Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ γεμιστό με λεμονάτη κρέμα

Κέικ γεμιστό με λεμονάτη κρέμα

0
keik gemisto
300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γραμ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμ. ζάχαρη
4 αβγά
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κάψουλα βανιλίνης ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
½ λίτρο γάλα
150 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ. αλεύρι
2 αβγά
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κάψουλα βανιλίνης ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γραμ. αμύγδαλο φιλέ
Για το στόλισμα
50 γραμ. αμύγδαλο φιλέ
Ξεκινάμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, στο οποίο έχουμε προσθέσει το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Σ’ ένα μπωλ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Μόλις το γάλα είναι έτοιμο να βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μίγμα των αυγών, χτυπώντας συνέχεια για να μην ζεσταθεί απότομα το μίγμα και γίνει ομελέτα. Μεταφέρουμε ξανά την κρέμα στο κατσαρολάκι και βάζουμε πάλι στη φωτιά ανακατεύοντας. Μόλις αρχίσει να πήζει, την αποσύρουμε, την αδειάζουμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να πήξει καλά.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, και τα αρώματα (λεμόνι, βανίλια) συνεχίζοντας το χτύπημα. Τελειώνουμε ρίχνοντας το αλεύρι κοσκινισμένο, και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 24 εκ. Βάζουμε τη μισή ζύμη του κέικ, και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη από πάνω, κουταλιά-κουταλιά, σε όλη την επιφάνεια της κρέμας. Προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο αμύγδαλο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…