Σχόλια 06/10/14

0
Η ΔΗΜΑΡ γίνεται η κυβερνώσα αριστερά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ…


Αποχαιρέτα τη ΔΗΜΑΡ που γνώρισες
Ο κύκλος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) όπως όλα δείχνουν αλλά και είχαν ήδη γίνει αντιληπτά, έκλεισε. Κι αν ακόμη δεν μπήκε το τέλος με την τυπική του πλευρά, ουσιαστικά μετά το συνέδριο που ξεκίνησε προχθές, βάζει ένα τέλος στην παράταξη εκείνη που αποχώρησε τότε για να δημιουργήσει κάτι νέο, κάτι ξεχωριστό στο χώρο της Αριστεράς.
Σήμερα, επιστρέφει, ένα μέρος αυτής, πίσω από εκεί που ξεκίνησε. Μια επώδυνη επιστροφή, δε λέμε, όμως δεν κρύβεται και ο καιροσκοπισμός του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη.
Ο οποίος κινήθηκε μετά την αποχώρησή του από την συγκυβέρνηση με καιροσκοπισμό, γι’αυτό και το εκλογικό σώμα τιμώρησε τη ΔΗΜΑΡ και τον ίδιο.
Ο Κουβέλης προκειμένου να βρίσκεται στο πολιτικό προσκήνιο προτίμηση να επανακάμψει σε ένα κόμμα από το οποίο είχε αποχωρήσει χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις.
Σήμερα επιστρέφει με την ελπίδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και βέβαια θα μπορέσει να εκλεγεί.
Την υστεροφημία του ο αγαπητός Κουβέλης δεν την σκέφτηκε άραγε καθόλου;
«Ε»


Πορεύεται σωστά
Κατά γενική ομολογία το Επιμελητήριο Ξάνθης βρίσκεται σ’ ένα καλό δρομολόγιο. Παρουσία έντονη, συμμετοχή, ιδέες, αξιοποίηση ευκαιριών, συνεργασίες.
Είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο που οδηγεί το ΕΒΕ της περιοχή μας να το αξιοποιεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο επ’ωφελεία των μελών του.
Παράλληλα η διοίκηση αλλά και η αντιπολίτευση δεν αφήνουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Έχουν το ανθρώπινο δυναμικό, δουλεύουν και τις αξιοποιούν. Αν συνεχίσει έτσι η διοίκηση Μωραΐτη σίγουρα θα καταγραφούν όλα τα παραπάνω στα θετικά της θητείας της.
«Ε»


Θετική πρόταση
Απολύτως θετική η πρόταση του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη να υλοποιηθεί ως μέτρο για την Περιφέρειά μας η χορήγηση βίζας διάρκειας 72 ωρών, δηλαδή 3 ημερών, σε Τούρκους επισκέπτες.
Μάλιστα επιχειρηματολογεί με ένα ακλόνητο επιχείρημα ότι έχει ήδη αυτό το μέτρο εφαρμοστεί στα νησιά του Αιγαίου χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Τέλος, επικαλείται το πληθυσμιακό γεγονός των 25 εκ. ανθρώπων που ζουν σε Ανατολική Θράκη και Κωνσταντινούπολη.
Πολύ θετική πρόταση, σωστή απ’όλες τις απόψεις, να δούμε εάν θα το δεχτεί η κυβέρνηση και την υλοποιήσει.
«Ε»


ΠΟΤΑΜΙ: Ο λόγος στους πολίτες
Οι υποψήφιοι βουλευτές του Ποταμιού τόσο στην Ξάνθη όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα, θα αναδειχθούν μέσα από το διαδίκτυο. Με «σύνθημα» που θέλει την κάθοδο στην πολιτική νέων και άξιων ανθρώπων, ο κ. Θεοδωράκης καλεί τους ίδιους τους πολίτες να κάνουν έρευνα, να μάθουν «λεπτομέρειες» και τελικά να προτείνουν τους καλύτερους εκπροσώπους της περιοχής όπου έχουν γεννηθεί ή ζουν ή εργάζονται.
Η ανοιχτή διαδικασία επιλογής των υποψηφίων ξεκίνησε στην ιστοσελίδα του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, όπου έχει αναρτηθεί και ο σχετικός «οδικός χάρτης» μαζί με το καταστατικό του κόμματος.
«Ε»


