-1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-1 φλιτζάνι πλιγούρι ψιλό
-4 κρεμμύδια, περασμένα από τον τρίφτη
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-1 συσκευασία κονκασέ ή 3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες χωρίς το φλούδι τους
-2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
-2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-αλάτι, πιπέρι
-μαϊντανό για το σερβίρισμα
Σε μια λεκάνη ζυμώνετε τον κιμά με το μισό κρεμμύδι, τη μισή πάπρικα, το πλιγούρι, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο, μαζί με ½ φλιτζάνι νερό. Λαδώνετε τα χέρια σας για μεγαλύτερη ευκολία και πλάθετε μικρά κεφτεδάκια στο μέγεθος του καρυδιού.
Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα, σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και σβήνετε με τη ντομάτα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε την υπόλοιπη πάπρικα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Τοποθετείτε στην κατσαρόλα τα κιλτιρίτσια, σκεπάζετε και μαγειρεύετε το φαγητό για 25 λεπτά. Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.