Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Παστουρμαδοπιτάκια

Παστουρμαδοπιτάκια

0
pastroumadopitakia

-1 πακέτο φύλλα κρούστας

-Για τη γέμιση

-14 φέτες παστουρμά

-300γρ. κασέρι Σοχού, ή άλλο τυρί της επιλογής σας, τριμμένο

-3 ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα

-2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένες και κομμένες σε ψιλά καρέ

-2 αβγά, χτυπημένα

-2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

-ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

-μαυροκούκι για το πασπάλισμα

-πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ψιλοκόβετε τον παστουρμά και τον βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το τυρί, τα ντοματάκια, την πιπεριά Φλωρίνης, το δυόσμο, τα αβγά και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη γέμιση στην άκρη. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC. Κόβετε όλα τα φύλλα κρούστας μαζί (έτσι όπως είναι το ένα πάνω στο άλλο) κατά μήκος στη μέση. Λαδώνετε μία λωρίδα φύλλου, βάζετε στην άκρη λίγη από τη γέμιση, κλείνετε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγετε το φύλλο σε ρολό. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση.

Αραδιάζετε τα μπουρεκάκια σε ταψί στρωμένο µε λαδόκολλα και µε ένα πινέλο τα αλείφετε µε ελαιόλαδο. Τα πασπαλίζετε µε το μαυροκούκι και τα ψήνετε σε χαμηλό ράφι στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά, χλιαρά ή και κρύα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…