Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τρώμε βουλγάρικο ψωμί με σταχτίνη;

Τρώμε βουλγάρικο ψωμί με σταχτίνη;

0
psomi fournos

Καταγγελία Σ. Μωραϊτη: «Ξεφορτώνουν το πρωί σε φούρνους της πόλης ψωμί Βουλγαρίας με καρκινογόνα σταχτίνη…»

 

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρόεδρος των αρτοποιιών Ξάνθης, Π. Αμπεριάδης. Ξέφραγο αμπέλι ο νομός στους παραεμπόρους. Κανένας έλεγχος

 
 
Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει το παραεμπόριο στο νομό μας αφού η ελλιπέστατη αστυνόμευση στη δίοδο του Αγίου Κωνσταντίνου έχει μετατρέψει την πύλη εισόδου του νομού μας από την Βουλγαρία σε ζώνη ελεύθερου …παραεμπορίου! Παρά το γεγονός ότι απαγορεύονται να περάσουν φορτηγά πάνω από 2 τόνους καθώς είναι χαρακτηρισμένη ως οδός «ήπιας κυκλοφορίας» ωστόσο η «δουλειά» γίνεται με μικρότερα οχήματα.
 
Καταγγελία Μωραϊτη: «Ξεφορτώνουν το πρωί σε φούρνους της πόλης ψωμί Βουλγαρίας με καρκινογόνα σταχτίνη…»
Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης παρά τις ενέργειες του ιδίου ως προέδρου του Επιμελητηρίου, παρά τις πρωτοβουλίες και τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί στην πολιτεία και από άλλα Επιμελητήρια και φορείς, η πολιτεία …κωφεύει και καμιά απολύτως παρέμβαση ως προς την κατεύθυνση της αστυνόμευσης και των ελέγχων έχει γίνει. Και στο μεταξύ οι παραέμποροι δρουν ανενόχλητοι: «Το πλιάτσικο συνεχίζεται αφού δεν υπάρχει κανείς να τους ελέγξει. Διακινούνται ξύλα, ποτά τσιγάρα. Γνωρίζω επίσης ότι φορτηγάκια ξεφορτώνουν αξημέρωτα σε κάποιους φούρνους της πόλης ψωμί! 10 λεπτά το κομμάτι και το πουλάνε όσο και το ελληνικό! Πρόκειται για ψωμί με μπόλικη σταχτίνη μια καρκινογόνα ουσία που στα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχει απαγορευτεί όμως στην Βουλγαρία όχι! Και μεις ανυποψίαστοι τρώμε ψωμί νομίζοντας ότι είναι δικό μας ενώ είναι Βουλγάρικο και με παράνομη ουσία! Το ίδιο γίνεται και στα χωριά της ορεινής περιοχής. Το πουλάνε πόρτα – πόρτα. Αυτό γίνεται και μ’ άλλα προϊόντα. Και μετά αναρωτιόμαστε πως μέσα σε 3 χρόνια έχουν κλείσει 2.500 επιχειρήσεις στο νομό μας!», τονίζει ο κ. Μωραΐτης εκφράζοντας αγανάκτηση για την ολιγωρία της πολιτείας να ενεργοποιήσει τους ελεγκτικούς της μηχανισμούς.
 
Κατηγορηματική διάψευση από τον Αμπεριάδη
Το «Ε» απευθύνθηκε στον πρόεδρο του σωματείου Αρτοποιών Ξάνθης κ. Παναγιώτη Αμπεριάδη γνωστοποιώντας την καταγγελία του κ. Μωραϊτη, ο οποίος όμως τη διέψευσε κατηγορηματικά: «Δεν πουλάει κανένας αρτοποιός της πόλης ψωμί από την Βουλγαρία. Είμαι απόλυτα σίγουρος γι αυτό!». Στην συνέχεια απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Εμπορίου της Π.Ε. Ξάνθης προκείμενου να πληροφορηθεί αν έχουν γίνει έλεγχοι στα αρτοποιεία της πόλης μας δεδομένου ότι κάτι ανάλογο έχει γίνει στη Δράμα και μάλιστα υπάρχει καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου σε επιχείρηση που πουλούσε βουλγάρικο ψωμί. Η προϊστάμενη Εμπορίου κ. Σοφία Κανδυλίδου δήλωσε άγνοια σημειώνοντας ότι δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία. Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΕΒΕ καταγγέλλει ότι πωλείται βουλγάρικο ψωμί με σταχτίνη από κάποιους φούρνους της πόλης μας.
 
Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα…
Την ίδια καταγγελία έκανε και πέρσι τον Νοέμβριο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΕΒΕ Ξάνθης και μάλιστα το «Ε» το έχει καταγράψει σε ρεπορτάζ του . Όμως και πάλι … δεν ίδρωσε το αυτί κανενός! Να σημειώσουμε επίσης η προσπάθεια που είχε γίνει για συγκρότηση των ΚΕΛΑΥΕ έχει ατονήσει παντελώς και έτσι ο νομός μας είναι ένα …ξέφραγο αμπέλι και «παράδεισος των παραεμπόρων και των ημεδαπών συνεργατών τους, εις βάρος όλων των νομίμων επιχειρήσεων που κόβουν παραστατικά, αποδίδουν φόρους και ελέγχονται!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…