Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Υγρό κέικ λεμονιού με γλάσο

Υγρό κέικ λεμονιού με γλάσο

0
keik lemoniglaso
 
-1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
-1 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες
-1 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
-3 πολύ μεγάλα αυγά
-2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού (2 λεμόνια)
-1 βανίλια σε σκόνη
-1/2 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
-1/3 φλιτζανιού χυμό φρεσκοστυμμένου λεμονιού
Για το γλάσο:
-1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
-2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε μία φόρμα για κέικ. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το γιαούρτι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Σιγά-σιγά χτυπάμε ελαφρά τα ξηρά συστατικά μέσα στα υγρά συστατικά. Με μια σπάτουλα, προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο στο μείγμα, ανακατεύοντας ώσπου να ομογενοποιηθούν.
Χύνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 22-25 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να γίνει διαφανές. Το αφήνουμε στην άκρη. Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και ενώ το κέικ είναι ακόμα ζεστό, ρίχνουμε το σιρόπι λεμονιού-ζάχαρης πάνω από το κέικ και το αφήνουμε να μουλιάσει. Το αφήνουμε να κρυώσει σχεδόν εντελώς και το αναποδογυρίζουμε σε μία σχάρα. Για το γλάσο, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ όταν κρυώσει τελείως.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…