Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Πολιτικό comeback του Μπαράν Μπουρχάν με το «Ποτάμι»

Πολιτικό comeback του Μπαράν Μπουρχάν με το «Ποτάμι»

0
Burxan 01

Συμμετέχει στην Επιτροπή Διαλόγου με θεματική για την μειονότητα

 

Μ. Μπουρχάν: «Το μείζον θέμα για την μειονότητα είναι το οικονομικό…»

 
 
Comeback στην ενεργό πολιτική δράση επιχειρεί ο Μπαράν Μπουρχάν, πρώην πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση» του Γιώργου Παυλίδη, επί θητείας Άρη Γιαννακίδη. Ο κ. Μπαράν Μπουρχάν βρήκε πολιτική και ιδεολογική στέγη στο πολιτικό ρεύμα «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη και συμμετέχει στην Επιτροπή Διαλόγου με θεματική εισήγηση τα μειονοτικά ζητήματα.
 
Νέες αντιλήψεις για τα μειονοτικά φέρνει ο Μπαράν Μπουρχάν στο «Ποτάμι»
Όπως ανέφερε ο κ. Μπουρχάν μιλώντας στο «Ε» του κίνησε το ενδιαφέρον το ιδεολογικό πλαίσιο και οι θέσεις του «Ποταμιού» για όλα τα θέματα και μετά από κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη με τον οποίο είχε μια εκτενή συζήτηση δημιουργήθηκε ένα θετικό κλίμα με κύριο χαρακτηριστικό την ταύτιση απόψεων και την διάθεση συνεργασίας.
 
Μ. Μπουρχάν: «Το μείζον θέμα για την μειονότητα είναι το οικονομικό…»
«Θα είμαι ένας από του ς 60 ομιλητές στην Επιτροπή Διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το επόμενο διάστημα. Η εισήγηση μου θα αφορά μειονοτικά θέματα όχι όμως αυτά που συνεχώς ανακυκλώνουμε. Πρόθεσή μου είναι να προωθήσω νέες αντιλήψεις για τα θέματα της μειονότητας, αναγνωρίζοντας ότι το μείζον πρόβλημα για αυτή όπως και για την πλειονότητα είναι το οικονομικό και όχι άλλα θέματα Όλοι έχουμε μια γλώσσα, μια θρησκεία όμως εκεί που πρέπει να δώσουμε βαρύτητα είναι στο θέμα δουλειά γιατί όταν κάποιος είναι οικονομικά αδύναμος δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητος και είναι εύκολα χειραγωγίσιμος», τόνισε ο κ. Μπουρχάν. Σε ερώτησή μας αν αναγνωρίζει ομοιότητες στο «Ποτάμι» σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, ένα πολιτικό χώρο που υπηρέτησε πολλά χρόνια είπε πως είναι κοντά ιδεολογικά όμως αυτό που τον έχει απομακρύνει από το ΠΑΣΟΚ είναι οι μέθοδοι και οι πρακτικές που ακολούθησε σε τοπικό επίπεδο και σε σχέση με την μειονότητα.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…