Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Πρωτιά» στους νοσοκομειακούς γιατρούς

«Πρωτιά» στους νοσοκομειακούς γιατρούς

0
nosokomeio

Ενίσχυσαν την παρουσία τους στον Ιατρικό σύλλογο Ξάνθης. Πλειοψήφησε η Διευθύντρια της Οφθαλμολογικής Δέσποινα Σταμπουλή

Αυξημένη η συμμετοχή των γιατρών στις εκλογές. «Επιτυχή», χαρακτήρισε την θητεία του ο απερχόμενος πρόεδρος Α. Καραδέδος

Με διπλάσια σχεδόν συμμετοχή από τις προηγούμενες εκλογές (πριν 3 χρόνια) και με ενιαίο ψηφοδέλτιο πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης την Κυριακή. Σ’ αυτές πλειοψήφησε η Διευθύντρια της Οφθαλμολογικής του Νοσοκομείου κα Δέσποινα Σταμπουλή έναντι των 11 υποψηφίων ενώ ο νυν πρόεδρος κ. Αναστάσιος Καραδέδος εξελέγη τρίτος. Αύξηση παρουσίασε η εκπροσώπηση των νοσοκομειακών γιατρών τόσο στο Δ.Σ. του Ιατρικού συλλόγου όσοι και ως αντιπρόσωποι στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Οι υποψήφιοι συμμετείχαν σε ένα ενιαίο μη πραταξιακό ψηφοδέλτιο το οποίο και ψήφισαν 159 από τα 370 εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου.

Αναλυτικά η σταυροδοσία των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

1.Σταμπουλή Δέσποινα

73 ψήφοι

2.Φελεκίδης Τάσος

72

3.Καραδέδος Τάσος

69

4.Κωδωνάς Φώτης

60

5.Πλατής Αθανάσιος

59

6.Σπανόπουλος Ιωάννης

56

7.Φωτίου Φώτης

51

8.Μπαλτά Αγγελική

49

9.Μελετιάδης Γιώργος

43

10.Σουλιώτης Απόστολος

37

11.Νικηφορίδης Δημήτρης;

35

Αναπληρωματικά μέλη

1.Στογιαννίδου Αναστασία

32

2.Αδαμίδης Δημήτρης

31

3.Χατζηντούνας Θωμάς

30

Στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο εξελέγησαν αντιπρόσωποι οι :Δ. Νικηφορίδης, Ι. Σπανόπουλος, Φ. Φωτίου, Δ. Πετρίδης. Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο εξελέγησαν οι Σ. Δημητριάδης (Πρόεδρος), Δ. Πετρίδης (Αντιπρόεδρος), Α. Πλατής – Φ. Κωδωνάς – Π. Μαυρόπολος – Α. Σπανόπουλος – Φ. Φωτίου – Α. Σουλιώτης (τακτικά μέλη). Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι Κ. Γκάμπρας, Ν. Ισούα, Δ. Γαργαβανούδη. Επισημαίνεται ότι το νέο 11μελέ Δ.Σ,. θα συγκροτηθεί σε σώμα σε ένα μήνα καθώς προαπαιτείται η προθεσμία των 8 ημερών για ενστάσεις ενώ τα αποτελέσματα πρέπει να εγκριθούν από την Περιφέρεια.

Σ’ ένα μήνα θα συσταθεί το νέο Δ.Σ.

Με μια ευχαριστήρια επιστολή η κα Σταμπουλή ευχαρίστησε του συναδέλφους της για την ψήφο και την συμμετοχή τους στις εκλογές και υποσχέθηκε ότι: «μέσα από την θέση μου στο ΔΣ του ΙΣΞ θα αγωνιστώ για τα δικαιώματα του ιατρικού χώρου χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς, έτσι ώστε με τις αποφάσεις του ΔΣ να προασπίζονται τα δικαιώματα των μελών του με δίκαιο και αξιοκρατικό τρόπο». Ο κ. Καραδέδος μιλώντας στο «Ε» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξημένη συμμετοχή ενώ αναφερόμενος στην θητεία του και του απερχόμενου Δ.Σ την χαρακτήρισε επιτυχή καθώς όπως είπε είχε παρουσία και παρεμβάσεις. Σημείωσε δε ότι: «Το βασικότερο δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές που εφαρμόζουν και αυτό που πρέπει να επιδιώξουμε ως σύλλογος είναι να αγωνιστούμε για την αποκατάσταση της αποδιοργανωμένης δημόσιας υγείας, να διεκδικήσουμε υγειονομική περίθαλψη για όλους και να επιζητήσουμε λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο μας και την πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…