Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

0
xoirino selino

-1 κιλό κρέας χοιρινό σε μερίδες χωρίς κόκκαλο

-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

-1 ½ κιλό σέλινο (ρίζα και φύλλα)

-3 κ.σ. βούτυρο

-3 αυγά

-Χυμός από δύο λεμόνια

-Αλάτι

-Πιπέρι

Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε το κρέας και το κρεμμύδι να σοταριστούν. Προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να σκεπάζει το κρέας και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 45 λεπτά περίπου. Πλένουμε και κόβουμε το σέλινο, το βάζουμε να βράσει σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά και το στραγγίζουμε. Λίγο πριν ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Για το αυγολέμονο χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε αργά το χυμό λεμονιού εναλλάξ με κουταλιές από το ζουμί του κρέατος που βράζει. Όταν είναι έτοιμο το κρέας το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αυγολέμονο ανακινώντας την κατσαρόλα για να μην ψηθεί το αυγό. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Πίτσα κέικ

    Για τη ζύμη -600 γρ. σκληρό αλεύρι γ.ο.χ. -360 ml νερό -5 γρ. ξερή μαγιά -2 κ.σ. ελαιόλαδο…
  • Ζαμπονοκασερόπιτα με καταΐφι

    -1 πακέτο κανταΐφι -300 γρ. gouda τριμμένο -300 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο -250 γρ. ζαμπόν λε…
  • Φακόρυζο με Ταχίνι

    -250 gr. φακές -200 gr. ρύζι για πιλάφι -2 κρεμμύδια ξερά -1100 ml. ζωμό λαχανικών -1 κουτ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πίτσα κέικ

Για τη ζύμη -600 γρ. σκληρό αλεύρι γ.ο.χ. -360 ml νερό -5 γρ. ξερή μαγιά -2 κ.σ. ελαιόλαδο…