«Εμφύλιος» στο ΠΑΣΟΚ

0
pasok neo

Επανεμφάνιση της Κίνησης 75. Με κείμενο της ζητά συνέδριο για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ και αλλαγή πολιτικής. Υπογράφουν 4.000 στελέχη

Ο Α. Τσαρτσάρας αρνείται ότι υπέγραψε το κείμενο της «Κίνησης 75» στο οποίο υπάρχει η υπογραφή του. Ο Γ. Πεταλωτής συμμετέχει στην Κίνηση

Τρώνε τις σάρκες τους στο ΠΑΣΟΚ! Ένας «εμφύλιος» που ποτέ δεν κόπασε βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη προσυνεδριακός διάλογος για το συνέδριο που θα γίνει στον Νοέμβρη με διακύβευμα την ανασύσταση της Δημοκρατικής παράταξης. Η «κίνηση 75» «ξαναχτυπά» καταθέτοντας 4.000 υπογραφές στελεχών του ΠΑΣΟΚ και ζητούν συνέδριο αλλά και ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ με σύνθημα «αλλαγή πολιτικής τώρα, όλα από την αρχή» Μεταξύ των 4000 στελεχών (τα ονόματα των οποίων έδωσαν στη δημοσιότητα επιτελικά στελέχη της πρωτοβουλίας) συμμετέχουν, όπως αναφέρεται στο κείμενο, τα μέλη της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ και Κίνησης 75: Καρχιμάκης Μιχάλης, Νιώτης Γρηγόρης, Πεταλωτής Γιώργος, Στρατάκης Μανώλης, Γιουματζίδης Βασίλης, Παπαηλιού ‘Ασπα, Νούσιος Βασίλης, Σενετάκη Ειρήνη, Κορακίδης Οδυσσέας κλπ, γραμματείς και μέλη Νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικά και κοινωνικά στελέχη.

Ο Α. Τσαρτσάρας αρνιέται ότι υπέγραψε το κείμενο της «Κίνησης 75»

tsartsaras 5Από την Ξάνθη φέρεται πως υπογράφει ο πρώην γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας και οι: Αθανασίου Κώστας , Λέκτορας Τμήματος Μηχ. Περιβάλλοντος Δ.Π.Θ., Τσαϊρογλου Γιώργος Συνταξιούχος, Πανωνίδου Μάγδα Υπάλληλος, Μαντζήρη Ξανθή, συνταξιούχος. Όμως τουλάχιστον ο κ. Τσαρτσάρας που επικοινώνησε το «Ε» μαζί του δηλώνει άγνοια και κάνει λόγο για πλαστογράφηση της υπογραφής του για δεύτερη φορά. Υπενθυμίζουμε ό τι και σε άλλο κείμενο της κίνησης 75 παλαιότερα υπάρχει η υπογραφή του κ. Τσαρτσάρα και τότε ο κ. Τσαρτσάρας είχε αρνηθεί ότι έγινε εν γνώσει του: «Επειδή αυτό ξανάγινε εν αγνοία μου αναρωτιέμαι αν και όλοι αυτοί που υπογράφουν το ξέρουν. Εγώ πάντως όχι», δηλώνει στο «Ε» αμφισβητώντας ευθέως την πιστοποίηση της δικής του υπογραφής του αλλά και των υπολοίπων αναδεικνύοντας εμμέσως ότι αυτές οι υπογραφές είναι προϊόν υποκλοπής ή πλαστογραφίας. Αν έτσι συμβαίνει αυτό αποτελεί αδίκημα που διώκεται ποινικά. Ό ίδιος πάντως δεν προτίθεται – όπως είπε – να κινηθεί νομικά αλλά θα απευθυνθεί σε προσωπικό επίπεδο στα στελέχη.

Γ. Πεταλωτής: « Το ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς, είναι ένα κέλυφος…»

Και αν ο κ. Τσαρτσάρας αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του με την κίνηση των 75 ο πρώην υπουργός κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου ο Κομοτηναίος Γιώργος Πεταλωτής το επιβεβαιώνει. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, υποστηρίζει ότι «δεν λειτουργεί τίποτα στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς, είναι ένα κέλυφος», και τονίζει ότι: «όσοι αγωνιούμε βρισκόμαστε μέσα στο ΠΑΣΟΚ και έχουμε την υποχρέωση να εκφράσουμε την αγωνία μας με κάποιον τρόπο. Επειδή υπάρχουν και μεταμορφώσεις του ΠΑΣΟΚ, μετά την Ελιά έχουμε τη Δημοκρατική Παράταξη, θέλουμε απαντήσεις από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πώς γίνεται, πώς αποφασίζεται». Να σημειώσουμε ότι η Κίνηση των 75 πρωτοεμφανίστηκε μετά την κίνηση των 50 στο ΠΑΣΟΚ που είχε ως αποτέλεσμα την σύσταση της Ελιάς. Θεωρήθηκε τότε ότι είναι υποκινούμενη από τον Γιώργο Παπανδρέου καθώς τα περισσότερα στελέχη που συμμετέχουν στην κίνηση θεωρούνται παπανδρεϊκοί. Ωστόσο η αντίδραση του κ. Τσαρτσάρα καθώς και η απουσία του κ. Σωκράτη Ξυνίδη που θεωρείται ως ο πλέον παπανδρεϊκότερος αφήνει υπόνοιες ότι κάτι άλλο συμβαίνει που δεν σχετίζεται με τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά εκφράζεται ως κίνηση δυσαρέσκειας προς την παρούσα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τις …μεταλλάξεις που επιδιώκει.

Απόσπασμα από το κείμενο της «Κίνησης 75»

«Αρνούμαστε την στρατηγική μας ταύτιση με τον ιστορικό μας πολιτικό αντίπαλο, που είναι η δεξιά. Δεν μπορεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. , σεβόμενο την ιστορία και την προσφορά του , να έχει μοναδικό σύμμαχο την δεξιά και αντίπαλο όλη την Αριστερά.

Πιστεύουμε ότι το συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί να καθορίσει την ευθύνη μας για την ανασύνταξη και αναγέννηση του Κινήματος.

Δεν συμβιβαζόμαστε με ένα μικρό και φοβικό ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Θέλουμε να αγωνιστούμε για ένα μεγάλο ΠΑ.ΣΟ.Κ. κορμό της Δημοκρατικής Παράταξης.

Θέλουμε να κατοχυρώσουμε μέσα από το συνέδριο την επανένωση μας με τις εκατοντάδες χιλιάδες των στελεχών , μελών , φίλων και ψηφοφόρων του Κινήματος, μέσα από την επανακατοχύρωση της Σοσιαλιστικής πολιτικής φυσιογνωμίας του Κινήματος, των αρχών και ενός προοδευτικού προγράμματος που θα εκφράζει και θα δίνει ελπίδα στον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στις μη προνομιούχες τάξεις.

Να διατηρήσουμε την αυτοτέλεια και την πολιτική αυτονομία ενός ΠΑ.ΣΟ.Κ. που διαρκώς θα διευρύνει την επιρροή του στην κοινωνία και θα συνδέει το σήμερα και το αύριο με τις παρακαταθήκες του ιστορικού του παρελθόντος».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Σε καθαρά θεσμικό πλαίσιο και σε μάλλον χαμηλούς τόνους κυμάνθηκε η ομιλία του Νίκου Δένδι…