Σχόλια 26/09/14

0
patriarxis6
Έτσι όπως το πάνε στην Αμφίπολη, κάθε βδομάδα και θάλαμος, θα έχουμε σίριαλ για όλη τη σεζόν…


Η επιστροφή Βαρθολομαίου
Το γεγονός ότι δίπλα σε όλες τις εκδηλώσεις του Πατριάρχη στην πόλη μας ήταν και ο Μουφτής Ξάνθης κ. Σινίκογλου είναι ένα μήνυμα από μόνο του.
Καταδεικνύει κατ’ αρχάς το σεβασμό προς τον εκπρόσωπο της άλλης θρησκείας. Την πεποίθηση ότι η συμβίωση δύο διαφορετικών θρησκειών είναι εφικτή όταν υπάρχει αλληλοσεβασμός στην διαφορετικότητα. Και βέβαια σηματοδοτεί τη δημοκρατική λειτουργία της πολιτείας και κοινωνίας.
Διότι για να υπάρξει, λειτουργήσει και έχει μέλλον η συμβίωση απαιτείται ως απαραίτητος συνεκτικός κρίκος η δημοκρατία. Δηλαδή μια κοινωνία και πολιτεία χωρίς διακρίσεις.
Κι αυτό έχει επιτευχθεί στον τόπο μας εδώ και πολλά χρόνια.
«Ε»


Παλιό το κόλπο της αποχώρησης
Το κόλπο παλιό και μονίμως σε εφαρμογή από τους επίορκους υπαλλήλους. Μόλις λοιπόν εντοπιστούν να κάνουν την παρανομία εις βάρος του δημοσίου ή να παίρνουν μίζα, χρησιμοποιούσαν τα γνωστά κόλπα.
Πρώτον να παίρνουν πολύμηνες άδειες ότι δήθεν είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας. Πάντα υπήρχαν πρόθυμοι γιατροί…
Δεύτερον, αν ήταν σκούρα τα πράγματα υπέβαλαν την παραίτησή τους και τρίτον υπέβαλαν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότησή τους!
Αυτά τα τερτίπια τώρα τους τα κόβει ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και βάζει τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Κανείς δεν θα φεύγει εάν δεν εξεταστούν όλα τα χαρτιά του. Το ίδιο και όταν μπαίνει. Έτσι, και τα πλαστά πιστοποιητικά θα σταματήσουν αλλά και τα λαμόγια θα ξέρουν ότι θα υποστούν τις συνέπειες των έργων τους.
«Ε»


Ευχές για μακροημέρευση
Και το όνομα αυτού Ράζβαν Λουτσέσκου. Επάγγελμα προπονητής και από χθες νέος προπονητής της Ξανθιώτικης ομάδας, της αγαπημένης SKODA.
Παρότι το μέλλον των προπονητών στην Ελλάδα είναι προδιαγεγραμμένο, εν τούτοις του ευχόμαστε μετά πάσης ειλικρίνειας, αυτός να μακροημερεύσει στον πάγκο της Ξάνθης.
«Ε»


Δυνατά ξεκίνησε ο Παυλίδης
Τίποτε δεν αφήνει να πέσει κάτω ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. Το ξεκίνημά του είναι δυνατό και χωρίς να χαρίζεται στους κυβερνητικούς για θέματα της Περιφέρειας που διεκδικεί και η εκτίμησή μας είναι πως έτσι θα συνεχίσει. Εξάλλου στο λαό της Περιφέρειας θα λογοδοτήσει ο Παυλίδης, όχι στην όποια κυβέρνηση.
Κατά τα λοιπά, υπάρχει μια αναμονή για το τι ετοιμάζει με τους επιτελείς του για την προώθηση της Περιφέρειας για να βγει από τη σημερινή θέση που είναι, στις τελευταίες της χώρας.
Ο τομέας του Τουρισμού π.χ. που έχει θέσει ως υψηλό στόχο ο Παυλίδης, μπορεί να βοηθήσει την Περιφέρεια όπως βέβαια και ο πρωτογενής τομέας διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διαθέτουμε την τρίτη σε έκταση πεδινή περιοχή.
«Ε»