Δύο σωστά μέτρα
Το καλό και σωστό πρέπει να λέγεται δημοσίως και να επαινείται. Λοιπόν, δύο θετικές αποφάσεις από δύο κυβερνητικούς υπουργούς. Ο πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είπε λοιπόν και θα εφαρμοσθεί από το 2015 το εξής αυτονόητο και διεθνώς αποδεκτό: Ότι με προκηρύξεις δύο φορές το χρόνο θα γίνονται οι μετατάξεις και αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων. Έτσι απλά και νόμιμα, δίδεται τέλος στα ρουσφέτια στον τομέα αυτόν.
Η δεύτερη αυτονόητη καινοτομία προέρχεται από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος τον Νίκο Ταγαρά. Ο οποίος αποφάσισε η ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικής άδειας να ξεκινήσει. Είχε αποφασιστεί το 2011 αλλά…κόλλησε.
Τώρα θα ξεκινήσει πιλοτικά σε έξι περιοχές άμεσα. Και ανάλογα το σύστημα θα βελτιωθεί όπου χρειάζεται. Έτσι, όπως δήλωσε ο Νίκος Ταγαράς που το ξεκίνησε, «θα εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες, οι μηχανικοί και οι υπάλληλοι. Για να σταματήσουν οι παθογένειες και να μειωθεί το κόστος»
-Μπράβο και στους δύο!
«Ε»


Σκληρή κριτική στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ
Σφοδρή προσωπική επίθεση στον Φώτη Κουβέλη και στην ηγετική ομάδα του κόμματος εξαπέλυσε στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης.
Ο κ. Πανούσης κατηγόρησε ευθέως τον Φώτη Κουβέλη ως κύριο υπεύθυνο για την κατιούσα πορεία που έχει πάρει η ΔΗΜΑΡ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ηγέτης όταν λέει “παραιτούμαι”, φεύγει. Δεν παραιτείται και ξεπαραιτείται. Ο πραγματικός ηγέτης ξέρει να ζητάει συγγνώμη και να φεύγει. Δεν μπορεί να έχει συμμετοχή στο 6,2% και καμία στο 1,3%. Αλλιώς μένει μόνος, άμοιρος και μοιραίος».
Όσο για το τι σκοπεύει να πράξει ο ίδιος, ο Γ. Πανούσης απάντησε: «Στα “παπαγαλάκια” της Αγίου Κωνσταντίνου έχω να πω ότι μετά τη ΔΗΜΑΡ, θα πάω σπίτι μου»!


Ζήτησαν το «σωστό και σώφρον»
Διαμαρτυρήθηκαν έμποροι και επαγγελματίες της Ξάνθης, γιατί λόγω της εθνικής εορτής που τιμήθηκε το Σάββατο, τα μεν καταστήματα της πόλης όφειλαν να παραμείνουν κλειστά αλλά το ίδιο δεν ίσχυε για το εμπορικό κέντρο στο flamingo, που αν και λίγο έξω από την πόλη εντάσσεται στα γεωγραφικά όρια του δήμου Αβδήρων και άρα δεν περιορίζεται από τη σχετική απόφαση των κανόνων που διέπουν τον εορτασμό της 4ης Οκτωβρίου.
Για το λόγο αυτό, αλλά και για υπόλοιπα πολυκαταστήματα, η ΟΕΒΕ Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση, όπου ανέφερε: «την 4η Οκτωβρίου, ημέρα Απελευθερώσεως της πόλεως της Ξάνθης, είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα πολυκαταστήματα, νομικά είναι κατοχυρωμένα να ανοίξουν την ημέρα αυτή. Πλην όμως, γνώμη μας είναι, ότι σωστό και σώφρον θα ήταν, να σέβονται την τοπική Ιστορία της πόλεως της Ξάνθης και κατ’ επέκτασιν τους πολίτες αυτής».
Ε.Δ.


Η μυρωδιά του ξύλου
Άναψαν τα πρώτα τζάκια και οι πρώτες σόμπες το βράδυ της Πέμπτης με την μυρωδιά του καμένου ξύλου να διαχέεται στον αέρα της πόλης. Αν και για την ώρα ακόμα μας φέρνει νοσταλγία είτε γιατί θυμόμαστε παλαιότερα χρόνια είτε γιατί συνειδητοποιούμε ότι έφτασε ο χειμώνας, δεν θα αργήσει να μετατρέψει τον βραδινό αέρα σε αποπνικτικό σύννεφο που θα σκεπάσει την πόλη.
Και δυστυχώς, περιμένοντας τον βαρύ χειμώνα που έρχεται, φαίνεται ότι η κατάσταση θα είναι χειρότερη από πέρυσι.
Γ.Τ.


