Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Χάντμπολ: Ψηλά ο πήχης από την Ασπίδα

Χάντμπολ: Ψηλά ο πήχης από την Ασπίδα

0
aspida handball

Ξεκινάει το πρωτάθλημα ενισχυμένη και με… φόρα από την περσινή σεζόν

«Το καλό κλίμα μας βοηθάει στο να τα δίνουμε όλα» δηλώνει στο «Ε» ο προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας, Θ. Βαφειάδης

Υψηλές βλέψεις έχει για ακόμη μία χρονιά η ομάδα χάντμπολ της Ασπίδας Ξάνθης που έθεσε απώτερο στόχο την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Η ξανθιώτικη ομάδα θα πάρει μέρος φέτος στον 7ο όμιλο της Β’ Εθνικής, έχοντας ως αντιπάλους τους Πανσερραϊκό, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης και Ο.ΛΑ. Δράμας.

Στον όμιλο των τεσσάρων συλλόγων της περιφέρειας οι αγώνες ανάμεσα στις ομάδες θα είναι από δύο φορές, ώστε στο τέλος να αναδειχθεί ο πρωταθλητής περιφέρειας που θα παίξει στη συνέχεια στα μπαράζ ανόδου.

Μία «καινούρια» ομάδα με… εμπειρεία

Η Ασπίδα που επαναλειτούργησε στο τμήμα χάντμπολ πριν τρία χρόνια, και στις δύο προηγούμενες σεζόν έφτασε στην… πηγή όμως δεν ήπιε νερό καθώς και τις δύο χρονιές συμμετείχε στα μπαράζ όμως δεν κατάφερε να κατακτήσει την άνοδο.

Έτσι φέτος, αν και ξεκινάει με -3 βαθμούς λόγω τιμωρίας της ΟΧΕ (Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος) επειδή δεν έχει συγκεκριμένο αριθμό νεαρών παικτών, βάζει ξανά ψηλά τον πήχη ευελπιστώντας να καλύψει τη διαφορά και να τερματίσει 1η στη βαθμολογία για να πάει ξανά στα μπαράζ, πιο έμπειρη αυτή τη φορά.

Το «ρόστερ» της Ασπίδας εξάλλου ενισχύθηκε αρκετά και με παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα όπως οι Καΐκης, Τσόρδας, Γκουντούλας, Παπαϊωάννου κ.α., οι οποίοι μαζί με τους «παλιούς» αναμένεται να συνθέσουν ένα ανταγωνιστικό και αξιόμαχο σύνολο που θα διεκδικήσει μέχρι το τέλος την άνοδο.

Θ. Βαφειάδης: «Είμαστε μία παρέα»

Ο προπονητής της Ασπίδας, Θόδωρος Βαφειάδης, μίλησε στο «Ε» σχετικά με την προετοιμασία της ομάδας αλλά και τη σεζόν που ξεκινάει το διήμερο 16-17 Νοεμβρίου, με την ξανθιώτικη ομάδα να δοκιμάζεται στην «πρεμιέρα» του πρωταθλήματος στην έδρα του Πανσερραϊκού. Ο κ. Βαφειάδης μίλησε για:

Τους στόχους της φετινής χρονιάς:

Θ.Β.: «Αν αναλογιστούμε ότι τις προηγούμενες δύο σεζόν χάσαμε για λίγο την άνοδο, πιστεύω ότι και φέτος θα πρέπει να τη διεκδικήσουμε και, γιατί όχι, να την κατακτήσουμε. Το υλικό που έχουμε στην ομάδα είναι πολύ καλό και οι παίκτες έχουν δεθεί πολύ καλά μεταξύ τους. Η ενίσχυση ήταν σημαντική με «εφταδάτους» αθλητές οι οποίοι εγκλιματίστηκαν γρήγορα κι έτσι υπάρχουν πλέον παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν είτε ξεκινώντας βασικοί ή ως αλλαγές από τον πάγκο».

Τον όμιλο όπου θα αγωνιστεί η Ασπίδα:

Θ.Β.: «Πιστεύω ότι οι αντίπαλοι είναι στα μέτρα μας και μπορούμε να πάρουμε αποτελέσματα εντός και εκτός έδρας. Είναι ομάδες που τις ξέρουμε πολύ καλά και τις έχουμε νικήσει στο παρελθόν, οπότε αν παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τους βαθμούς που θέλουμε. Μοναδικός παράγοντας που ενδεχομένως θα μας εμποδίσει από το να τερματίσουμε πρώτοι είναι η αρνητική διαφορά βαθμών με την οποία ξεκινάμε (-3), την οποία όμως μπορούμε να καλύψουμε».