Κάτι θα φταίει
Στη γειτονική Καβάλα μάλλον οι φιλόζωοι το έχουν καβαλήσει το καλάμι ή τους περισσεύει η διάθεση για προβολή. Βγήκε λοιπόν ο δήμος να μαζέψει κάποια αδέσποτα από την πόλη (γνωστό το πρόβλημα και σε μας) και επειδή τραυματίσθηκε ελαφρά ένας σκύλος, το Σωματείο υπέβαλε μήνυση σε βάρος του δήμου!
Τι λέει ο λαός μας γι’ αυτό; «Όταν η ψείρα χορτάσει βγαίνει στο γιακά».
Το ίδιο και οι Καβαλιώτες φιλόζωοι. Αντί να βοηθήσουν στη συλλογή των αδέσποτων για να στειρωθούν, βρήκαν την ευκαιρία λόγω τραυματισμού ζώου να κάνουν μήνυση!
Σίγουρα εκεί στην Καβάλα θα φταίει το νερό που πίνουν.
«Ε»


Απαραίτητο λίφτινγκ
Για όσους πιθανόν δεν το έχουν ερμηνεύσει, εννοούμε την ανάγκη να γίνει μια απαραίτητη συντήρηση σε αρκετά πεζοδρόμια μέσα στην πόλη. Υπάρχει χρόνος για να γίνει αυτό, αρκεί να υπάρχει διάθεση να δοθεί λύση.
Και ιδού: Τεχνικοί του δήμου να περπατήσουν στα πεζοδρόμια και να σημειώσουν τα προβλήματα, όπως σπασμένα πλακάκια, πλακάκια που έχουν ξεκολλήσει, σωλήνες που μπήκαν αυθαίρετα, τρύπες, χόρτα που κοντεύουν να γίνουν δέντρα.
Απλές οι παρεμβάσεις και χωρίς υψηλό κόστος. Αρκεί όπως γράψαμε να γίνει η καταγραφή και να μπει ένα χρονοδιάγραμμα για ν’αποκατασταθούν τα προβλήματα αυτά.
«Ε»


Εξορμούν οι ράμπο-εισπράκτορες
Δουλειά πιάνουν από την 1η Οκτωβρίου οι «ράμπο» της νεοσύστατης Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης του υπουργείου Οικονομικών και βάζουν στο στόχαστρό τους οφειλέτες του Δημοσίου, τα άτομα μεγάλου πλούτου και τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Οι στόχοι της νέας υπηρεσίας είναι:
Η είσπραξη των οφειλών, οπουδήποτε στην επικράτεια, που καθορίζονται ως ιδιαίτερα σημαντικού ύψους, όπως οι οφειλές και οι οφειλέτες καθορίζονται και ανακαθορίζονται, με απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων.
Η επιδίωξη της είσπραξης των οφειλών, οπουδήποτε στην επικράτεια, με τη λήψη στοχευμένων μέτρων για οφειλές και οφειλέτες που καθορίζονται, αρμοδίως, με συγκεκριμένα κριτήρια.
Η διαχείριση χαρτοφυλακίου οφειλών ανεπίδεκτων είσπραξης.
«Ε»


Αναχαίτιση στο «κύμα» μετανάστευσης των επιχειρήσεων
Πρωτοβουλία για να επιχειρηθεί μαζική και συντονισμένη πίεση, ώστε να αναχαιτιστεί η κινητικότητα ελληνικών επιχειρήσεων προς τη Βουλγαρία, αναλαμβάνει ο Γιώργος Παυλίδης, που στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο εισηγείται τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την υποβολή προτάσεων, προκειμένου να περιοριστεί η φυγή των επιχειρήσεων της Α.Μ.-Θ. προς γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία κ.τ.λ.) και να επιδιωχθεί η επιστροφή τους.
Όπως ο ίδιος τόνισε στο «Ε», η Περιφέρεια μπορεί να μην μπορεί να πάρει αποφάσεις, μπορεί όμως να συνθέσει και να διαμορφώσει πρωτοβουλίες, που θα πιέσουν προς την κατεύθυνση της κινητοποίησης της κεντρικής διοίκησης.
Πράγματι, η φυγή ελληνικών επιχειρήσεων, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας και δη της δικής μας περιοχής, εξαιτίας της γειτνίασης με τη Βουλγαρία, αποτελεί οικονομική αφαίμαξη για τη Θράκη, όμως το «κύμα» μετανάστευσης των επιχειρήσεων δεν μπορεί να ανακοπεί όσο υπάρχουν σημαντικά κίνητρα για να επιλεγεί το επιχειρηματικό καθεστώς της γειτονικής χώρας, όπως για παράδειγμα, η οικονομικότερη ενέργεια, οι φορολογικές διευκολύνσεις, το χαμηλό κόστος εργασίας.
Ο περιφερειάρχης σκοπεύει να τοποθετηθεί δυναμικά το περιφερειακό συμβούλιο επί του θέματος και να μην αναλωθεί σε ευχολόγια, γι’ αυτό έθεσε «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα, ώστε σε λιγότερο από ένα μήνα να είναι διαθέσιμα, περιέχοντας τις προτάσεις, τα αποτελέσματα της ομάδας εργασίας που θα ασχοληθεί με το θέμα.
Ε.Δ.


