Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τα βιβλία «έλαβαν θέσεις» για τη νέα σχολική χρονιά

Τα βιβλία «έλαβαν θέσεις» για τη νέα σχολική χρονιά

0
metafora vivlia1

Τελευταίες παραλαβές την Πέμπτη στα μεγάλα δημοτικά σχολεία της πόλης

 

Ξεκίνημα χωρίς ελλείψεις. Ο μεγάλος όγκος των σχολικών βιβλίων δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων ξεκίνησε ήδη να έρχεται τμηματικά από τον Ιούνιο

 

 

 
Εγκαίρως και χωρίς ελλείψεις βρίσκονται στις θέσεις τους τα σχολικά βιβλία, πριν το πρώτο κουδούνι, προκειμένου να υποδεχθούν τους μαθητές της Ξάνθης στα σχολεία τους και να μοιραστούν σε αυτούς, τραβώντας το καθένα το… δικό του δρόμο στις σχολικές τσάντες και τα μαθητικά θρανία.
Την Πέμπτη το πρωί, έγινε μία από τις τελευταίες διανομές βιβλίων στο 3ο δημοτικό σχολείο με το γερανό του δήμου. Οι δάσκαλοι σχηματίζοντας αλυσίδα και με εύθυμη διάθεση, μετέφεραν τα βιβλία που παραλάμβαναν από το προσωπικό του δήμου στο εσωτερικό, προκειμένου να βρίσκονται «στις θέσεις τους» πριν ανοίξουν τα σχολεία.
 
Α. Μάρκου: «Είχαν μείνει μόνο 4-5 μεγάλα δημοτικά σχολεία εντός της πόλης»
markouΌπως μας ενημέρωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Αναστάσιος Μάρκου ο μεγαλύτερος όγκος των σχολικών βιβλίων είχε δοθεί ήδη από τον Ιούνιο, απλά είχαν μείνει 4-5 μεγάλα σχολικά συγκροτήματα που ανέμεναν το γερανό του δήμου για να κάνει τη σχετική μεταφορά.
Στα σχολεία των περιφερειακών δήμων του νομού είτε έγινε η μεταφορά με δημοτικά φορτηγάκια, είτε σε μικρά σχολεία οι ίδιοι οι δάσκαλοι παρέλαβαν το σχολικό υλικό. Τα σχολικά βιβλία ήρθαν φέτος από νωρίς, ακόμη και το ελληνόγλωσσο πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων έχει παραληφθεί. Και για το τουρκόγλωσσο υπάρχει απόθεμα από πέρυσι.
«Δεν υπάρχουν καθόλου ελλείψεις. Τα βιβλία παραλήφθηκαν εγκαίρως και βρίσκονται στις σχολικές μονάδες του νομού», ανέφερε την Παρασκευή στο «Ε» ο κ. Μάρκου.
 
Χ. Ζηκούδης: «Πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά ήρθαν τα βιβλία»
Για την καλύτερη χρονιά των τελευταίων ετών όσον αφορά στην έγκαιρη παραλαβή των βιβλίων, μιλά και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικών θεμάτων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Χρήστος Ζηκούδης, που μας πληροφόρησε ότι πριν ακόμη κλείσει ο Ιούνιος είχαν διανεμηθεί τα βιβλία στα γυμνάσια και τα λύκεια. Και για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας η μεταφορά έγινε με φορτηγάκια των περιφερειακών δήμων, ενώ σε μερικά σχολεία της πόλης, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος, έγινε διανομή με μεταφορική.
Μόνο τα βιβλία για τα ΕΠΑΛ είχαν καθυστερήσει να έρθουν και παραλήφθησαν τον Αύγουστο, αλλά και αυτά ήδη έχουν δοθεί στα σχολεία.
«Κάποιες μικροελλείψεις μπορεί να υπάρξουν γιατί η προμήθεια έγινε με βάση τα στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς, ωστόσο θα καλυφθούν αμέσως. Στη δευτεροβάθμια, παραλαμβάνονται όλα τα βιβλία από την αρχή. Ειδικά φέτος, με την τράπεζα θεμάτων δεν έπρεπε να υπάρξει καθυστέρηση για να μην αντιμετωπίσουν οι μαθητές προβλήματα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Πράγματι όμως, τα βιβλία ήρθαν από πολύ νωρίς, αφού και η διανομή ξεκινά από τη δική μας περιοχή, και από άποψη έγκυρης παραλαβής του σχολικού υλικού μιλάμε για την καλύτερη χρονιά!», σχολίασε ο κ. Ζηκούδης.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εντός Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις στον Κοινωνικό Τουρισμό

Έως τέλος Ιουνίου θα πρέπει να ενεργοποιήσουν την επιταγή τους οι δικαιούχοι του 2023 &nbs…