Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συνεχίζεται η μάχη των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά της αξιολόγησης

Συνεχίζεται η μάχη των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά της αξιολόγησης

0

Στην πόλη μας βρέθηκαν την Τετάρτη εκπρόσωποι της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ για να γνωστοποιήσουν τις κεντρικές θέσεις του φορέα σχετικά με την αξιολόγηση

 

Αναμένονται κινητοποιήσεις, απεργίες και συλλαλητήρια σε όλη την χώρα

 
 
Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης διοργάνωσε για όλα τα Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου του Νομού, το απόγευμα της Τετάρτης, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, συνέλευση, στην οποία το παρών έδωσαν και μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ από την Αθήνα. Οι τελευταίοι βρέθηκαν στην πόλη μας προκειμένου να ενημερώσουν   τα σωματεία για την περαιτέρω στάση που θα ακολουθήσουν στο θέμα της αξιολόγησης.
 
Γ. Μπούτος: Μια 24ωρη απεργία συμφέρει την κυβέρνηση. Πρέπει να κάνουμε 3ημερες και 5ημερες
Ανοίγοντας την συνέλευση ο Πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Γιάννης Μπούτος σημείωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουν την μάχη που έχουν ξεκινήσει, λαμβάνοντας μάλιστα πιο δραστικά μέτρα.
«Σήμερα συγκεντρωθήκαμε για να δούμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας στον πόλεμο που δεχόμαστε από την εκάστοτε κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και για αυτό έχουμε μαζί μας δυο συναδέλφους από την ΑΔΕΔΥ ώστε να μας προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες αναφέρει κατά την εισαγωγή του ο κ. Μπούτος και τονίζει «εμείς ως Ν.Τ. θεωρούμε πως με μια 24ωρη απεργία δεν γίνεται τίποτα. Το μόνο που κερδίζει είναι το Υπουργείο που δεν θα πληρώσει έστω και για μια ημέρα τους υπαλλήλους που θα απεργήσουν. Η δική μας η πρόταση προς τα Πρωτοβάθμια Σωματεία είναι τριήμερες και πενθήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις ώστε να νεκρώσουν τα πάντα».
 
Α. Ρογδάκη: «Τα προβλήματα είναι κοινά με τον ιδιωτικό τομέα και κοινή πρέπει να είναι και η αντιμετώπισή τους»
Στην συνέχεια το λόγο πήρε η κα Άννα Ρογδάκη, μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, η οποία αφού αναφέρθηκε στην γενικότερη πολιτική που ασκείται από τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια εις βάρος του Δημοσίου, παρουσίασε τις θέσεις του συνδικαλιστικού φορέα σχετικά με την αξιολόγηση αλλά και τις κινητοποιήσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα.
«Βλέπουμε μια επέκταση των απολύσεων. Ξεκίνησαν με τους καθηγητές, πήγαν στις καθαρίστριες, μετά είδαμε το μαύρο στην ΕΡΤ . Τα προβλήματα είναι κοινά με τον ιδιωτικό τομέα και κοινή πρέπει να είναι και η αντιμετώπισή τους» σημείωσε η ίδια αποκαλύπτοντας ότι σε κεντρικό επίπεδο υπάρχουν σκέψεις και σχέδια για τη δημιουργία ενός συλλογικού οργάνου που θα εκπροσωπεί και θα προασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.
«Επιχειρείται μέσω του συνόλου των ΜΜΕ να γίνει μια κατασυκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων και αυτό φυσικά έχει ως στόχο αυτό που εμείς έχουμε στο στόχαστρο και δεν είναι άλλο από την αξιολόγηση» σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια, εξηγώντας πως «η αξιολόγηση πρακτικά είναι μια μόνιμη δεξαμενή απολύσεων και διαθεσιμότητας. Έχει κάνει όμως και ένα καλό, μας έχει ενώσει. Εγώ προσωπικά θεωρώ πως δεν μπορεί καμία αξιολόγηση δεν μπορεί να είναι καλή εάν δεν συναποφασιστεί απ’ όλους τους εμπλεκόμενους. Αυτό το πράγμα που πάνε να μας φορέσουν σίγουρα δεν είναι αξιολόγηση, ενώ μέσω αυτού επιχειρούν να δημιουργήσουν και τον πολιτικό τους στρατό και καταλαβαίνετε πολύ καλά τι εννοώ».
Κλείνοντας την τοποθέτηση της, η κ. Ρογδάκη σημείωσε ότι ανάμεσα στις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ βρίσκονται απογευματινά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για τον ΕΝΦΙΑ, γενική απεργία για την αξιολόγηση και άλλες παράλληλες δράσεις.
 
Δ. Βαζούρας: «Δημιουργούν μέτωπο αντιπαλότητας ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα και δυστυχώς το έχουν καταφέρει»
Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του δεύτερου μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρη Βαζούρα ο οποίος αναφέρθηκε στα κεκτημένα του κλάδου που χάνονται ένα-ένα, στις σχέσεις του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα, αλλά και στις πιθανότητες που υπάρχουν για τον κάθε υπάλληλο να είναι στο επόμενο κύμα απολύσεων.
«Δικαιώματα που κάποτε τα θεωρούσαμε κεκτημένα βλέπουμε ότι ανατρέπονται. Τα πράγματα μάλιστα πολλές φορές μας προσπερνούν. Μισθολογικά είμαστε ήδη στο 30% με 40% κάτω ενώ έχουμε και μια φορολογία που αφαιμάζει και το υπόλοιπο εισόδημά μας. Οι αλλαγές αυτές ήρθαν σιγά, σιγά όσο εμείς κάναμε ένα βήμα πίσω τόσο η άλλη πλευρά προχωρούσε μπροστά. Τίποτα δεν εγγυάται πως αύριο δεν θα είμαστε εμείς οι προς απόλυση υπάλληλοι. Βλέπουμε ότι δημιουργούν μέτωπο αντιπαλότητας ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα και δυστυχώς το έχουν καταφέρει. Εμείς πρέπει να το ανατρέψουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
 
Χ. Ευστρατίου: «Ζητάμε μια αξιολόγηση βάσει πραγματικών κριτηρίων»
Το λόγο μεταξύ άλλων πήρε και ο πρώην πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, ο οποίος τόνισε πως πρέπει να καταλάβουν οι συνάδελφοι τους ότι ζητούν μια αξιολόγηση βάσει πραγματικών κριτηρίων, αλλά και ότι θα πρέπει να σταθούν περισσότερο στις υπηρεσίες που είναι μπροστά στις απεργίες, όπως η Εφορία, οι Δήμοι και η Περιφέρεια.
Στην συνέχεια τον λόγο πήραν όλοι οι εκπρόσωποι των σωματείων γνωστοποιώντας τις δικές τους θέσεις και απόψεις επί του θέματος.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…