Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα 60.000 ευρώ από το ΥΜΑΘ για τον Αγ. Κωνσταντίνο

60.000 ευρώ από το ΥΜΑΘ για τον Αγ. Κωνσταντίνο

0
kapza orfanos

Είναι η πρώτη δόση για το έργο αναβάθμιση του μεθοριακού σταθμού. 910.000 ευρώ για αναβάθμιση συνολικά 12 μεθοριακών σταθμών της Β. Ελλάδος

 

Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργού και των δημάρχων

 
 
 
Τέσσερα χρόνια μετά τα επίσημα εγκαίνια του Μεθοριακού Σταθμού του Αγ. Κωνσταντίνου (Ιανουάριος 2014) με την παρουσία μάλιστα δύο πρωθυπουργών (Παπανδρέου – Μπορίσοφ) και μετά από τόσες καταγγελίες για την παντελή έλλειψης υποδομών στο φυλάκιο και προσωπικού (Ένας αστυνομικός, άοπλος που τις πιο πολλές φορές φιλοξενείται στο βουλγαρικό φυλάκιο), για πρώτη φορά το κράτος αναγνωρίζει το πρόβλημα και κάνει μια προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών στο φυλάκιο του Αγίου Κωνσταντίνου μαζί με άλλους 11 μεθοριακούς σταθμούς και συγκεκριμένα τους μεθοριακού σταθμούς Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Δοϊράνης, Εξοχής, Αγίου Κωνσταντίνου και Νυμφαίου.
 
60.000 ευρώ η πρώτη δόση από το ΥΜΑΘ στον δήμο Μύκης
Η προγραμματική σύμβαση για το έργο αναβάθμισης των 12 συνολικά μεθοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας υπογράφηκε μεταξύ του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης (ΥΜΑΘ) και των αντίστοιχων δήμων Κομοτηνής, Μύκης, Κάτω Νευροκοπίου, Κιλκίς, Παιονίας και Πρεσπών. Ειδικότερα, η σύμβαση, ύψους 335.000 ευρώ προβλέπει την εκτέλεση έργων ανάδειξης των υποδομών στους μεθοριακούς σταθμούς Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Δοϊράνης, Εξοχής, Αγίου Κωνσταντίνου και Νυμφαίου. Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, το ΥΜΑΘ είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση, ύψους 525.000 ευρώ με τους δήμους Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Σιντικής και Φλώρινας για την αναβάθμιση των μεθοριακών σταθμών Προμαχώνα, Κήπων, Ορμενίου, Καστανεών, Κυπρίνου και Νίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η πρώτη δόση για τον δήμο Μύκης ανέρχεται στο ποσό των 60.000 ευρώ και θα υπάρξουν ακόμη 2 δόσεις ενώ έχει δοθεί στο δήμο η προμελέτη του έργου που έχει εκπονηθεί από το υπουργείο. Η υλοποίηση του έργου θα γίνει από το δήμο Μύκης. Στη προμελέτη περιλαμβάνονται ανέγερση κτιρίου με βοηθητικούς χώρους. Με την ολοκλήρωση του έργου θα δοθεί η δυνατότητα και για επάνδρωση του σταθμού που τώρα είναι ελλιπής.
 
910.000 ευρώ για αναβάθμιση συνολικά 12 μεθοριακών σταθμών της Β. Ελλάδος
Όπως τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Ορφανός, πρόθεση του ΥΜΑΘ είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια αναμόρφωσης των πυλών εισόδου της χώρας. «Στόχος είναι να κάνουμε πιο ελκυστικούς τους μεθοριακούς σταθμούς και στο μυαλό μας είναι η επόμενη φάση, την οποία διεκδικούμε. Θεωρώ ότι το έργο θα συνεχιστεί και όλοι συμφωνήσαμε ότι πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και επιθετικά προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης. Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι δήλωσαν πως η αναβάθμιση των μεθοριακών σταθμών αποτελούσε πάγιο αίτημα των τοπικών αρχών προς την Πολιτεία. «Γίνεται ένα βήμα για να δείξουμε ότι η Ελλάδα σέβεται τον επισκέπτη και τον δέχεται για να τον εξυπηρετήσει. Ευελπιστούμε ότι και στο μέλλον θα υπάρξουν ανάλογες κινήσεις για να σηκώσουμε την Ελλάδα εκεί που πρέπει να είναι», δήλωσε ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης. Με την σειρά του, ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης τόνισε πως είναι υποχρέωση των δήμων να προχωρήσουν στην άμεση υλοποίηση του έργου ενώ ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης εξήρε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης. «Θα προχωρήσουμε στην οικονομική αξιοποίηση του χώρου. Υπάρχουν επενδυτές που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν καταστήματα και πιστεύουμε ότι θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Βασίλης Γιαννόπουλος.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…