήταν μια ευκαιρία να συναντηθούν, να τα πουν και παράλληλα να ενισχύσουν το δύσκολο έργο του Συνδέσμου, που παρά τις αξιοσημείωτα δυσκολότερες συνθήκες συνεχίζουν να συμβάλουν στην επιβράβευση εκείνων των μαθητών που κοπιάζουν στο σχολείο, αλλά αδυνατούν σε οικονομικά μέσα.

«Η συγκέντρωση των χρημάτων για τις υποτροφίες, προκύπτει από τις ετήσιες εισφορές των μελών, τα λαχεία, τις χορηγίες και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε, όπως η σημερινή», σημείωσε η πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Πόπη Συμεωνίδου- Τσαλίδου, που εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση των γυναικών, αυτών που παραβρέθηκαν και όσων δεν κατάφεραν να έρθουν, αλλά πήραν την πρόσκληση για να ενισχύσουν το έργο του Συνδέσμου. Παρόλα αυτά παραδέχθηκε ότι η οικονομική συγκυρία για τον εθελοντισμό και τη στήριξη των «αρίστων αδυνάτων» είναι δυσκολότερη από ποτέ. «Τα χρήματα που δίνουμε έχουν μειωθεί, αλλά συνεχίζει να υπάρχει κόσμος που υποστηρίζει αυτές τις ενέργειες και όταν προκύψει κάτι, τα αφήνει όλα για να έρθει», ανέφερε η κ. Συμεωνίδου.

Προετοιμασία για τις υποτροφίες της νέας χρονιάς

Ο σύνδεσμος σχολικών επικουρικών υποτροφιών Νομού Ξάνθης βρίσκεται αυτή την περίοδο στο στάδιο της προετοιμασίας για την εκδήλωση της χορήγησης των υποτροφιών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο ανάμεσα στις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Σε ώρες που θα ανακοινώσουμε την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε να μαζεύουμε αιτήσεις μαθητών την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου και την πρώτη του Δεκεμβρίου. Υπότροφοι μπορούν να είναι όσοι μαθητές ήταν πέρυσι στην 3η γυμνασίου, το λύκειο και πρωτοετείς φοιτητές», εξήγησε η κ. Μαρία Τσακίρη, γραμματέας του συνδέσμου.

Πέρυσι ο σύνδεσμος κατάφερε να χορηγήσει υποτροφίες σε 25 μαθητές, που αντιστοιχούσαν συνολικά σε 9.300 €. «Η προσπάθεια γίνεται και φέτος. Ευχαριστούμε όλους όσους μας ενίσχυσαν και ελπίζουμε και άλλοι να το πράξουν, γιατί οι μαθητές το έχουν τώρα περισσότερο ανάγκη από ποτέ».

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…