Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μανιτάρια με αυγά

Μανιτάρια με αυγά

0
manitaria avga
 
 
-4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο καθαρισμένα
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
-1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
-4 μεγάλα αυγά
-2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
-λίγο λάδι
 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και σε ένα ταψί που θα χωράνε όλα τα μανιτάρια στρώνουμε αλουμινόχαρτο. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Αφού τα στεγνώσουμε με χαρτί κουζίνας τα παίρνουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι και από τις δυο μεριές. Στη συνέχεια τα βάζουμε στο ταψί με την εσωτερική μεριά τους προς τα πάνω και ρίχνουμε το 1/ 4 από το αλάτι, το 1/ 4 από τη σκόνη σκόρδου και το 1/8 από το πιπέρι. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για πέντε λεπτά από την κάθε πλευρά. Μόλις περάσει το δεκάλεπτο βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
Όπως έχουμε τα μανιτάρια σχεδόν έτοιμα μπροστά μας, σπάμε και ρίχνουμε μέσα στο καθένα από ένα αβγό. Ρίχνουμε λίγη παρμεζάνα και τα βάζουμε στο φούρνο για ένα τέταρτο. Μέχρι να ψηφούν τα αυγά! Μόλις είναι έτοιμα και τα βγάλουμε ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό!
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…