Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με ελλιπή εξοπλισμό η Αστυνομία της Ξάνθης

Με ελλιπή εξοπλισμό η Αστυνομία της Ξάνθης

0
asyrmatos-copy

Η Αστυνομική Διεύθυνση του νομού μας αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα που δυσχεραίνουν το λειτούργημα της

 

Οι ασύρματοι είναι μη λειτουργικοί. Οι αστυνομικοί της πόλης μας ζητούν να τους επιτραπεί να τους αντικαταστήσουν με δικά τους έξοδα

 
 
Πέρα από τις ελλείψεις στο ανθρώπινο δυναμικό, οι αστυνομικοί του νομού μας καλούνται να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους και να προστατέψουν τους πολίτες εφοδιασμένοι με μη λειτουργικό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, καλούνται να επικοινωνήσουν μεταξύ τους με ασυρμάτους με σπασμένες κεραίες και ελαττωματικές μπαταρίες, οι οποίοι εκ των πραγμάτων δεν είναι σε θέση να εκπέμψουν.
Έτσι, η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων με επιστολή που έστειλε προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ζητά να γίνει τροποποίηση της υπάρχουσας νομοθεσίας προκειμένου να επιτρέπεται στους Αστυνομικούς να κατέχουν ιδιωτικούς ασυρμάτους και να προχωρήσουν με δικά τους έξοδα στην προμήθεια νέου εξοπλισμού. 
 
Έτοιμοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους
«Με την υπάρχουσα νομοθεσία η κατοχή ασυρμάτου επιτρέπεται μόνο από ραδιοερασιτέχνες, χωρίς να εξαιρεί ακόμα και τους αστυνομικούς. Η μη εξαίρεσή τους , τους αναγκάζει να χρησιμοποιούν τους υπηρεσιακούς ασυρμάτους που δεν είναι λειτουργικοί (σπασμένες κεραίες, ελαττωματικές μπαταρίες, ασύρματοι που δεν εκπέμπουν ) βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους. Η αγορά ιδιωτικού είναι απαγορευτική γιατί θα είναι έκθετοι στο νόμο ενώ η αγορά του γίνεται αποκλειστικά για την προστασία της ζωής τους και είναι διατεθειμένοι να τον αγοράσουν από το υστέρημά τους» αναφέρεται στη σχετική επιστολή, ενώ παράλληλα τονίζεται πως «επειδή γνωρίζουμε την ευαισθησία σας και το ενδιαφέρον σας για τους συναδέλφους που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες, σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε να τροποποιηθεί η υπάρχουσα νομοθεσία ώστε να επιτρέπεται η κατοχή ασυρμάτου από αστυνομικούς και να μπορούν να τον δηλώσουν στην υπηρεσία όπως γίνεται με τον ιδιωτικό ατομικό οπλισμό». 
 
Κ. Μαλλικόπουλος: «Η Αστυνομική Διεύθυνση της Ξάνθης κάνει ότι μπορεί, αλλά είναι ζήτημα κεντρικής πολιτικής»
Σε επικοινωνία του «Ε» με τον Πρόεδρο της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών κ. Κωνσταντίνο Μαλλικόπουλο ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση του νομού μας, αλλά και για τις ενέργειας που γίνονται για την αντιμετώπιση τους.
«Όπως και στην υπόλοιπη χώρα, έτσι και στον νομό μας αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τον εξοπλισμό των υπηρεσιών μας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν υπηρεσίες, οι οποίες λειτουργούν χωρίς ασυρμάτους, καθώς έχουν κριθεί μη λειτουργικοί λόγω τεχνικών προβλημάτων. Έτσι, οι αστυνομικοί που τις στελεχώνουν αναγκάζονται να επικοινωνήσουν με το Κέντρο καλώντας από το κινητό τους τηλέφωνο» αναφέρει ο κ. Μαλλικόπουλος δίνοντας την εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην πόλη μας.
Επιπλέον, αν και το πρόβλημα ανανέωσης του στόλου και αντικατάστασης των παλαιών οχημάτων λύνεται σιγά-σιγά, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και με το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί στο νομό μας.
«Οι οργανικές θέσεις που έχουμε δεν επαρκούν για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν. Έτσι, πέρα από τα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζουμε μέσα στην πόλη, ιδιαίτερο πρόβλημα σημειώνεται στα Αστυνομικά Τμήματα Εχίνου, Γενισέας και Σταυρούπολης των οποίων οι οργανικές θέσεις δεν είναι καλυμμένες» σημειώνει ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι η ευθύνη βαραίνει το Κέντρο και όχι την Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης μας, και εξηγεί ότι «με τις μεταθέσεις θα έρθουν στις πόλη μας 3 άτομα, ενώ για να καλυφθούν τα κενά χρειάζονται περίπου 70-80».
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…