Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Τσουνάμι λαθρομεταναστών φτάνει στην Θράκη

Τσουνάμι λαθρομεταναστών φτάνει στην Θράκη

0
diakinites

Δεκατέσσερις διακινητές και είκοσι επτά λαθρομετανάστες στα χέρια της αστυνομίας το Σαββατοκύριακο

 
 
Τσουνάμι λαθρομεταναστών πλήττει το τελευταίο διάστημα τη Θράκη με δεκάδες αλλοδαπούς διακινητές (κυρίως Βούλγαρους), να καταφέρνουν παρά τους συνεχείς ελέγχους να περνούν ομάδες λαθρομεταναστών στην ελληνική επικράτεια και μέσω της Θράκης να τους προωθούν στην ενδοχώρα. Οι συλλήψεις είναι συνεχείς, αλλά και οι εισροές συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Μόνο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο οι ειδικές ομάδες καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης κατάφεραν να συλλάβουν δεκατέσσερις διακινητές και είκοσι επτά λαθρομετανάστες σε διάφορα σημεία του Έβρου αλλά και στο Πόρτο Λάγος, σε διαφορετικές επιχειρήσεις. Αναλυτικά οι επιχειρήσεις:
-Στο 6ο χλμ της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Πόρτο Λάγος, συνελήφθη 40χρονος Έλληνας που προωθούσε δύο Σύριους λαθρομετανάστες, με το αυτοκίνητό του. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και δύο μαχαίρια. Το αυτοκίνητο και τα μαχαίρια κατασχέθηκαν.
– Έξι αλλοδαποί διακινητές συνελήφθησαν το Σάββατο στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου από τους αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τρεις Βούλγαρους, έναν Σύριο, ένα Πακιστανό και έναν Έλληνα οι οποίοι μετέφεραν 13 άτομα.
Οι τρεις Βούλγαροι μετέφεραν με το αυτοκίνητό τους, με βουλγαρικές πινακίδες επτά λαθρομετανάστες. Ο Έλληνας μετέφερε με το Δ.Χ. φορτηγάκι του άλλους τέσσερις, ενώ ο Σύριο συνεργός του περίμενε προκειμένου να διαθέσει εισιτήρια του ΟΣΕ για την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας. Οι τέσσερις λαθρομετανάστες έδειξαν πλαστές βουλγαρικές ταυτότητες κατά τον έλεγχο, οι οποίες κατασχέθηκαν. Στην τρίτη περίπτωση αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 35χρονο Πακιστανό, ο οποίος είχε βγάλει εισιτήρια του ΟΣΕ σε δύο παράνομους μετανάστες ομοεθνείς του για να ταξιδέψουν στο εσωτερικό της χώρας. Κατασχέθηκαν 3 οχήματα, 3 εισιτήρια του Ο.Σ.Ε., 4 πλαστά δελτία ταυτότητας και το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.
-Στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, συνελήφθη 22χρονος Πακιστανός, ο οποίος μετέφερε με επιβατικό αυτοκίνητο πέντε ομοεθνείς του παράνομους μετανάστες.
-Σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, συνελήφθη 31χρονος Βούλγαρος, ο οποίος μετέφερε επτά Σύριους λαθρομετανάστες, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί του. Οι δράστες κινούνταν με δύο αυτοκίνητα, το ένα με οδηγό τον 31χρονο μετέφερε τους επτά μετανάστες ενώ το άλλο αυτοκίνητο προπορευόταν και λειτουργούσε ως προπομπός προκειμένου να ειδοποιήσει για ενδεχόμενους ελέγχους της αστυνομίας. Όταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον 31χρονο, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ λίγο πιο κάτω εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και προσπάθησε να διαφύγει, όμως συνελήφθη άμεσα.
-Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης σε βάρος 29χρονου Αλβανού, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις Σύριους λαθρομετανάστες. Ο 29χρονος οδηγούσε φορτηγό με βουλγαρικές πινακίδες, και εντοπίστηκε σε δασική περιοχή της Ροδόπης. Όταν του έκαναν σήμα οι αστυνομικοί, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ λίγο αργότερα εγκατέλειψε το όχημα και εξαφανίστηκε στη δασώδη περιοχή.
Το φορτηγό είχε κλαπεί από τη Βουλγαρία. Κατασχέθηκε όπως και το χρηματικό ποσό των 3.335 ευρώ και 405 λεκ Αλβανίας. Ο δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για προώθηση λαθρομεταναστών, πλαστογραφία και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…