Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Και η Ξάνθη δεν ξέχασε τον Παύλο Φύσσα

Και η Ξάνθη δεν ξέχασε τον Παύλο Φύσσα

0
fyssas poreia

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πορεία κατά του φασισμούς

 

Η πορεία πραγματοποιήθηκε χωρίς επεισόδια, ενώ οι πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις φρουρούσαν διακριτικά τους δρόμου

 
 
Στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης είχε δοθεί το ραντεβού για την προγραμματισμένη πορεία του απογεύματος της Πέμπτης κατά του φασισμού με την αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Στο χώρο της πλατείας συγκεντρώθηκαν μέλη αριστερών κομμάτων και παρατάξεων αλλά και αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κρατούσαν μια διακριτική παρουσία στους παράπλευρους δρόμους. Λίγο πριν τις 19:00 στην πλατεία έφτασε και το Αυτόνομο στέκι, το οποίο είχε συγκεντρωθεί λίγο νωρίτερα στον χώρο του Πανεπιστημίου. Από εκεί όλοι μαζί κρατώντας πανό και πλακάτ κινήθηκαν στους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού, του ναζισμού αλλά και για τον άδικο χαμό του Παύλου Φύσσα.
Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές, υπολογίζοντας ότι η αγορά ήταν ανοιχτή, ακολούθησαν την διαδρομή Παναγή Τσαλδάρη, Τσιμισκή, Μιχαήλ Καραολή και 28ης Οκτωβρίου, όπου σταμάτησαν για λίγο κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Τα μέλη του κόμματος, αν και βρισκόταν στον χώρο, όταν πλησίαζε η πορεία έσβησαν τα φώτα τους, προφανώς για να μην πυροδοτήσουν αντιδράσεις. Οι διαδηλωτές αφού φώναξαν συνθήματα και χωρίς να προκαλέσουν επεισόδια κινήθηκαν προς τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής, όπου και ολοκληρώθηκε η δράση της επετείου.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…