Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχαράκι ρολό, γεμιστό με κεφαλογραβιέρα και πιπεριές

Μοσχαράκι ρολό, γεμιστό με κεφαλογραβιέρα και πιπεριές

0
mosxaraki-rolo
 
-1½ κιλό σπάλα από μοσχάρι
-200γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μπαστούνια
-1 πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες
-1 πιπεριά κόκκινη, σε λωρίδες
-3-4 σκελίδες σκόρδο
-ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ζητάτε από τον κρεοπώλη να ανοίξει τη σπάλα σε παραλληλόγραμμο κομμάτι. Ανακατεύετε αλάτι και μπόλικο πιπέρι, κόβετε το σκόρδο σε κομμάτια και τα βουτάτε στο αλατοπίπερο. Με μαχαίρι κάνετε τρύπες στο κρέας και τις γεμίζετε με τα κομμάτια του σκόρδου. Αλείφετε το κρέας με λίγο λάδι και το αλατοπιπερώνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Τοποθετείτε μια σειρά κομμάτια τυριού και πιπεριάς στη μια άκρη του κρέατος, κατά μήκος. Αρχίζετε να τυλίγετε το κρέας σαν ρολό κλείνοντας μέσα τα υλικά της γέμισης. Συνεχίζετε με δεύτερη σειρά τυριού και πιπεριών. Τυλίγετε και επαναλαμβάνετε μέχρι να φτιάξετε ένα ολοκληρωμένο ρολό. Το δένετε με σπάγγο ψησίματος και το τυλίγετε σε δύο λαδόκολλες φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και οι πλαϊνές άκρες του ρολού. Έπειτα το τυλίγετε όλο μαζί σ’ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Βάζετε το ρολό στο ταψι και το ψήνετε για 15-20 λεπτά. Κατόπιν, χαμηλώνετε στους 150°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 3 ώρες ακόμα. Το ξετυλίγετε και το σερβίρετε μαζί με το ζουμάκι του που μοσχοβολά κόβοντας σε φέτες.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…