Σχόλια 24/10/14

0
Φόρτσα Φορτσάκη!


Παλιό το κόλπο
Η συζήτηση για τους πενταμηνίτες που προσλαμβάνονται στους δήμους και ορισμένοι εξ’ αυτών για την υπηρεσία καθαριότητας. Κι αντί να βρεθούν με σκούπα και φαράσι στα χέρια, ζητούν να πάνε σε άλλη υπηρεσία γιατί θεωρούν υποτιμητικό το να καθαρίζουν!
Μάλιστα κάποιοι γονείς απαιτούν τα παιδιά τους να μην απασχοληθούν στον τομέα αυτόν. Έχουν επομένως την αντίληψη ότι είναι ντροπή μια τέτοια δουλειά για τα παιδιά τους…
Από την άλλη πλευρά στις υπηρεσίες καθαριότητας ΟΛΩΝ των δήμων γίνεται το παρακάτω κόλπο.
Προσλαμβάνουν άτομα για τις ανάγκες της υπηρεσίας με ιδιαίτερα χαμηλές απαιτήσεις, δηλαδή χωρίς πτυχία κλπ, απλά με απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Έτσι, προωθούν «δικά τους παιδιά» τα οποία αμέσως μετά εμφανίζουν πτυχία κλπ χαρτιά με τα οποία ζητούν να μετακινηθούν σε γραφεία όπως και γίνεται.
Γι’ αυτό συνέχεια, ναι συνέχεια, η υπηρεσία καθαριότητας προσλαμβάνει προσωπικό και όλο της λείπει και χρειάζεται νέο.
«Ε»


Χωρίς αιολικό πάρκο
Οι νομοί Έβρου και Ροδόπης έχουν τα Αιολικά τους πάρκα, ενώ ο νομός Ξάνθης υστερεί. Είναι απορίας άξιο γιατί αυτή η έλλειψη, διότι περιοχές με άφθονο και δυνατό αέρα έχουμε στο νομό μας, έρευνες έχουν γίνει από το Χρήστο Καζάκο, αλλά επένδυση καμία.
Όχι ότι θα μας κοπεί η όρεξη που λέει ο λαός, αλλά να, από ενδιαφέρον ρωτάμε γιατί απουσιάζει η Ξάνθη από τον τομέα αυτόν της πράσινης ή Ανανεώσιμης ενέργειας.
«Ε»


Προϊστάμενοι των εαυτών τους
Φαινόμενο του όχι πολύ μακρινού παρελθόντος σε επιχειρήσεις βέβαια κρατικές, ΔΕΚΟ ή Συνεταιριστικές. Οι διοικήσεις των παραπάνω φορέων, μόνες τους για να τα έχουν καλά με τους συνδικαλιστές ή μετά από πίεση αυτών, προχωρούσαν στη διαδικασία να χρήζουν Προϊσταμένους. Γεγονός που αυτομάτως σήμαινε πως ανέβαινε ο μισθός του Προϊσταμένου! Ενός Προϊσταμένου ο οποίος προΐστατο στον εαυτό του! Διότι συνέβαινε κι αυτό να μην λέμε τώρα.
Αυτήν την φάμπρικα Προϊσταμένων έρχεται ο υπουργός Μητσοτάκης, επιτέλους, να την αλλάξει. Και ξεκίνησε από το δημόσιο στο οποίο θα μειωθούν κατά 40% οι Προϊστάμενοι.
Καιρός ήταν! Διότι στο τέλος θα υπήρχαν μόνον Προϊστάμενοι. Και διοίκηση μόνον με Προϊσταμένους δεν νοείται, όπως στρατός μόνον με αξιωματικούς.
«Ε»


Είπε την αλήθεια
Ο φίλος Τοπογράφος Μηχανικός Γιάννης Λασκαράκης έγραψε: Το κυκλοφοριακό ζήτημα είναι καθαρά επιστημονικό και οι σχετικοί με το αντικείμενο φορείς έχουν χρέος να πείσουν τους δημοτικούς άρχοντες, αλλά πρωτίστως την κοινωνία, ότι οι πόλεις σχεδιάζονται για το μέλλον και για τις επόμενες γενιές και όχι για τις επόμενες εκλογές».
«Ε»


