Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΑΕΠΙ καταγγέλλεται ως «μηχανισμός καταπίεσης και στυγνής εκμετάλλευσης»

Η ΑΕΠΙ καταγγέλλεται ως «μηχανισμός καταπίεσης και στυγνής εκμετάλλευσης»

0
aepi

Από την Ένωση Ραδιοσταθμών Μακεδονίας – Θράκης & Νήσων Αιγαίου (ΕΝ.Ι.Ρ.Σ. Μ.Θ.Ν.Α.), με την στήριξη του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

 

Ο Στέλιος Μωραΐτης «απειλεί» με νέα μέτρα από την ΚΕΕΕ αν «θάψουν» την τροπολογία για τα πνευματικά δικαιώματα

 
 
 
Επανέρχεται στο προσκήνιο η αναγκαιότητα να προχωρήσει η ψήφιση της τροπολογίας του νόμου που διέπει την είσπραξη πνευματικών δικαιωμάτων από ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο με την καταγγελία ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά της Ανώνυμης Εταιρείας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (της Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε.) από την Ένωση Ραδιοσταθμών Μακεδονίας – Θράκης & Νήσων Αιγαίου (ΕΝ.Ι.Ρ.Σ. Μ.Θ.Ν.Α.), με την στήριξη του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.
 
Η ΑΕΠΙ καταγγέλλεται ως ο «μεγαλύτερος στη χώρα ιδιωτικός μηχανισμός καταπίεσης και στυγνής εκμετάλλευσης άλλων ιδιωτών»
Η Ένωση ζητά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού την κατεπείγουσα επέμβασή της. Η κατάθεση της Καταγγελίας συνιστά την πρώτη εμπεριστατωμένη ενέργεια των τελευταίων χρόνων από την πλευρά των χρηστών προστατευόμενης μουσικής, μετά από 20 χρόνια που ισχύει ο Ν. 2121/1993, προκειμένου να μπει φρένο στις παράνομες, καταχρηστικές κι εκβιαστικές πρακτικές της Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε.. Πρόκειται για Καταγγελία 120 σελίδων (αριθμεί συνολικά πάνω από 1.000 σελίδες μαζί με τα συνοδευτικά αποδεικτικά έγγραφα, όπως αναφέρει σε σχετικό έγγραφό της προς τον κ. Αυγενάκη η Ένωση), στην οποία περιγράφεται με κάθε αναγκαία λεπτομέρεια η εξωφρενική κατάσταση την οποία η Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε. έχει δημιουργήσει σε βάρος των ιδιοκτητών των επαρχιακών ραδιοσταθμών, και με την οποία, όπως τονίζει η Ένωση, η Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε. καταγγέλλεται ως ο «μεγαλύτερος στη χώρα ιδιωτικός μηχανισμός καταπίεσης και στυγνής εκμετάλλευσης άλλων ιδιωτών».
Μάλιστα, η Ένωση ξεχωρίζει την περίπτωση ενός τ. ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού, απόρου ΚΑΙ αναπήρου, τον οποίο η Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε., παρότι γνώριζε την κατάσταση της υγείας του, τον κατεδίωξε μέχρις εσχάτων, πέτυχε 3 φορές την καταδίκη του (λόγω της ανέχειας, ο άνθρωπος αυτός δεν είχε τη δυνατότητα να παρασταθεί σε κανένα ποινικό δικαστήριο με Δικηγόρο) και του κατέσχεσε το μόνο ακίνητο που μπορούσε να πουλήσει για να εξοφλήσει τα χρέη του προς την Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε. αλλά και τον Ο.Α.Ε.Ε., ώστε να λάβει αναπηρική σύνταξη. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα, αφού μάλιστα έχει ήδη εκτίσει ποινή φυλάκισης (με κοινωνική εργασία), ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να αδυνατεί να λάβει αναπηρική σύνταξη, ζει μόνος σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό και συντηρείται αποκλειστικά από φίλους και τέως συναδέλφους του (ιδιοκτήτες ραδιοσταθμών).
 
Ο Μωραΐτης «απειλεί» με νέα μέτρα αν «θάψουν» την τροπολογία για τα πνευματικά δικαιώματα
Το θέμα όμως με τα πνευματικά δικαιώματα έθεσε και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραϊτης κατά την ομιλία του στην τελευταία γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ που έγινε παρουσία τριών υπουργών, του υπουργού Οικονομικών κ. Χαρδούβελη, ΥΜΑΘ, κ. Ορφανού και του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γιακουμάτου. Συγκεκριμένα ζήτησε από τους τρεις υπουργούς να παρέμβουν μεταφέροντες το αίτημα μπρος τον υπουργό Πολιτισμού να μεριμνήσει για την τροπολογία η οποία ήταν προϊόν εθνικού διαλόγου και μετά την αποχώρηση του Πάνου Παναγιωτόπουλου από το υπουργείο Πολιτισμού βρίσκεται στα συρτάρια της Επιτροπής της Βουλής χωρίς να προωθηθεί η ψήφισή της. Μάλιστα ο κ. Μωραΐτης σημείωσε με έντονο ύφος ότι αν δεν αρθούν τα εμπόδια στην επόμενη γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ θα προτείνει άλλες μεθόδους που θα «πονέσουν όλους αυτούς που εμποδίζουν και προσπαθούν να καταπνίξουν μια τόσο δίκαιη τροπολογία που έγινε μετά από ένα εθνικό διάλογο » όπως είπε χαρακτηριστικά στο «Ε».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…