Â
-2 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
-½ κουταλάκι του τσαγιού μπέικιν πάουντερ
-1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
-1 αυγό
-ξύσμα λεμονιού
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο 2-3 λεπτά να αφρατέψει και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το αυγό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύοντας με το κουτάλι προσθέτουμε το αλεύρι. Στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια το ζυμάρι, το κάνουμε μια μπάλα, το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και λεία. Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε ένα κρόκο αυγού.
Στρώνουμε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί. Σε αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους περίπου ενός εκατοστού. Με κουπ πατ κόβουμε τα μπισκότα σε διάφορα σχέδια. Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος και δυνατός. Διαφορετικά τα μπισκότα μπορεί να απλώσουν και να χάσουν το σχήμα τους. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου.