Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Νέα ηλεκτρονική εποχή για τους αγρότες

Νέα ηλεκτρονική εποχή για τους αγρότες

0
psifiaki georgia

Προσπάθειες για μείωση της γραφειοκρατίας, οικονομική εξυγίανση και βελτίωση του θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΑ

 

Προσφέρει νέες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους αγρότες μέσω της ιστοσελίδας του

 
 
Νέες υπηρεσίες χωρίς κόστος, με λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερη διαφάνεια προσφέρει ο οργανισμός του ΕΛΓΑ, ξημερώνοντας μια νέα εποχή για τον αγροτικό κλάδο. Γεωργοί και κτηνοτρόφοι πλέον μπαίνουν στον διαδικτυακό κόσμο και μπορούν να εκδίδουν και να εκτυπώνουν έντυπα και βεβαιώσεις που αφορούν τον οργανισμό απλά με ένα «κλικ».
 
Οι στόχοι της νέας διοίκησης
Εδώ και ενάμιση χρόνο το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού εστιάζουν τις ενέργειες τους στην επίτευξη 3 στόχων, που θα κάνουν την ζωή των αγροτών πιο εύκολη, όσον αφορά τα θέμα της γραφειοκρατίας, αλλά και θα εξασφαλίσουν την οικονομική εξυγίανση και βελτίωση του.
Συγκεκριμένα, οι στόχοι είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους αγρότες με απλοποίηση των διαδικασιών και μείωση της γραφειοκρατίας, η οικονομική εξυγίανση του ΕΛΓΑ καθώς και η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του Οργανισμού.
«Από την ημέρα που μας ανατέθηκε η ευθύνη της Διοίκησης του ΕΛΓΑ, πριν από ενάμιση περίπου χρόνο το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού με πολύ δουλειά, πολύ λίγα λόγια και με σταθερά βήματα προσπαθούμε να πετύχουμε 3 μεγάλους στόχους» αναφέρει η Διοίκηση του οργανισμού και συμπληρώνει «οι υπηρεσίες παρέχονται μέσω διαδικτύου δωρεάν σε όλους τους αγρότες ασφαλισμένους του ΕΛΓΑ».
 
Ποια έντυπα αφορά
Τα έντυπα που μπορούν να εκδοθούν και να εκτυπωθούν μέσω διαδικτύου είναι: η βεβαίωση καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς, η ασφαλιστική ενημερότητα, η βεβαίωση καταβολής αποζημιώσεων ΕΛΓΑ ή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων για φορολογική χρήση, η αναλυτική κατάσταση καταβολής αποζημιώσεων Φυτικής παραγωγής ΕΛΓΑ, η αναλυτική κατάσταση καταβολής αποζημιώσεων Ζωικού κεφαλαίου ΕΛΓΑ και η δήλωση Καλλιέργειας /Εκτροφής.
Μάλιστα, ο ΕΛΓΑ προκειμένου να εξασφαλίσει αφενός την παροχή αυστηρώς προσωποποιημένης πληροφόρησης και αφετέρου να μην επιβαρύνει τους αγρότες με την διαδικασία εγγραφής τους σε μια νέα υπηρεσία (δηλ. την ενεργοποίηση και τη φύλαξη ενός ακόμη κωδικού χρήστη μόνο για τον ΕΛΓΑ ) συνεργάστηκε με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ώστε η σύνδεση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ, να γίνεται χρησιμοποιώντας το ίδιο όνομα χρήστη και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης μοναδικής σύνδεσης στις υπηρεσίες της ΓΓΠΣ (myTAXISnet). Με άλλα λόγια, η χρήση των υπηρεσιών ΕΛΓΑ προϋποθέτει απλώς την σύνδεση στο διαδίκτυο και τον κωδικό mytaxisnet .
Να σημειώσουμε, επίσης, ότι οι παραπάνω ηλεκτρονικές υπηρεσίες μπορούν να προσφέρονται στους πολίτες και μέσω του πιστοποιημένου διαδικτυακού τόπου των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
«Με τις νέες υπηρεσίες που παρουσιάζουμε σήμερα, με τη λειτουργία από τις αρχές του 2014 του κέντρου τηλεφωνικής εξυπηρέτησης με κλήση στον αριθμό 1540, με την αναβάθμιση της ιστοσελίδας του ΕΛΓΑ προσπαθούμε βήμα-βήμα να πετύχουμε τον στόχο της βελτίωσης των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των αγροτών» αναφέρει ανακοίνωση του οργανισμού.
 
Και οικονομική στήριξη στον πρωτογενή τομέα
Προκειμένου να έχει ο οργανισμός τη δυνατότητα να στηρίζει τους αγρότες που πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, χωρίς να δημιουργεί ελλείμματα και χρέη ο οργανισμός συνεχίζει την προσπάθεια για οικονομικής εξυγίανσης του. Όπως, μάλιστα, σημειώνει η διοίκηση το επόμενο τρίμηνο σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και με βάση και τα συμπεράσματα της αναλογιστικής μελέτης που είναι σε εξέλιξη και ύστερα από διάλογο με τους φορείς των γεωργών και των κτηνοτρόφων θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του ΕΛΓΑ.
«Δικαιότερη κατανομή των εισφορών, επίσπευση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων και περισσότερη ασφάλεια για τους αγρότες είναι οι βασικές μας επιδιώξεις. Διοίκηση και εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ (εργαζόμενοι που είναι λιγότεροι από τους απαιτούμενους όπως καταγράφεται και στην έκθεση αξιολόγησης), θέλουμε, επιδιώκουμε και δουλεύουμε, προκειμένου ο οργανισμός στην περίοδο της κρίσης να αποτελεί θετικό παράδειγμα μεγάλης μεταρρύθμισης και αλλαγής» αναφέρει η ίδια πηγή και συμπληρώνει «δουλεύουμε για να επιβεβαιώνεται κάθε μέρα στην πράξη αυτό που επίσης καταγράφεται στην έκθεση αξιολόγησης ότι «ο ΕΛΓΑ λόγω της μεγάλης σημασίας του αγροτικού τομέα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών αποτελεί αναντικατάστατο εργαλείο άσκησης αγροτικής πολιτικής, αποτελεί έναν Οργανισμό που τα τελευταία χρόνια συνεχώς βελτιώνει τη λειτουργία του».
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μάστιγα» οι κλέφτες μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ για τους αγρότες

Μιλά ο νέος αγρότης, μέλος της Ομάδας Παραγωγών της ΕΑΣ στην περιοχή του Αβάτου, Απόστολος…