Ο πρύτανης Φορτσάκης
Επιτέλους βρέθηκε ένας πανεπιστημιακός, ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης, που προσπάθησε να επιβάλλει τα αυτονόητα στη λειτουργία των Πανεπιστημίων, δηλαδή τον έλεγχο όσων εισέρχονται στο χώρο ώστε να πάψει το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στους πανεπιστημιακούς χώρους με το πρόσχημα του ασύλου και την ιδεολογική κάλυψη της Αριστεράς. Και δεν υποχώρησε ούτε όταν εισέβαλαν και κατέλαβαν την πρυτανεία συνδικαλιστές υπάλληλοι με μπροστάρηδες τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φορτσάκης αρνήθηκε να υποχωρήσει και υπέβαλε μήνυση κατά των καταληψιών αναγκάζοντας τον υπουργό να πάρει θέση και την εισαγγελία να παρέμβει για τη διατάραξη της λειτουργίας του πανεπιστημίου.
Απέδειξε ο άνθρωπος ότι δεν μας λείπουν οι νόμοι αλλά η διάθεση να τους εφαρμόσουμε και σίγουρα γύρω από την προσπάθεια του Θ. Φορτσάκη θα συσπειρωθούν οι υγιείς δυνάμεις του πανεπιστημίου, που αγανακτούν χρόνια τώρα με την κατάσταση χάους και αναρχίας στα ΑΕΙ. Μακάρι η κυβέρνηση να στηρίξει τις δυνάμεις αυτές χωρίς να φοβηθεί το πολιτικό κόστος. Όσο για την αντιπολίτευση, καλά θα κάνει να ξεπεράσει τον παλιό κακό εαυτό της, όταν ήταν στο 4%, αν θέλει να την πάρει ο κόσμος στα σοβαρά…


Έμπολα στην Ξάνθη;
Αναστάτωση προκλήθηκε για λίγο στην οδό Μαραθώνος το απόγευμα της Τετάρτης, με την εμφάνιση ενός γερανού με δύο άντρες με περίεργη αμφίεση. Φορούσαν λευκές μπλούζες, γάντια και λευκά καπέλα με προστατευτικό δίχτυ μπροστά και η πρώτη σκέψη των περισσότερων περαστικών και περιοίκων ήταν ότι έφτασε ο ιός Έμπολα στην Ξάνθη.
Βέβαια κοιτάζοντάς τους προσεκτικά διαπίστωνε κανείς ότι φορούσαν στολή μελισσοκόμου και προσπαθούσαν με το ειδικό καπνιστήρι να διώξουν ένα σμήνος μέλισσες που είχαν φωλιάσει στο παντζούρι του πρώτου ορόφου οικοδομής.
Ησυχάστε παιδιά, δεν ήταν Έμπολα, αθώες μελισσούλες ήταν που εγκατέλειψαν το δάσος κι ήρθαν να απολαύσουν τις χαρές της αστικής ζωής…


Και γιατί όχι;
«Γιατί να μην το πετάξω μέσα στον κάδο, αφού χωράει;» αναρωτήθηκε συμπολίτης μας και πέταξε μέσα σε κάδο απορριμμάτων ένα στρώμα. Το αποτέλεσμα ήταν –όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία- ο κάδος να μην κλείνει, καθώς το στρώμα εξείχε. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τον ασυνείδητο συμπολίτη μας να το παράτησε με ελαφρά την καρδία, αφού κατά την γνώμη του φέρθηκε σωστά και δεν το παράτησε σαν κάτι άλλα «γαϊδούρια» πλησίον του κάδου. Να σημειώσουμε, ωστόσο, ότι ο κάδος βρίσκεται ακριβώς μπροστά σε είσοδο πολυκατοικίας με τα διαμερίσματα που βρίσκονται στο ισόγειο και τον ημιώροφο να έχουν την «τιμή» να γεμίσουν από τα «αρώματα» των σκουπιδιών.
Με άλλα λόγια, έξω από το σπίτι μας να ‘ναι και ας είναι όπου να ‘ναι!
Γ.Τ.


Παίξε στοίχημα τώρα!
Για το αν θα γίνουν πρόωρες Βουλευτικές Εκλογές μπορούν να στοιχηματίσουν τώρα οι Έλληνες σε νόμιμη ιστοσελίδα στοιχημάτων. Έτσι, οι τζογαδόροι, ανάμεσα στα ντέρμπι του σαββατοκύριακου Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μανδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γουνάτεντ-Τσέλσι, μπορούν να στοιχηματίσουν ότι θα γίνουν πρόωρες Βουλευτικές Εκλογές με απόδοση 1,20 ή ότι δεν θα γίνουν με απόδοση 4,25. Μάλιστα, οι αναποφάσιστοι θα μπορούν να το σκεφτούν μέχρι και τη 1η Ιανουαρίου του 2015, όπου κλείνουν τα στοιχήματα. Βέβαια, θα πρέπει να «ρισκάρουν» για το αν οι αποδόσεις θα κρατηθούν σε αυτές τις τιμές!
Την ίδια ώρα, στην ίδια σελίδα τρέχει και στοίχημα για το ποιος θα βγει Πρόεδρος των Η.Π.Α. με φαβορί την κα H. Clinton, η οποία δίνει απόδοση 2,15.
Τι να τις κάνεις τις δημοσκοπήσεις, όταν έχεις το στοίχημα;
Γ.Τ.


