Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τραγανό κοτόπουλο με αμύγδαλα και παρμεζάνα

Τραγανό κοτόπουλο με αμύγδαλα και παρμεζάνα

0
kotopoulo tragano
 
-4 χωρίς κόκαλο και πέτσα στήθη κοτόπουλου
-2 αυγά
-150γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
-50γρ. ψιλοκομμένη τριμμένη παρμεζάνα
-¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
-1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ° C. Με ένα σφυρί για κρέατα, χτυπάμε τα στήθη κοτόπουλου ελαφρώς ώστε να απλώσουν και να λεπτύνουν, έπειτα τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό σε ένα ξεχωριστό μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Βουτάμε το κοτόπουλο πρώτα στο αυγό και κατόπιν στο μείγμα αμυγδάλου και βεβαιωνόμαστε ότι κάθε σημείο του είναι καλά καλυμμένο με το μείγμα. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί για 15-25 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εσωτερικά και η επικάλυψη να γίνει τραγανή και χρυσή. Το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι και σάλτσα της επιλογής μας.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…