Μετακόμιση τώρα
Αν και οι εγγραφές στην Πολυτεχνική Σχολή έχουν τελειώσει εδώ και μια εβδομάδα, οι μετακομίσεις στην πόλη μας είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Ένα φαινόμενο που οφείλεται τόσο στους «νέους Ξανθιώτες» που ετοιμάζουν τα σπίτια που θα φιλοξενήσουν τα όνειρα και τις αγωνίες τους για τα επόμενα χρόνια, όσο και για τους εκπαιδευτικούς που φτάνουν στην πόλη μας προκειμένου να στελεχώσουν σχολικές μονάδες. Από την διαδικασία δεν εξαιρούνται και οι τελειόφοιτοι φοιτητές, οι οποίοι άλλοι με θλίψη και άλλοι με χαρά εγκαταλείπουν τα φοιτητικά τους σπίτια, μετά την ολοκλήρωση και της εξεταστικής του Σεπτέμβρη.
Γ.Τ.


Σφίγγουν τα λουριά στους συνδικαλιστές!
Μια προσπάθεια να «σφίξουν τα λουριά» στους συνδικαλιστές επιχειρείται από την κυβέρνηση και μπαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα η «χαλάρωση» των περιοριστικών όρων που ισχύουν από το 1982 για τις απολύσεις συνδικαλιστών, η μείωση των συνδικαλιστικών αδειών και των λοιπών «έξτρα» προνομίων (τα οποία ισχύουν, κυρίως, σε ΔEKO και τράπεζες) και οι χρόνοι προειδοποίησης για απεργίες. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα προνόμια και η κατάχρηση που έγινε από τους συνδικαλιστές όλα αυτά τα χρόνια έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος σήμερα. Το προφίλ του συνδικαλιστή που βλέπαμε τόσα χρόνια ήταν: Να μην πατά ποτέ στην δουλειά αλλά να είναι πρώτος στις πορείες με την ντουντούκα εκ του ασφαλούς πάντα γιατί τον προστάτευε ο νόμος από απόλυση, να τρέχει δήθεν σε συνελεύσεις σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη με όλα πληρωμένα και να τα σκορπά στα μπουζούκια, να έχει το ύφος το περί πολλού και το περισπούδαστο πάντα υπερασπιζόμενος το απίστευτο σλόγκαν: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και να βγαίνει και βουλευτής να μην πω υπουργός για όλες αυτές τις «υπηρεσίες» και την καλοπέρασή του, ως γνήσιος καιροσκόπος! Ε φτάνει πια με τους τσάμπα μάγκες…
Μ.Ξ.


Δυο φωτιές την Παρασκευή
Πόσο μυαλό χρειάζεται για να σκεφτεί κάποιος ότι με τέτοιο αέρα δεν ανάβεις φωτιά για να κάψεις ξερά χόρτα ή ότι καίνε τέλος πάντων στα χωράφια τους οι αγρότες… Κι όμως είναι κάποιοι που δεν ιδρώνει τ’ αυτί τους ούτε από τις συστάσεις
της Πυροσβεστικής ούτε από τον κίνδυνο να πάρει μεγάλες διαστάσεις η πυρκαγιά και να απειληθούν περιουσίες ή σπίτια. Δυο φωτιές είχαμε πάλι την Παρασκευή και έτρεχε η Πυροσβεστική να τις σβήσει. Και οι δυο σε χωράφια, στο Κουτσό και στην Κρεμαστή.
Κάποτε πρέπει να γίνουμε υπεύθυνοι πολίτες και ν’ αποτινάξουμε αυτόν τον …ωχαδερφισμό που μας χαρακτηρίζει …Αν φάνε κανένα τσουχτερό πρόστιμο να δούμε θα το ξανακάνουν…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Ένα δημοτικό ακίνητο Ι Ο δήμος Ξάνθης είναι γνωστό πως είναι ιδιοκτήτης αρκετών ακινήτων ό…