-1 ½ πράσινο μήλο, αποφλοιωμένο, και κομμένο σε λεπτές φέτες
-1 κουταλιά της σούπας Apple Brandy, ή ένα κονιάκ
-1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
-1 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
-1 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
-2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 αυγό συν 2 κρόκους αυγών
-1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
-1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
-1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
-ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Σοτάρουμε τα μήλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε το κονιάκ και τον χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Χτυπάμε 1 φλιτζάνι αλεύρι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ. Χτυπάμε 1 αυγό, το λάδι, το γάλα και τη βανίλια σε ένα ξεχωριστό μπολ. Ρίχνουμε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Μεταφέρουμε 1 φλιτζάνι μείγματος σε άλλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τους κρόκους αυγού στο υπόλοιπο μείγμα και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20 εκατοστών με αποσπώμενο πάτο και λαδόκολλα. Τοποθετούμε τις φέτες μήλων ομοιόμορφα πάνω στο μείγμα. Χτυπάμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι στο μείγμα που έχουμε κρατήσει. Απλώνουμε το μείγμα αυτό πάνω από τα μήλα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη ομοιόμορφα πάνω από το μείγμα. Ψήνουμε για 70-75 λεπτά μέχρι να γίνει η μηλόπιτα, η κορυφή να ροδίσει ελαφρά και μια οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή όταν το τρυπάμε με αυτή. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από το ταψί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.