Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αιχμή του δόρατος ο τουρισμός για τον Γ. Μπατζακίδη

Αιχμή του δόρατος ο τουρισμός για τον Γ. Μπατζακίδη

0
mpatazakidis 2

Έγινε η σύνθεση του νέου ΔΣ της ΟΕΒΕ. Αντιπρόεδρος ο Κ. Ιωαννίδης, Γραμματέας η Μ. Τσιακίρογλου και αναπληρ. Γραμματέας η Χ. Γρηγορίου

 

Μένουν πίσω οι έριδες. Πρώτο βήμα της νέας διοίκησης οι επαφές και η καταγραφή των προβλημάτων όλων των σωματείων της Ομοσπονδίας

 
 
Χαμήλωσαν αισθητά οι τόνοι στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Νομού Ξάνθης και η πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έγινε σε κλίμα θετικό και συναινετικό. Το γεγονός αυτό δημιουργεί καλές προϋποθέσεις για μία γόνιμη και παραγωγική θητεία στο ΔΣ, μιας και δείχνει μια πρώτη τουλάχιστον διάθεση η νέα διοίκηση να εργαστεί προς το συμφέρον των επαγγελματιών της πόλης και να αφήσει πίσω αντιπαλότητες και έχθρες που σημάδεψαν την προεκλογική περίοδο.
Στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, τα μέλη του ΔΣ κατέληξαν στην παρακάτω σύνθεση:
Πρόεδρος: Μπατζακίδης Φ. Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Ιωαννίδης Φ. Κωνσταντίνος
Γ. Γραμματέας: Τσιακίρογλου Σ. Μαρία
Ταμίας: Καραπαναγιωτίδης Ν. Δημήτριος
Αναπληρ. Γ. Γραμματέας: Γρηγορίου Κ. Χρυσούλα
Μέλη: Τσάκαλος Χ. Αντώνιος και Φανίδου Ε. Κονδύλω.
 
Δρομολόγηση λύσεων για τοπικά και κλαδικά προβλήματα των σωματείων
Στις πρώτες κινήσεις της νέας διοίκησης περιλαμβάνεται η διεξαγωγή ενός κύκλου επαφών με όλες τις διοικήσεις των σωματείων της Ομοσπονδίας, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα, τοπικά και κλαδικά. «Όσα αφορούν στη δική μας περιοχή θα επιχειρήσουμε να τα λύσουμε, ενώ για τα μεγαλύτερα προβλήματα θα αναζητήσουμε λύση μέσω των εκπροσώπων μας στη ΓΕΣΒΕΕ», σημειώνει ο Γιώργος Μπατζακίδης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του σωματείου πτυχιούχων επισκευαστών αυτοκινήτων Κώστας Ιωαννίδης, που τονίζει ότι: «είναι σημαντικό που επιτύχαμε όλοι μαζί να έχουμε θετικό κλίμα στην πρώτη μας συνάντηση. Κρίσιμο θα είναι να μάθουμε για τα προβλήματα που απασχολούν τα σωματεία-μέλη μας και να θεμελιώσουμε την αντίληψη ότι η ΟΕΒΕ είναι δίπλα τους. Είμαστε προετοιμασμένοι να δουλέψουμε σκληρά».
 
Προτάσεις και παρεμβάσεις για την τόνωση του τουρισμού από το νέο πρόεδρο της ΟΕΒΕ
Για το νέο πρόεδρο της ΟΕΒΕ «σημαία» που θα «χρωματίσει» τον τρόπο που θα ασκήσει διοίκηση, παράλληλα με τη διαχείριση όλων των φλεγόντων, αλλά και υποδεέστερων προβλημάτων που προκύπτουν και δοκιμάζουν τον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ξάνθης, είναι η παρέμβαση που θα επιχειρήσει ο φορέας για την τόνωση του τουρισμού στην περιοχή μας. «Θα παλέψουμε για την τόνωση του τουρισμού στην Ξάνθη. Η βελτίωση της τουριστικής εικόνας της πόλης μας θα δώσει ώθηση σε μια μεγάλη γκάμα επαγγελματιών της πόλης μας», σημειώνει ο κ. Μπατζακίδης, που εξηγεί: «δεν είναι μόνο τα καφέ, τα εστιατόρια και τα ζαχαροπλαστεία που θα ενισχυθούν, αλλά και μια σειρά από άλλες επιχειρήσεις που επίσης ανήκουν στην Ομοσπονδία. Η αύξηση της ρευστότητας μέσα από την προοδευτική ενίσχυση του τουρισμού θα οδηγήσει τα τουριστικά καταστήματα σε βελτιώσεις και ανακαινίσεις που θα δώσουν δουλειά και σε άλλους επιχειρηματίες. Εννοείται ότι η ανάπτυξη του τουρισμού θα φέρει και χρήματα από έξω που θα δώσουν τη δυνατότητα στους ξανθιώτες να τα επανεπενδύσουν στην τοπική αγορά».
Ο ίδιος, στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, δηλώνει με έμφαση ότι η ΟΕΒΕ δε θα μείνει σε ευχολόγια, αλλά θα επιχειρήσει να ασκήσει παρεμβατικό ρόλο για να πιέσει και τους ιθύνοντες να προβούν σε ουσιαστικά βήματα για τη βελτίωση των υποδομών και την τουριστική προβολή της περιοχής μας. «Δε θα μείνουμε σε ευχολόγια κι ούτε οι αρχές πρέπει να μείνουν σε αυτό. Είναι ανάγκη να αξιοποιήσουμε το σημαντικό κεφάλαιο του τουρισμού. Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης είχαν πρωτοφανή επισκεψιμότητα φέτος και αυτό δείχνει ότι υπάρχει περιθώριο αξιοποίησης αυτού του τομέα, που θα μπορέσει να εξασφαλίσει τουρισμό όλο το χρόνο για την περιοχή», δηλώνει ο κ. Μπατζακίδης, γνωστοποιώντας μας ότι το επόμενο διάστημα η διοίκηση θα προβεί σε επαφές με τις τοπικές αρχές, αλλά και τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…