Έσωσαν οι Κομοτηναίοι και οι Εβρίτες τους δικούς τους Λιμενικούς Σταθμούς. Εμείς απλά κοιμόμαστε…
Τι έγινε ρε παιδιά; Πάλι στον ύπνο μας έπιασαν οι Κομοτηναίοι και οι Εβρίτες; Για τον Λιμενικό Σταθμό Αβδήρων λέω που είναι ο μόνος τελικά που καταργήθηκε ενώ αρχικά η ΚΥΑ του υπουργείου Ναυτιλίας προέβλεπε και την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Φαναρίου και Μαρώνειας αλλά και της Αλεξανδρούπολης και της Μάκρης! Αυτοί …μ’ ένα μαγικό τρόπο – όπως παλαιότερα και η Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής και Διδυμοτείχου – σώθηκαν και απλά υποβαθμίστηκαν σε Φυλάκια. Δεν έκλεισαν όπως ο Λιμενικός Σταθμός Αβδήρων, αφήνοντας αφύλακτο και στο έλεος οποιονδήποτε είτε επίδοξων διαρρηκτών είτε διακινητών λαθραίων τσιγάρων ποτών άλλα και …ανθρώπων,   το Αλιευτικό Καταφύγιο Αβδήρων όπου ελλιμενίζονται 250 σκάφη και όλη την ακτογραμμή των Αβδήρων! Τι συμβαίνει και πάντα τελευταία στιγμή οι Κομοτηναίοι και οι Εβρίτες σώζουν τα δικά τους και όλα τα δικά μας κλείνουν; Έχουν πιο ικανούς πολιτικούς που έχουν πιο καλά κονέ στην κυβέρνηση και στον κ. Σταμάτη; Γιατί στην Ελλάδα ο πολιτικός δάκτυλος ακόμη βασιλεύει…
Μ.Ξ.


Αποκαταστάθηκε το υδάτινο οικοσύστημα της Βιστονίδας
Τρεις μήνες μετά την καταστροφή που έπαθε ο Αλιευτικός συνεταιρισμός Βιστονίδας από την υπερανάπτυξη του φυτοπλαγκτόν που είχε σαν αποτέλεσμα να πεθάνουν από ασφυξία τα ψάρια της Βιστονίδας , είναι στην ευχάριστη θέση να μας ανακοινώσει ότι αποκαταστάθηκε το υδάτινο οικοσύστημα της λίμνης και ότι ήρθε σε μια ισορροπία το γλυκό με το υφάλμυρο νερό της λίμνης και όλα πλέον επανήλθαν στην φυσιολογική τους κατάσταση. Οπότε τώρα περιμένουν να μεγαλώσει ο γόνος για να έχουν καινούργια παραγωγή. Να σημειώσουμε ότι ο συνεταιρισμός εξάγει την φημισμένη του αθερίνα αλλά και χέλια στην Ιταλία αλλά και σ’ άλλες χώρες της Ευρώπης ενώ εκτρέφει πολύ καλής ποιότητας τσιπούρες και λαβράκια καθότι είναι λιμνοθάλασσα. (Κι αυτό το λένε αυτοί που ξέρουν από ψάρι…)!
Μ.Ξ.


Εκτελούνται έργα
Εργασίες προληπτικής συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών από τις 12:00μ.μ. της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες (7:00π.μ.) της Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Γ.Τ.


Δεν χρειάζεται πανικός
Αν και το γεγονός ότι το τελευταίο δηλωμένο κρούσμα του Ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό μας απεβίωσε, δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας και πανικού. Και αυτό γιατί ο άτυχος άνδρας, πέρα από το πεπερασμένο της ηλικίας, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας, τα οποία είχαν εξασθενήσει ιδιαίτερα τον οργανισμό του.
Καλό θα είναι να μην επαναπαυόμαστε, όμως, και να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και ας ελπίσουμε η περιφέρεια να καταφέρει να τα αντιμετωπίσει εγκαίρως.
Βέβαια, να σημειώσουμε ότι οι πρόσφατες βροχές ευνόησαν την επανεμφάνιση τους, ακόμη και μέσα στην πόλη, αλλά, καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, απομακρύνει και το επόμενο ραντεβού μας με τα κουνούπια.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Ένα δημοτικό ακίνητο Ι Ο δήμος Ξάνθης είναι γνωστό πως είναι ιδιοκτήτης αρκετών ακινήτων ό…