Στα αζήτητα τα ακίνητα του Επιμελητηρίου Ξάνθης
Άγονος κρίθηκε ο διαγωνισμός για το κτίριο του Επιμελητηρίου επί της Βασ. Κωνσταντίνου (πρώην REX). Κι αυτό γιατί δεν υπήρξε κανείς να ενδιαφερθεί! Κι εδώ που τα λέμε με 1.000 ευρώ ενοίκιο που ζητάνε στο ΕΒΕ ενώ και στο κέντρο έχουν πέσει πολύ τα ενοίκια ποιος να ενδιαφερθεί. Βέβαια όπως έμαθα εκ των υστέρων εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για χρήση υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά ακόμη είναι στην κουβέντα. Διαγωνισμός όμως άλλος δεν θα γίνει αν δεν είναι γνωστό εκ των προτέρων ότι θα το χτυπήσει τουλάχιστον ένας ενδιαφερόμενος γιατί και οι διαγωνισμοί έχουν κόστος. Σ’ ότι αφορά το άλλο ακίνητο του ΕΒΕ τον όροφο όπου στεγαζόταν η Β’ ΔΟΥ βγήκε 2 φορές σε διαγωνισμό, μισθώθηκαν κάποια γραφεία αλλά έχει πολλά ακόμη αδιάθετα. Το μόνο ίσως ακίνητο για το οποίο υπάρχει ενδιαφέρον είναι το γωνιακό στο ισόγειο και στο οποίο στεγαζόταν ο Εμπορικός σύλλογος. Γι αυτό και πάρθηκε απόφαση να μεταστεγαστεί ο σύλλογος σε γραφείο του ορόφου και να αφήσει ελεύθερο το γωνιακό μήπως και βγάλει κανένα έσοδο από εκεί το ΕΒΕ. Δύσκολοι καιροί για ιδιοκτήτες ακινήτων …Είναι και αυτός ο ΕΝΦΙΑ να πάρει η ευχή που σε κάνει να μετανιώνεις που είσαι ιδιοκτήτης.
Μ.Ξ.


Θα την αλλάξει, δε θα την αλλάξει
Διακαώς θα το ήθελε, και δεν το έκρυψε, αλλά φαίνεται ότι δε θα επιχειρήσει να αλλάξει τη νέα πλατεία ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος, που άφησε αιχμές εναντίον του Δημήτρη Μπένη για το έργο της πλατείας και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιούργησε, στο κέντρο, όπως είπε. Δε του χαρίστηκε όμως ο Δημήτρης Μπένης, που τον «κάρφωσε» με υπονοούμενα ζητώντας να μάθει «από ποιους διαπιστώθηκαν οι αστοχίες για το έργο της πλατείας». Τη «φωτιά» έσβησε ο Μανόλης Τσέπελης, που ανέλαβε σε πολλές φάσεις της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής το βράδυ της Τρίτης να παίξει τον πυροσβέστη, ο οποίος είπε ότι η πλατεία σχεδιάστηκε επί Αμοιρίδη.
Πάντως ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος, έδειξε ότι θέλει να αποφύγει τις πεζοδρομήσεις «όπως ο διάολος το λιβάνι», ενώ πρωτόγνωρος ήταν ο θυμός, αλλά και το ξέσπασμά του στους δημοτικούς συμβούλους της ίδιας της παράταξής του, που ψήφισαν το ΓΠΣ και «καταδίκασαν» την πόλη σε… περισσότερο περπάτημα!
Ε.Δ.


Αναβαθμίζεται η αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου
Πιο εύρυθμη επιχειρείται να γίνει με μικρά βήματα η λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου. Ο πρόεδρος κ. Αντωνιάδης ενημερώθηκε πλέον για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού πίνακα εμφάνισης των ομιλητών και του χρονομέτρου κι έτσι υπάρχει μία τάξη, αποφεύγεται ο διάλογος και οι μακρηγορίες. Επίσης, από την αρχή της θητείας του ο κ. Παυλίδης εξήγγειλε ένα έργο 25.000 ευρώ περίπου για την αναβάθμιση και αναδιάταξη της αίθουσας σε αμφιθεατρική μορφή. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι και η λειτουργία υπηρεσίας live streaming, ώστε πολίτες και δημοσιογράφοι από όλη την ΑΜΘ να παρακολουθούν τις συζητήσεις και τις αποφάσεις που λαμβάνουν χώρια.
Επίσης, να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο ελήφθη απόφαση για μια προσπάθεια που γίνεται μέσω τεχνικών αλλαγών για την παρακολούθηση από πολίτες και επιχειρήσεις για τη λειτουργία των υπηρεσιών. Σαν μια «διαύγεια» για την Περιφέρεια ας πούμε…
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…