Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ “Βαρομετρικά χαμηλά” για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις

“Βαρομετρικά χαμηλά” για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις

0

Μειωμένοι τζίροι 25 – 30%

 

Κάθε χρόνο και χειρότερα λένε οι έμποροι που δεν βλέπουν φως στο τούνελ…

 
 
Αρνητικά είναι τα μηνύματα της αγοράς από την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων, καθώς καταγράφεται μέση μείωση του τζίρου της τάξης του 25 – 30% . Κάθε χρόνο και χειρότερα λένε οι έμποροι που δεν βλέπουν φως στο τούνελ…
 
Μίλκογλου: «Ο κόσμος είναι μαζεμένος…
…δεν έχει λεφτά να διαθέσει για αγορές. Παίρνει μόνο τα απαραίτητα τίποτε περιττό. Ξοδεύει για τρόφιμα, για τα παιδιά και τέλος κι αν περισσέψουν από όλα αυτά που πρέπει να πληρώσει θα αγοράσει κάτι που του χρειάζεται και εκείνο με πολύ σκέψη», αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου κ. Ευθύμης Μίλκογλου, εκφράζοντας παράλληλα όλη την απογοήτευση και τη δυσχερή θέση που βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας:
 
Χωρίς ελπίδα οι έμποροι…
«Χάνεται σιγά σιγά η ελπίδα που είχαμε ότι θα δούμε καλύτερες μέρες Μόνο να μας ρουφάμε με φόρους ξέρουν. Φορολογούν ακόμη και τις υγιείς επιχειρήσεις επειδή είναι υγιείς Λένε για προώθηση και στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης όμως την μόνη προώθηση που βλέπουμε εμείς είναι να μας βάλουν …λουκέτο! Ποια στήριξη; Με 23% ΦΠΑ; Το μόνο που κάνουν είναι να κλείνουν το μάτι στις μεγάλες αλυσίδες, στα πολυκαταστήματα …Δεν πάει άλλο…Πιάσαμε πάτο και μας πατάνε κι άλλο…», τονίζει με αγανάκτηση ο κ. Μίλκογλου.
 
Η έρευνα της ΕΣΕΕ  
Σύμφωνα με την περιοδική έρευνα της ΕΣΕΕ (τηλεφωνική με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου σε τυχαίο δείγμα 250 εμπορικών επιχειρήσεων σε παραδοσιακές εμπορικές αγορές αστικών κέντρων της χώρας), συνολικά , η καλοκαιρινή εκπτωτική περίοδος από την άποψη των πωλήσεων των εμπορικών καταστημάτων κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από την αντίστοιχη περσινή. Το 53,9% των εμπόρων πραγματοποίησε χαμηλότερες πωλήσεις από τις περσινές, ενώ το 31,7% είδε τις φετινές πωλήσεις στη διάρκεια των εκπτώσεων να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι ενώ μόλις το 13,6% σημείωσε αύξηση.
Η αγοραστική κίνηση το 2013 δεν φάνηκε να επηρεάζεται από τις πρώτες ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, αφού τα προβλήματα και οι προκλήσεις παραμένουν. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τις θέσεις της ΕΣΕΕ σχετικά με την ανάγκη βελτίωσης του ευρύτερου μακροοικονομικού περιβάλλοντος (διαθέσιμο εισόδημα, ανεργία, υπερφορολόγηση κλπ) αλλά και των συνθηκών ρευστότητας στην αγορά. Επιβράδυνση της πτώσης του τζίρου παρουσιάστηκε κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων του 2014 ενώ η μη διάθεση στατιστικών δεδομένων για τις φετινές, θερινές εκπτώσεις, εμποδίζει την εξαγωγή ασφαλέστερων συμπερασμάτων.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…