Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στελεχώνονται ειδικά σχολεία και υποστηριχτικές δομές της Ξάνθης και της Περιφέρειας

Στελεχώνονται ειδικά σχολεία και υποστηριχτικές δομές της Ξάνθης και της Περιφέρειας

0
mathites sxoleio-empros

68 προσλήψεις σε ειδικό βοηθητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό

Προσλήψεις σ’ όλες τις δομές της Ξάνθης – 8 βοηθητικοί και 2 ψυχολόγοι στο ΕΕΕΕΚ Ξάνθης

Σημαντικές προσπάθειες για την επαρκή στελέχωση των υποστηριχτικών δομών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για παιδιά με ειδικές ανάγκες επιχειρούνται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης με την συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας.

68 προσλήψεις στα Ειδικά Σχολεία και στο ΕΕΕΕΚ Ξάνθης και Περιφέρειας

Στο πλαίσιο αυτό έχουν δεσμευτεί 68 πιστώσεις για αντίστοιχες προσλήψεις σ’ όλες τις εκπαιδευτικές δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας της περιφέρειας. Οι 40 απ’ αυτές αφορούν ειδικό βοηθητικό προσωπικό και οι 28 εκπαιδευτικό προσωπικό, όπως λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι., φυσικοθεραπευτές κ.λ.π.

Προσλήψεις στις δομές της Ξάνθης

Ειδικότερα για τις δομές της Ξάνθης θα προσληφθούν 8 άτομα ειδικού βοηθητικού προσωπικού και συγκεκριμένα: 2 για το Ειδικό Σχολείο Ξάνθης, 1 για το ΕΕΕΕΚ Ξάνθης, 1 γι ατο τμήμα ειδικής αγωγής του 17ου σχολείου, 1 για το σχολείο της Κοτύλης, 1 για του Πετεινού 1 για το 6ο και 1 για το 3ο δημοτικό σχολείο. Σ’ ότι αφορά στο εκπαιδευτικό προσωπικό θα προσληφθούν 2 ψυχολόγοι για το ΕΕΕΕΚ, 1 για τον Κέντρο Διάγνωση Υποστήριξης( ΚΕΔΥ) και 1 σε κάθε τμήμα ειδικής αγωγής. Να σημειώσουμε ότι στην περιφέρειας λειτουργούν 18 Ειδικά Σχολεία, και πάνω από 100 τμήματα Ειδικής Αγωγής. Επίσης λειτουργούν 5 ΚΕΔΥ , ένα σε κάθε νομό και αντίστοιχα ΕΕΕΕΚ που είναι σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…