Για το «μυστικό» της πετυχημένης παρουσίας στις δύο προηγούμενες χρονιές:

Θ.Β.: «Οι περισσότεροι γνωριζόμαστε από πολύ παλιά λόγω της ενασχόλησης μας με το άθλημα, έχουμε υπάρξει ξανά μαζί, ακόμη και ως συμπαίκτες, κι έτσι γνωρίζουμε τον τρόπο παιχνιδιού του καθενός, κάτι που μας βοηθάει στους αγώνες σε πολλές περιπτώσεις. Έχουμε δημιουργήσει μία παρέα που ασχολούμαστε με το σπορ που αγαπάμε και είναι σημαντικό αυτό στο να τα δίνουμε όλα τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες».

 

Για την ανταπόκριση των Ξανθιωτών φιλάθλων:

Θ.Β.: «Είναι γεγονός ότι το κοινό του χάντμπολ είναι περιορισμένο, όμως κάθε χρόνο παρατηρούμε ότι υπάρχει μία σχετική αύξηση. Σε αρκετά παιχνίδια μάλιστα είχαμε αρκετό κόσμο που δημιούργησε μία «ζεστή» ατμόσφαιρα και μας βοήθησε. Ελπίζουμε φέτος να έχουμε ικανοποιητική προσέλευση φιλάθλων ώστε να αποδίδουμε κι εμείς καλύτερο θέαμα. Πέρα από τους φιλάθλους, στο πλευρό μας βρίσκεται ο πρόεδρος της Ασπίδας κ. Ρούλης Παπατσαρούχας που μας βοηθάει με όποιο τρόπο μπορεί, ενώ το επιτελείο στελεχώθηκε με τον Ηλία Μπέρτο που εκτελεί χρέη Γ. Αρχηγού και του Αντώνη Μήτρου ως έφορου χειροσφαιρίσεως».

Ασπίδα Handball – Το «ρόστερ»:

Κολοκούρης Ιωάννης

Ρουμελιώτης Στέφανος

Νικάκης Κωνσταντίνος

Μπέλλιας Σπύρος

Κανέτης Θόδωρος

Σαλή Ογλού Γιλμάζ

Καραπαπάζογλου Χρήστος

Πατσατζής Νίκος

Ρούφος Κωνσταντίνος

Καζαντζίδης Νίκος

Ναθαναηλίδης Πάρης

Παπαστάμου Θόδωρος

Μπρατίδης Γιάννης

Βαρδάκας Αντώνης

Γκουντούλας Κώστας

Παπαϊωάννου Βασίλης

Καΐκης Σταύρος

Στεφανίδης Πέτρος

Τσόρδας Δημήτρης

Μισαηλίδης Αλέξανδρος

Συμεωνίδης Γιάννης

Τσαντίδης Ελευθέριος

Προπονητής: Βαφειάδης Θεόδωρος

Ο τρόπος διεξαγωγής της Β΄ Εθνικής χάντμπολ ανδρών

Το φετινό πρωτάθλημα χάντμπολ ανδρών της Β΄ Εθνικής θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 16-17 Νοεμβρίου.

Η φετινή Β’ Εθνική αποτελείται από 43 ομάδες που χωρίστηκαν σε 7 ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Το τοπικό ενδιαφέρον στρέφεται στον 7ο όμιλο όπου βρίσκεται η Ασπίδα Ξάνθης με τους υπόλοιπους αντιπάλους να προέρχονται από την Περιφέρεια ΑΜ.-Θ. (Κύκλωπες Αλεξ/πολης, Πανσερραϊκός, ΟΛ.Α. Δράμας).

Οι ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε τέσσερις γύρους και η πρώτη της βαθμολογίας θα προκριθεί στην επόμενη φάση, όπου θα παίξει με τα σωματεία που θα κατακτήσουν τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο της Θεσσαλονίκης και την 1η του ομίλου της Δυτ. Μακεδονίας.

Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει και το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη, οι ομάδες θα παίξουν ένα γύρο με σύστημα βαθμολογίας και η πρώτη θα κερδίσει την άνοδο στην Α2 Εθνική.

Η 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου:

Πανσερραϊκός – Ασπίδα Ξάνθης

Κύκλωπες Αλεξ/πολης – ΟΛΑ Δράμας

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …