Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επίσκεψη του Αρμένιου Πατριάρχη Αράμ Α΄ σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Επίσκεψη του Αρμένιου Πατριάρχη Αράμ Α΄ σε Ξάνθη και Κομοτηνή

0
aram armenios patriarxis

Θα επισκεφθούν μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον Ιερό Ναό Αγ.Γρηγορίου Φωτιστή Κομοτηνή

 
Στα πλαίσια του εορτασμού των 180 χρόνων από την λειτουργία της Αρμενικής Εκκλησίας της Κομοτηνής του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή, θα επισκεφθεί την περιοχή μας ο Αρμένιος Πατριάρχης κ. Αράμ Α, προκαθήμενος του Αρμενικού Πατριαρχείου του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας.
Στην ολιγοήμερη παραμονή του θα συναντηθεί και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τον οποίο από κοινού θα επισκεφθούν την εορτάζουσα Αρμενική Εκκλησία την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 5 μ.μ., όπου θα λάβουν χώρα σύντομη δοξολογία και χαιρετισμοί.
Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής η κεντρική εκδήλωση των εορτασμών, με ομιλητή τον καθηγητή Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Χρυσόστομο Σταμούλη και συμμετοχή της 45μελούς Εκκλησιαστικής χορωδίας της Αρμενικής Εκκλησίας του Φερίκιοϊ της Κωνσταντινουπόλεως, Σούρμ Βαρτανάντς.
Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10 π.μ. θα τελεστεί Επισκοπική Θεία Λειτουργία και Πατριαρχικό κήρυγμα από τον προκαθήμενο του Αρμενικού Πατριαρχείου και στις 1:30 μ.μ. θα παρατεθεί επίσημο γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχη στο ξενοδοχείο Chris & Eve.
Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, ο Πατριάρχης Αράμ Α΄ θα επισκεφθεί την Αρμενική Εκκλησία της Ξάνθης ενώ στη συνέχεια θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του στο Εστιατόριο «Ξανθίππη».
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…