Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Έρευνες στην Ξάνθη για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Έρευνες στην Ξάνθη για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

0
paidiki pornografia

Ανήλικη κατήγγειλε ότι αποπλανήθηκε μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να στείλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο

Ανήλικοι οι δύο από τους τέσσερις εμπλεκόμενους. Συνελήφθησαν οι δύο από αυτούς που συμπεριλήφθησαν στη δικογραφία. Αδιευκρίνιστη η εμπλοκή της Ξάνθης

Η Ξάνθη συμπεριλήφθηκε σε στοχευμένες έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το τελευταίο δεκαήμερο, μαζί με την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, απ’ όπου προέκυψε η σύλληψη δύο ατόμων ελληνικής υπηκοότητας, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, ενώ συμπεριλήφθηκαν και άλλα δύο άτομα στη δικογραφία, από τα οποία επίσης ο ένας είναι 16 ετών.

Άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τον εντοπισμό των δραστών

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 36χρονος και ένας 16χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Επιπλέον στην δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ακόμη άτομα, ηλικίας 47 και 16 ετών.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ανήλικο κορίτσι, μετά από αποπλάνηση που δέχτηκε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνιών, απέστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από τη διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν τα στοιχεία των τεσσάρων εμπλεκομένων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες σε Θεσσαλονίκη και Βύρωνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν σε δύο περιπτώσεις και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστούν.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Πώς ενεπλάκη η Ξάνθη στις έρευνες;

Δεν επιβεβαίωσε έρευνες για την υπόθεση στην Ξάνθη ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Γκοδοσίδης, ενώ ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας ΑΜΘ Αναστάσιος Τσιπλάκης, μας ενημέρωσε ότι την υπόθεση χειρίζεται εξ ολοκλήρου η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το Γραφείο Τύπου της Αθήνας πάντως, δεν είναι σε θέση να πληροφορήσει για την ακριβή εμπλοκή της Ξάνθης στην υπόθεση. Ενδέχεται κάποιος από τους εμπλεκομένους να διαμένει εδώ ή κάποιος από τους χρήστες που δεν ταυτοποιήθηκαν να συνδέθηκε από την περιοχή μας. Διευκρινίστηκε ωστόσο, η καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού δεν έγινε από την Ξάνθη.

Επικοινωνία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

•Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464

•Στέλνοντας email στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr

•Μέσω της εφαρμογής (Application) σε smart phones (ios-android) CYBERALERT

Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…